Kitap Tavsiyesi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Kitap Tavsiyesi

Mesaj dakiktiktak » 13 Kas 2019, 23:45

Konu hakkında değerli fikirlerini paylaşarak katkıda bulanan herkese müteşekkirim.
DK
Herkesin bir mesleği, bir de meşgalesi olmalı.
Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver
Kullanıcı avatarı
dakiktiktak
 
Mesajlar: 64
Kayıt: 18 Şub 2017, 21:19

Re: Kitap Tavsiyesi

Mesaj syndrome23 » 13 Kas 2019, 23:54

Tanıma tam uymuyor ama Daron Acemoğlu'nun ünlü kitabı Why Nations Fail'i tavisye ederim kesinlikle. Tanıma uymuyor çünkü okuması açıkçası pek kolay değil, bir yığın yabancı teknik terim içerir, ama hem alanıyla iyi kötü ilişkili hem de bence bizimki gibi ülkelerde üniversite öğrencilerinin mutlaka okuması gereken bir kitap.
Kullanıcı avatarı
syndrome23
 
Mesajlar: 197
Kayıt: 07 Eki 2019, 22:47
Konum: Ankara

Re: Kitap Tavsiyesi

Mesaj Carslan » 06 Ara 2019, 13:58

Ankthas yazdı:
dakiktiktak yazdı:Herkese merhaba.
Bu yıl kızım iyi bir üniversitenin (Uluslararası İlişkiler) İngilizce Hazırlık Sınıfı'nda okuyor.
İstiyorumki İngilizce bilgisini her alanda ilerletsin.
İngilizce alt yapısı fena değil ama alanını düşününce okuma, yazma ve konuşma kabiliyetinin "perfect" olması gerektiği kanaatindeyim.
Kitap okumanın, özellikle ifade etme kabiliyetini, gramer bilgisini ve bağlaçları kullanmayı dolaylı olarak bilinç altına yerleşmesinde yardımcı olacağını düşünüyorum.
Bu sebeple okuması kolay, akıcı, bilgilendirici, eğitici ve kısmen de olsa mesleğe hazırlayan kitap önerilerinize ihtiyacımız var.
Katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi forumlar dilerim.
DT


Gidip şimdiden Sokrates'in savunması, Devlet, Prens, Leviathan, Toplum Sözleşmesi falan okutmayın hiç zaten hocaları zorunlu olarak okutturacaktır o sıkıcı kitapları zamanı gelince, daha hazırlıkmış, okulun tadını çıkartsın. Kitap okumayı zaten seviyorsa roman vs türünde kolay okunan kitapları orjinal dilinden okuyabilir, Harry Potter, Jack London, Charles Dickens vs iyidir başlangıç için.

Kitapla bir yere kadar, mutlaka dizi, film, müzik, oyun bunlara yönlendirin yaşına uygun şeyleri severek yaparsa daha etkili olur. Mümkünse bu yaz tatilinde yurtdışına gönderin, hatta 2. bir dil için Fransa, İspanya, Almanya gibi ülkeler daha iyi olur, İngilizce kolay bir dil zaten bir şekilde hallolur esas ikinci bir dil öğrenmeye başlasın. 2. ya da 3. sınıfta da mutlaka Erasmus'a gitsin bir yıllık. Ben iddia ediyorum, o dilin konuşulduğu yerde yaşamadan bir dili tam olarak öğrendim diyemez hiç kimse. velhasıl mezun olduktan sonra da bence yapabiliyorsa yurtdışına yerleşsin, sizi de yanına alsın zira bu ülkeden bir cacık olmaz.


Üstad kitapların sıkıcı olduğunu söyleyip beni mahvettin. Şu an Hükümdar'ı okuyorum. Devlet, Toplum Sözleşmesi, Leviathan, Sokrates'in Savunması ve birçoğunu aldım sıradalar. Sana sıkıcı olmadığını düşündüğüm bir kitap önereyim. http://kitap.ykykultur.com.tr/kitaplar/ ... torluklari Aslında bu kitabı okuduğunu da düşünüyorum ama gözünden kaçtıysa bir ara bakabilirsin. Bir suda okuyup bitirirsin.

Başlık dışında yazdım kusura bakmayın.
Kullanıcı avatarı
Carslan
 
Mesajlar: 152
Kayıt: 08 May 2018, 10:09

Önceki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners