TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Rolex Saatler İle İlgili Tüm Konuları Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Rolex Only Crown Club / Sadece Rolex

Mesaj Ufkynl » 29 Tem 2019, 15:41

Yani birisi diyor ki; rolex firması ya da bayiisi satmayan ürünü satabilmek için piyasaya satan ürünle beraber, karaborsada 2 kat fiyat arttıracağını bile bile set set mali veriyor. Bunu elestiriyor. Bunu eleştirmek absürt mu?
Birileri de bunu, normal, olabilir piyasa şartları falan diyerek makullestirmeye çalışıyor.
Absürt olan bu gibi geliyor bana.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj Serkanasn » 29 Tem 2019, 16:16

Ufkynl yazdı:Yani birisi diyor ki; rolex firması ya da bayiisi satmayan ürünü satabilmek için piyasaya satan ürünle beraber, karaborsada 2 kat fiyat arttıracağını bile bile set set mali veriyor. Bunu elestiriyor. Bunu eleştirmek absürt mu?
Birileri de bunu, normal, olabilir piyasa şartları falan diyerek makullestirmeye çalışıyor.

Yorum yazmacaktım ama artık terbiye ve nezaket sınırı aşıldığı için yazmak istedim.
Üstadım konuyu arkadaşlar baştan yanlış değerlendiriyor, altı üstü bir saat alıyoruz butik ile greyci zaten aynı saati satıyor yani bir kişi butikten aldığında referanslı milyonluk müşteri gibi değerlere sahip olurken bu saati dışardan alan sadece fazla ücret ödemiş oluyor, ama birkaç kullanıcı bu saatleri biz çeşitli ilişkiler sayesinde alalım geri kalanlar elbette fazla ödeyecek gibi bir yaklaşım içerisinde, burda yanlış anlaşılan konu ise düne kadar 35 yaşında Rolexi olmayan fakirler gibi nezaket ve insanlık adına talihsiz bir açıklama bulunduran bir başlığa normal birşeymiş gibi yorum bırakıp sonrasında her parasını ödeyen Rolex alamasın seçkin bir azınlık bu hakka sahip olsun diye olaya boyut kazandırmaktır, beni bu forumda alışveriş yaptığım insanlar tanır hiçkimseye böyle bir kelimeyi kullanmayı yakıştıramam tarafıma da böylesi bir ifade kullanmak hiçkimsenin hakkı da haddi de değildir, hiçbir saatimi kimsenin referansı ile almadığım gibi böyle ucuz bir yol ile aynı gün saat alacağıma gerekirse iki katını verip alırım yada sıramın gelmesini beklerim, birçok kişinin odasına girmek için araya birilerini sokmaya çalıştığı kişilerin birçoğunu da odamda ağırlamışlığım vardır, ama konumum gereği 150 gramlık metal parçası için kimseye bu konuları açmam bu forumda kendisine saat alımı için bilgi alma amaçlı soru sorduğum kişilere de butik değil ikinciel satışı yapan yerleri sormuşumdur, bilmediğim ikinciel piyasasında düzgün esnaflara uğrayabilmek için, herkese katkılarından dolayı teşekkür edip konunun amacına uygun bir fotoğraf bırakayım da mevzu normale dönsün.

Resim
Kullanıcı avatarı
Serkanasn

Mesaj dogodenizli » 29 Tem 2019, 16:38

Ufkynl yazdı:Yani birisi diyor ki; rolex firması ya da bayiisi satmayan ürünü satabilmek için piyasaya satan ürünle beraber, karaborsada 2 kat fiyat arttıracağını bile bile set set mali veriyor. Bunu elestiriyor. Bunu eleştirmek absürt mu?

Ufuk bey sizin gibi objektif düşünen insan sayısı forumda gitgide azalıyor maalesef.

İnsanlar gruplasmis. Serkan bey burada bayileri eleştirince sırf ''tayfa'' dediği için saygısız oluyor üslubu bozuk oluyor. Amma velakin khef denen ''berduș'' delik pamuk muhabbeti yaptığı zaman yine aynı şahıs tarafından komik bulunuyor.

Ne desek boş. Hep söylüyorum ve söyleyeceğim. (Alınan alınabilir bu saatten sonra sakıncası yok.) Cahil insan gerçekten çekilmiyor. Bir @batikanak nickli üyemizin naifligine,kibarliğına bakalim bir de @mertye nickli üyemize arada uçurum var. Oysa ikisi de aynı şeyi savunuyor.İşte üslup böyle bir şey. Bu vesileyle Batikan beye teşekkürlerimi sunayım.

Bu forumu yıllardır takip ederim yaklaşık 1 yıl once yaşanan bir hadisede de yine sadece siz dik durmuş ve yine sadece siz tepki göstermiştiniz. Onu da buraya birakayim herkes kimin ne olduğunu görmüş olsun. Bu vesileyle size de bir teşekkürü borç bilirim Ufuk bey. Sizin gibi insanlar olduğu için bu forumda vakit geçiriyoruz.

viewtopic.php?f=12&t=11183&start=312#axzz5v0uuqW9J

35 yasinda bir Rolex bile alamamış bir fakiri kaale alabilecek kadar vaktim yok benim malesef.''
27 kasim 2018 15.52'de yazmış bunu Mert bey. Başka bir şey söylemeye gerek görmüyorum. Keza cehalet böyle bir şey.

Not:Bu yazıyı burada paylaşmayacaktım ancak yancilar yine toplanınca kendime engel olamadım. Herkes kimin ne olduğunu görmüş olur bu vesileyle.
Ufuk bey size tekrardan teşekkür edeyim postu okuyunca birkez daha fark ettim o günlerde sizden başka bu yazıya doğru düzgün tepki gösteren olmamış. E yancı tayfa sonuçta ne bekliyoruz öyle değil mi :D
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj cemmt » 29 Tem 2019, 16:42

Özümüze dönelimResim, forumda daha önce çok tartışıldı benzer konular ama bir sonuç yok , tamamen firma satış politikasıyla ve taleple ilgili,tabi güzel ülkemde kraldan çok kralcı bayiler var onlardanda alışveriş yapmadım başka bir butiği tercih ettim.Şu isim verme meselesine gelince ben forumdan kimsenin birilerinin ismini vererek ona satmışsınız banada verin gibi bir diyaloğa gireceğini sanmıyorum , forum belli bir yaşın ve bilincin üzerinde insanlardan oluşuyor , ben mesela geçen alışverişimde Mert’in ismini verdim ama tamamen farklı bi nedenle, gene öyle bir konu açılsa gene veririm çünki yüzyüze tanışmasakda samimiyetine inanıyorum ve alışveriş yaptığı butikten bir saat alacaksam ararım bu araya adam koyma veya farklı birşey değil tamamen birbirimize yardımcı olmakla ilgili, Saygılar hepinize
Kullanıcı avatarı
cemmt

Mesaj manil » 29 Tem 2019, 17:03

Dogo, önce delikanlı ol, şahıs mahıs deme. Bak ben senin adını vererek yazıyorum canım kardeşim. An itibarıyla bende bıraktığın izlenim "kendini ifade etmeyi bilmeden başkasının ifadelerini değerlendirme" kudret ve imkanını kendinde gören biri niteliğinde.

Ben Khef in avukatı değilim, onu savunmak için demiyorum ama senin en azından hukuk okuma iddian var ya, o beni şaşırttığı için diyorum.

Sen berduş diyerek direkt hakaret ediyorsun. Pamuk tıkama lafı ise latife beyanı - şaka kabilinden anlaşılacak bir laftır. Daha da ileri giderdim ama aziz dostum sana tavsiyem sen bırak saat forumunu felan, once git, Ernst hirş'in pratik hukuk metodolojisini oku. O bitince haber edersen diğer önerilerim olacak.

Yaşının gençliğine veriyorum, ama bu da senin haddini bilmemenin mazareti değil.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj dogodenizli » 29 Tem 2019, 17:33

Bakın yine ben hadsiz oldum. Yine ben ithamlara maruz kalıyorum. Neden? Malum şahısların onlarca ve hatta yuzlerce saygısız mesajına karşı ''berduş'' kelimesini kullandım diye. Kusura bakmayın manil bey ancak taraflı davranıyorsunuz. Pamuk tıkama latife beyanı berduş kelimesi ise hakaret oluyorsa diyecek bir şey bulamıyorum.

Ben su ana dek bu forumda hakarete varan tek bir kelime dahi paylaşmadım. Ancak savunduğunuz kişiler bunu alışkanlık haline getirmiş vaziyetteler. Muhattabım olmadıkları halde saygısızlıga devam ediyorlar.

Bakın paylaştığım link ile ilgili en ufak bir vecize edememişsiniz. Edemezsiniz de. Çünkü elle tutulur bir yani yok. Keza sizin su anda savunduğunuz hususun ve kişilerin de elle tutulur bir yani yok.

Ayrıca basit normlar hiyerarşisini dahi bilmeyen birinin önerisine kulak asacak değilim.

Kusura bakmayın ama foruma yazıp yazmama konusunda size danışacak da değilim. Bu forum fikir paylaşımı için var. Dolayısıyla ben yazacağım siz de saygı göstereceksiniz bu kadar basit.

Bu saatten sonra siz de muhattabım değilsiniz manil bey. Nasıl diğerlerini kaale almıyorsam sizi de almıyorum bu saatten sonra. Renginizi belli ettiniz kısa sürede. Yancılarınızla birbirinizi hoş tutmaya devam edin.

Son olarak,yaşıma ithamda bulunmuşsunuz ya,absürt olan benim bu yaşta bunları yazıyor olmam yani? 50 yaşında adamın delik pamuk muhabbeti (sizin deyiminizle latife beyanı) değil,öyle mi?

Bu size son mesajımdır
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj Ground » 29 Tem 2019, 17:36

Serkanasn yazdı:

Yorum yazmacaktım ama artık terbiye ve nezaket sınırı aşıldığı için yazmak istedim.
Üstadım konuyu arkadaşlar baştan yanlış değerlendiriyor, altı üstü bir saat alıyoruz butik ile greyci zaten aynı saati satıyor yani bir kişi butikten aldığında referanslı milyonluk müşteri gibi değerlere sahip olurken bu saati dışardan alan sadece fazla ücret ödemiş oluyor, ama birkaç kullanıcı bu saatleri biz çeşitli ilişkiler sayesinde alalım geri kalanlar elbette fazla ödeyecek gibi bir yaklaşım içerisinde, burda yanlış anlaşılan konu ise düne kadar 35 yaşında Rolexi olmayan fakirler gibi nezaket ve insanlık adına talihsiz bir açıklama bulunduran bir başlığa normal birşeymiş gibi yorum bırakıp sonrasında her parasını ödeyen Rolex alamasın seçkin bir azınlık bu hakka sahip olsun diye olaya boyut kazandırmaktır, beni bu forumda alışveriş yaptığım insanlar tanır hiçkimseye böyle bir kelimeyi kullanmayı yakıştıramam tarafıma da böylesi bir ifade kullanmak hiçkimsenin hakkı da haddi de değildir, hiçbir saatimi kimsenin referansı ile almadığım gibi böyle ucuz bir yol ile aynı gün saat alacağıma gerekirse iki katını verip alırım yada sıramın gelmesini beklerim, birçok kişinin odasına girmek için araya birilerini sokmaya çalıştığı kişilerin birçoğunu da odamda ağırlamışlığım vardır, ama konumum gereği 150 gramlık metal parçası için kimseye bu konuları açmam bu forumda kendisine saat alımı için bilgi alma amaçlı soru sorduğum kişilere de butik değil ikinciel satışı yapan yerleri sormuşumdur, bilmediğim ikinciel piyasasında düzgün esnaflara uğrayabilmek için, herkese katkılarından dolayı teşekkür edip konunun amacına uygun bir fotoğraf bırakayım da mevzu normale dönsün.

Resim

Her para ödeyen rolex alamasın sonucunu nasıl çıkardınız anlamadımx. Keşke her saat sever istediği rolex e ulaşsa.. :)

10-12 tane rolexi olan kişiden bunu duymak da enteresan bir ironi..

Kendimden örnek vereyim. İstediğim bir çok rolex var hatta istediklerimden birini bana 4-5 sene beklesem de vereceklerini düşünmüyorum. Fakat butik prensiplerini doğru buluyorum.

Normalde sizi haklı görmem lazım.. Ama objektif olmazdı görüşüm.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj batikanak » 29 Tem 2019, 17:58

Beyler yani gerçekten konu nerelere geldi?
Herkes gerçekten yazılanları okuduğunda kendi anlamak istediği gibi okuyor sanırım?

Bana karşı yazılmış birşey okumadım ama kimilerimiz ortaya lafı bırakmış, ben de üstüme mi alınmam lazım diye bi an şaşırdım kaldım. Ben şahsım adına ne kimseye saygısızlık ettim, ya da kibarca yazı yazıp birilerine iğneleme yaptım.

Birisi dediki bu saatleri bulmak çok zor, soruyorsun şöyle böyle diyorlar. Ben de dedim ki malesef Butiklerin de işi zor çok isteyen var adamlar kime vereceğini şaşırıyor mecburen bu tip bir yola başvuruyor (tanıdıkları, iyi müşterisi olduklarına inandıkları insanlara vermek gibi). Şahsım adına konuşuyorum, ne biri birini ezmeye çalıştı ne birine fakirsin, milyonluk müşteriler alabilir dedim.

Konu iyice saçma sapan yerlere gelmeye başladı, lütfen Moderatörler mümkünse ayrı bir başlığa taşısın yada bu konu burda kapansın, biz burda ne kadar konuşursak konuşalım Butiğin birine saat vermesine ne + ne - fark yaratamayız.

Ben daha fazla yazmak istemiyorum bu konu hakkında. Umarım polemikler daha da uzamaz...

Tek söyleyebileceğim bence bu iş biraz abartı olmaya başladı, doğru, ama bu Türkiye değil Dünya genelinde saçma olmaya başladı, Explorer I ve Datejust harici hiç saat olmuyor. Ayda 1 sevkiyat olsa Butiğe, 1 sevkiyatta 4 Pepsi gelse, 104 tane her ay isteyen var, gerçekten çok çok zor bir durum. İnşallah gerçekten kullanmak amaçlı isteyen herkes işin keyfini kaçırmayacak süre içerisinde sahip olurlar.

Duyduğum kadarıyla Londra da saati veriyorlarmış, Sertifikasını bir süre vermiyorlarmış (en az 1 sene). Bence bu sistem uygulanabilir, bu sayede saatlere ulaşmak daha kolay olur. Benden bu konu hakkında bu kadar...
BATIKAN
Kullanıcı avatarı
batikanak

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rolex Crown Club

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners