TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Sinn 856 Kullan覺c覺 襤ncelemesi

襤svi癟re ve Avrupa Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, 襤svi癟re Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii 襤svi癟re ve Avrupa retimi Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sinn 856

Mesaj Thevenin » 12 Mar 2011, 00:42

clk yazd覺:Ben yine ortaligi bulandirayim :D

Nasil oluyorda Greenwich Mean Time ile Universal Time Coordinate ayni anlama geliyor :) Ayni yere isaret eder yada ayni fonksiyonu g繹sterir ama ayni anlama gelmez!!! Evet uyuzum biliyorum :D

Reyiz GMT deyince yalnizca su an kullandigimiz TAI'nin belirledigi atomik saat (UTC) anlasilmiyor. GMT'nin eskiden kullanildigi anlami olan UT de anlasiliyor. UT (olcumun adi UT0; olcumun duzeltilmis hali UT1) "mean solar time" olarak eskiden astronomik gozlemler ile, su an uydu datalariyla olculen, tutulmasi gereken deger; ama bu ortalama bile degisken ve trendi artis yonunde, nedenleri zaman denklemi konusunda belirtildigi uzere. UTC ile UT1 arasindaki farkin ust limiti 0.9 saniye olarak belirlenmis durumda. Fark 1 saniyeye ulastiginda, genelde yilin sonuna (eglencelik, tombalaya denk gelsin diye) o saniye ekleniyor, 1 saniye geri aliyoruz saatlerimizi ve yine bir gunumuzun 86400 metrik saniye oldugu gunlerde mesutlar-mesudiyeler olarak gecinip gidiyoruz.

"In Bob's everyday world", GMT=UTC olarak kullaniliyor; ama bu anlam ikililigine yol acmamak icin bilimsel incelemelerde ve verilendirmelerde GMT degil UT1 kullaniliyor.
En son Thevenin taraf覺ndan 12 Mar 2011, 01:34 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 3 kere d羹zenlendi.
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj Clk » 12 Mar 2011, 00:45

Bilgilendirme icin tesekk羹rler Thevenin. Uyuzluk yaparken bile birseyler 繹greniyor insan ;)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Thevenin » 12 Mar 2011, 01:15

Aman hocam, ben uyuzluktan bakmiyordum da, meraktan bakmistim gecende konuyu acarken :D

Orakay hocam ilk iletinde saatin arka kapaginin goruldugu sondan 3. fotografta yuzey puruzlu hissediliyor bakarken. Gercekte nasildir?
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Mesaj serras » 12 Mar 2011, 04:10

Saatiniz hay覺rl覺 olsun iyi g羹nlerde kullanman覺z dileiyle.Benim saatin 繹zelliklerinde yazan 24-saatlik ikinci saat a癟覺klamas覺 dikkatimi 癟ekti ne anlama geldiini a癟覺klayabilmeniz m羹mk羹nm羹 inallah sa癟ma bi soru olmam覺t覺r
Kullan覺c覺 avatar覺
serras

Ya: 41
Kay覺t: 17 Haz 2010, 22:09

Mesaj orakay » 12 Mar 2011, 23:01

Thevenin yazd覺:Aman hocam, ben uyuzluktan bakmiyordum da, meraktan bakmistim gecende konuyu acarken :D

Orakay hocam ilk iletinde saatin arka kapaginin goruldugu sondan 3. fotografta yuzey puruzlu hissediliyor bakarken. Gercekte nasildir?

Evet. Dier y羹zeylere g繹re biraz daha p羹r羹zl羹 gibi. Ben de sen s繹yleyince dikkat ettim. Tabi makro 癟ekim yap覺nca 癟ok p羹r羹zl羹 gibi 癟覺k覺yor ama g繹zle bak覺nca o kadar anla覺lm覺yor. Bir resim daha 癟ektim :

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
orakay

Ya: 53
Kay覺t: 17 Eyl 2010, 13:07

Mesaj orakay » 12 Mar 2011, 23:08

serras yazd覺:Saatiniz hay覺rl覺 olsun iyi g羹nlerde kullanman覺z dileiyle.Benim saatin 繹zelliklerinde yazan 24-saatlik ikinci saat a癟覺klamas覺 dikkatimi 癟ekti ne anlama geldiini a癟覺klayabilmeniz m羹mk羹nm羹 inallah sa癟ma bi soru olmam覺t覺r

UTC 繹zelliini kastettim. UTC veya GMT saatlerde olan 12 veya 24 saat baz覺ndaki ikinci saat dilimi. Bu saatte ortadaki kadran ve yeil renkli kol. Saatdilimleri aras覺ndaki farklar genellikle saat baz覺nda olduu i癟in sadece saati g繹sterir. Dakika ise normal yalkovandan okunur. Tabi UTC'ye ayarlanmak zorunda deil. Herhangibir ikinci saat dilimine ayarlanabilir (sevgilisinin bulunduu 羹lkenin saatine, gurbetteyken memleketin saatine vs.vs. ) veya bulunulan yerin saatine ayarlan覺rsa da 24 saat g繹stergesi olarak da kullan覺labilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
orakay

Ya: 53
Kay覺t: 17 Eyl 2010, 13:07

Mesaj Thevenin » 12 Mar 2011, 23:40

Tesekkurler :thumbup:
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Mesaj mehmet91300 » 13 Mar 2011, 00:06

Hayirli olsun guzel saat
Kullan覺c覺 avatar覺
mehmet91300

Ya: 59
Kay覺t: 18 Tem 2010, 22:37

ncekiSonraki

D繹n TSF 襤svi癟re Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: siabent80 ve 83 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners