Yorumlar için çok teşekkürler. Evet Bond birçok teknoloji barındırıyor. Bir de Diapal dedikleri bir teknoloji var ki benim aldığım saatte yok. Onda da, en iyi mekanizma yağlama gerektirmeyen mekanizmadır felsefesiyle yola çıkarak ETA mekanizmadaki taşları,
diamond
pallet dedikleri farklı malzemelerle değiştiriyorlar ve eskisine göre çok daha uzun süreli hassalık sağlıyorlar. Fakat katalogda dediğine göre tamamen yağsız olarak gerekli hassaslık henüz sağlanamamış. Araştırmalar sürüyormuş. Yani anladığım kadar yine yağlama gerektiriyor ama herhalde daha uzun süre dayanıyor. Ben oradayken görevliye sordum ”diapal modeller de diğer modellerle aynı aralıkta mı bakıma alınması gerekiyor diye, ”evet” cevabını aldım. Ben de o zaman niye daha pahalı olan diapal modeli alayım diye düşündüm.
Evet Thevenin, o tabloyu koyarak mil-gaus demek istemişler heralde.
Fiyat bilgisine gelirsek, ben saati vergi dahil 1070 € ya, klipsi de 30 € ya, toplamda 1100€'ya satın aldım. Vergisini geri alabilseydim toplam 924 €'ya mal olmuş olacaktı ama alamadım.
Şu sitede de Sinn saatlerinin satışı yapılıyor ama fiyatlar çok az daha yüksek :
http://www.sinnwatches.com/Bu arada Tokyo'ya yolum düşmüyor ama çok üzücü bir olay. Galiba Çınarcık depreminin 50 katına falan denk geliyormuş şiddeti..