TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj HknDrsn » 28 May 2019, 00:07

Arkadaşlar selamlar millitary yada pilot saat arayışım var pek birşeye denk gelmediğim için malesef henüz birşey alamadım :( geçtiğimiz haftasonu yolum Bakırköy'e düştü bende gitmişken Edip Saate uğradım. Millitary deyince f/p olarak benim aklıma hep Hamilton geliyor. 4 Model denedim resimlerinide ekledim başlarınada kısaca fiyat mm vs birşeyler yazdım. Düşünen olursa yararlı olur diye düşünüyorum. Ek olarak şimdi bir saat alacam ama bunlardan birinimi almalıyım eğer alırsam hangisini almalıyım kararsızım artı bu fiyatlar verilirmi bilemedim. Bir kaç arkadaşım bu fiyatları verme temiz ikinci el denk gelirsen daha uygun fiyata alırsın dedi. Bende şuan için beklemedeyim. Bileğim 17 cm siz olsanız bu durumda nasıl hareket edersiniz? Fikirlere ihtiyacım var en doğrusunu forumdaşlardan alırım diyorum :D Cevaplar için şimdiden Tşkler. :champ:

H70455533 - 38mm - Fiyat 2500 TL civarı çapını küçük buldum
Resim
H70555533 - 42mm - Fiyatı 2500 TL civarı daha önce aldım çapı iyiydi fakat boynuzlar arası uzunluk fazlaydı bileğimden taştığını düşündüğüm için vazgeçmiştim ama hala aklımda diyebilirim.
Resim
H64455533 - 40mm - Fiyat 2400 TL civarında Hamilton alacaksam sanırım 40mm olmalı bu saatten onu anladım :)
Resim
H69419363 - 38mm - Fiyat 2100 TL civarında kurmalı mekanizma çapını küçük buldum
Resim
H70595963 - 40mm - Fiyat 3000 TL civarı - bunun siyah, mavi, kahverengi renkleri var, kolda duruşu falan iyi ama bu fiyata alınırmı bilmiyorum
Resim
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj eyimen » 28 May 2019, 00:26

Oyum sonuncuya :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Tolgi06 » 28 May 2019, 09:47

H70455533 - 38mm ben bundan alacağım 1-2 aya, kolda da denedim olduğundan 1-2 mm daha büyük duruyor kolda. Bilek ölçünüze bakınca da bence bu hoş olacaktır. 2500TL kısmına gelince: Jomashop'ta 369 dolar. Bu açıdan bakınca 2500 mantıklı bir rakam ama 2.ele nadir geliyor bu arkadaş, beklerseniz 2.el mantıklı olabilir.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj HknDrsn » 28 May 2019, 10:01

eyimen yazdı:Oyum sonuncuya :champ:

Onun farklı renkleride var eğer olursa 2,yada 10 numaralı seçenek daha ağır basıyor :)

Resim
referans
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj Ankthas » 28 May 2019, 10:04

Ben en çok kurmalı modeli beğendim. Küçük demişsiniz ama bence bileğe en çok yakışan model o olmuş, diğer 40mm ve üstü modeller taşmış bileğinizden. Fiyat olarak da en hesaplısı, ayrıca deri kayış ve natolarla da güzel olacaktır :thumbup:

Daha hesaplı olsun istiyorsanız otomatikte Seiko 5'in, pilli olarak da Timex'in military modellerine bakabilirsiniz ama Hamilton'daki kalite ve prestiji bulamazsınız bu saatlerde.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj HknDrsn » 28 May 2019, 10:09

Tolgi06 yazdı:H70455533 - 38mm ben bundan alacağım 1-2 aya, kolda da denedim olduğundan 1-2 mm daha büyük duruyor kolda. Bilek ölçünüze bakınca da bence bu hoş olacaktır. 2500TL kısmına gelince: Jomashop'ta 369 dolar. Bu açıdan bakınca 2500 mantıklı bir rakam ama 2.ele nadir geliyor bu arkadaş, beklerseniz 2.el mantıklı olabilir.

Hocam onu denedim resimlerde de mevcut zaten, fakat çapı gerçekten küçük ve koldada küçük duruyor. O yüzden o kadar para vermişken az buçuk saat kendisini göstersin istiyorum:D 2. Elde H70455533, H70555533 ve H64455533 bu 3'ne denk gelme olasılığımız daha yüksek. Diğer 2 tanesi daha zor düşer gibime geliyor. Ayrıca bu seçenekleri Yurtdışından alma durumumda var haziran ayında arkadaşım gelecek onada aldırabilirim. Problem tabibi hangisini seçeceğim :?
referans
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj HknDrsn » 28 May 2019, 10:30

Ankthas yazdı:Ben en çok kurmalı modeli beğendim. Küçük demişsiniz ama bence bileğe en çok yakışan model o olmuş, diğer 40mm ve üstü modeller taşmış bileğinizden. Fiyat olarak da en hesaplısı, ayrıca deri kayış ve natolarla da güzel olacaktır :thumbup:

Daha hesaplı olsun istiyorsanız otomatikte Seiko 5'in, pilli olarak da Timex'in military modellerine bakabilirsiniz ama Hamilton'daki kalite ve prestiji bulamazsınız bu saatlerde.

40mm olanlar benim için daha ideal diye düşünüyorum. 38mm olanlar gerçekten küçük duruyor.
Son saatim İsviçre olsun istiyorum. Model olarakta ya pilot yada militarty 2-3 bin bandında bütçe ayırdım onun içinde en iyi seçenek Hamilton olur gibi geliyor, pilot için ise Steinhart düşündüm ama onunda çapı büyük. Başka önerisi olan varsa söylesin :D
referans
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj Ankthas » 28 May 2019, 11:55

byakrep yazdı:
Ankthas yazdı:Ben en çok kurmalı modeli beğendim. Küçük demişsiniz ama bence bileğe en çok yakışan model o olmuş, diğer 40mm ve üstü modeller taşmış bileğinizden. Fiyat olarak da en hesaplısı, ayrıca deri kayış ve natolarla da güzel olacaktır :thumbup:

40mm olanlar benim için daha ideal diye düşünüyorum. 38mm olanlar gerçekten küçük duruyor.
Son saatim İsviçre olsun istiyorum. Model olarakta ya pilot yada militarty 2-3 bin bandında bütçe ayırdım onun içinde en iyi seçenek Hamilton olur gibi geliyor, pilot için ise Steinhart düşündüm ama onunda çapı büyük. Başka önerisi olan varsa söylesin :D

Pilot için Alpina - Startimer 40mm :thumbup:

Resim
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners