Japon Saatlerinin Üretim Yerleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Japon Saatlerinin Üretim Yerleri

Mesaj tuttacromata » 06 Eyl 2019, 11:34

Dün Orient Bambino modelinin üretim yerini araştırırken watchuseek'te böyle bir konuya denk geldim. https://forums.watchuseek.com/f21/origi ... 55551.html
Özetle Japon yasaları eğer üretim standartlarını sağladıkları takdirde üreticilerin Japonya toprağı dışında üretilen ürünlerine de "Made in Japan" yazmalarına olanak tanıyormuş. Sizce bu ne derece doğrudur ?
Kullanıcı avatarı
tuttacromata
 
Mesajlar: 32
Kayıt: 09 Ara 2014, 21:03

Re: Japon Saatlerinin Üretim Yerleri

Mesaj Xhantos » 06 Eyl 2019, 11:50

'Swiss made' yazılabilmesi için gereken şartlar İsviçre kanunlarıyla belirlenmiş. Japon kanunlarını net bilmiyorum, en azından çok bilinen şekilde 'Japan Made' ya da 'Made in Japan' kullanım kuralları yok.

Olay sadece toprak mı?

Üretimde kullanılan ham madde ve yarı mamüller, üretim maliyeti, işçilerin tabiyeti (hangi ülke vatandaşı oldukları), kontrol teknisyenlerin Japon olup olmaması, hangi ülkede eğitim gördükleri vs. vs. Başka ülkede bir Japon şirketinin kiraladığı toprağın, Japonya'dan ne farkı var? İşçiler farklıysa, olay Japonya içinde de olabilir. Günümüzde karmaşık bir ürünün tümünün tek bir ülke kaynaklı yapılması, içinde Çin'den (ya da Singapur'dan, Malezya'dan, ya da Filipnler'den) gelen bir parça olmaması neredeyse imkansız.

Bu üretim yeri tanımının çok net yapılması gerekiyor.

Japonya Çin'i işgal etse, ne olacak? Tüm 'made in PRC'ler 'made in Japan'a dönüşecek... mi? Sonuçta algısı değişir. Eskiden Japon malları ucuzdu, şimdi pahalı ve kaliteli şeklinde algılanıyor.

Benim bu konudaki duruşum şöyle: Eğer bir Japon şirketi, malının üzerine 'made in Japan' yazmışsa, ben ona kalite ve diğer açılardan inanıyorum ve güveniyorum.

Bunun ötesinde bir Japon şirketinin üzerinde 'made in Japan' yazan saati benim için sadece bu nedenle (o yazının bulunması nedeniyle) aslında aynı fabrikada (Japonya toprağında ya da değil) aynı hattan çıkmasına rağmen (velevki böyle olsun) daha değerli.
Kullanıcı avatarı
Xhantos
 
Mesajlar: 637
Kayıt: 30 Nis 2019, 22:00
Konum: İstanbul / Anadolu Yaş: 40+

Re: Japon Saatlerinin Üretim Yerleri

Mesaj Mandos » 06 Eyl 2019, 11:52

J ve K versiyonları arasında hiç bir fark olmadığı söylenir. Yani belli bir standart varsa hepsinde vardır bu durumda da hepsine Made in Japan yazmamak için bir sebepleri olmaması lazım? Aklıma yatmadı pek.
Kullanıcı avatarı
Mandos
 
Mesajlar: 2415
Yaş: 44
Kayıt: 10 May 2013, 14:33

Re: Japon Saatlerinin Üretim Yerleri

Mesaj tuttacromata » 06 Eyl 2019, 11:56

Ben de size katılıyorum Made in China da yazsa Japon markaları kalitelidir yine de Made in Japan yazması bana daha çok güven veriyor :D
Kullanıcı avatarı
tuttacromata
 
Mesajlar: 32
Kayıt: 09 Ara 2014, 21:03

Re: Japon Saatlerinin Üretim Yerleri

Mesaj Xhantos » 06 Eyl 2019, 12:08

Mandos yazdı:J ve K versiyonları arasında hiç bir fark olmadığı söylenir. Yani belli bir standart varsa hepsinde vardır bu durumda da hepsine Made in Japan yazmamak için bir sebepleri olmaması lazım? Aklıma yatmadı pek.


Bunun 2 nedeni var,

(1) Ürün gerçekten Japonya dışı üretiliyor (artık akla gelen her kritere göre :) ), ama üstüne 'Made in Maleysia' hatta 'made in China' vb. yazmaktansa hiç yazmıyorlar (Bunun değer düşürücü algı etkisinden dolayı).

(2) Ülkelerin ithalat kuralları gereği, 'country of origin' / kaynak ülke ürün üzerine yazılırken bazı kurallar olabiliyor, mesela deniyorki ABDye ithal edilen için mekanizma nerede üretildiyse saat oradan gelmiş sayılıyor. (Çünkü belki de HongKong'daki bir şirketten ithal edildi). Yani o mevzuatları aşmak için üzerinde menşei ülke belirtilmeyebiliyor.
Kullanıcı avatarı
Xhantos
 
Mesajlar: 637
Kayıt: 30 Nis 2019, 22:00
Konum: İstanbul / Anadolu Yaş: 40+


  • Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 122 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners