TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sinn 856 Kullanıcı İncelemesi

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sinn 856

Mesaj Thevenin » 12 Mar 2011, 00:42

clk yazdı:Ben yine ortaligi bulandirayim :D

Nasil oluyorda Greenwich Mean Time ile Universal Time Coordinate ayni anlama geliyor :) Ayni yere isaret eder yada ayni fonksiyonu gösterir ama ayni anlama gelmez!!! Evet uyuzum biliyorum :D

Reyiz GMT deyince yalnizca su an kullandigimiz TAI'nin belirledigi atomik saat (UTC) anlasilmiyor. GMT'nin eskiden kullanildigi anlami olan UT de anlasiliyor. UT (olcumun adi UT0; olcumun duzeltilmis hali UT1) "mean solar time" olarak eskiden astronomik gozlemler ile, su an uydu datalariyla olculen, tutulmasi gereken deger; ama bu ortalama bile degisken ve trendi artis yonunde, nedenleri zaman denklemi konusunda belirtildigi uzere. UTC ile UT1 arasindaki farkin ust limiti 0.9 saniye olarak belirlenmis durumda. Fark 1 saniyeye ulastiginda, genelde yilin sonuna (eglencelik, tombalaya denk gelsin diye) o saniye ekleniyor, 1 saniye geri aliyoruz saatlerimizi ve yine bir gunumuzun 86400 metrik saniye oldugu gunlerde mesutlar-mesudiyeler olarak gecinip gidiyoruz.

"In Bob's everyday world", GMT=UTC olarak kullaniliyor; ama bu anlam ikililigine yol acmamak icin bilimsel incelemelerde ve verilendirmelerde GMT degil UT1 kullaniliyor.
En son Thevenin tarafından 12 Mar 2011, 01:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 12 Mar 2011, 00:45

Bilgilendirme icin tesekkürler Thevenin. Uyuzluk yaparken bile birseyler ögreniyor insan ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Thevenin » 12 Mar 2011, 01:15

Aman hocam, ben uyuzluktan bakmiyordum da, meraktan bakmistim gecende konuyu acarken :D

Orakay hocam ilk iletinde saatin arka kapaginin goruldugu sondan 3. fotografta yuzey puruzlu hissediliyor bakarken. Gercekte nasildir?
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj serras » 12 Mar 2011, 04:10

Saatiniz hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.Benim saatin özelliklerinde yazan 24-saatlik ikinci saat açıklaması dikkatimi çekti ne anlama geldiğini açıklayabilmeniz mümkünmü inşallah saçma bi soru olmamıştır
Kullanıcı avatarı
serras

Mesaj orakay » 12 Mar 2011, 23:01

Thevenin yazdı:Aman hocam, ben uyuzluktan bakmiyordum da, meraktan bakmistim gecende konuyu acarken :D

Orakay hocam ilk iletinde saatin arka kapaginin goruldugu sondan 3. fotografta yuzey puruzlu hissediliyor bakarken. Gercekte nasildir?

Evet. Diğer yüzeylere göre biraz daha pürüzlü gibi. Ben de sen söyleyince dikkat ettim. Tabi makro çekim yapınca çok pürüzlü gibi çıkıyor ama gözle bakınca o kadar anlaşılmıyor. Bir resim daha çektim :

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
orakay

Mesaj orakay » 12 Mar 2011, 23:08

serras yazdı:Saatiniz hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.Benim saatin özelliklerinde yazan 24-saatlik ikinci saat açıklaması dikkatimi çekti ne anlama geldiğini açıklayabilmeniz mümkünmü inşallah saçma bi soru olmamıştır

UTC özelliğini kastettim. UTC veya GMT saatlerde olan 12 veya 24 saat bazındaki ikinci saat dilimi. Bu saatte ortadaki kadran ve yeşil renkli kol. Saatdilimleri arasındaki farklar genellikle saat bazında olduğu için sadece saati gösterir. Dakika ise normal yalkovandan okunur. Tabi UTC'ye ayarlanmak zorunda değil. Herhangibir ikinci saat dilimine ayarlanabilir (sevgilisinin bulunduğu ülkenin saatine, gurbetteyken memleketin saatine vs.vs. ) veya bulunulan yerin saatine ayarlanırsa da 24 saat göstergesi olarak da kullanılabilir.
Kullanıcı avatarı
orakay

Mesaj Thevenin » 12 Mar 2011, 23:40

Tesekkurler :thumbup:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj mehmet91300 » 13 Mar 2011, 00:06

Hayirli olsun guzel saat
Kullanıcı avatarı
mehmet91300

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 280 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners