Oris Big Crown Pointer Date

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Oris Big Crown Pointer Date

Mesaj Egunns » 24 Kas 2009, 01:12

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Commander Chronograph,Mido
Kullanıcı avatarı
Egunns
 
Mesajlar: 169
Kayıt: 21 Eki 2009, 10:49

Re: ORIS- Big Crown Pointer Date- Alındı

Mesaj Certus » 24 Kas 2009, 01:25

Maşallah egunns bu ne hız böyle, valla daha Mido'nun şokunu atlatamadan şimdi de bir Oris mi kattın koleksiyona, vay ne diyeyim hayırlı olsun, bizleri kıskançlıktan çatlatmaya devam ediyorsun :) güle güle kullan bu oris'i de, tam bir klasik almışsın kutlarım...
Operari sequitur esse
Certus
 
Mesajlar: 123
Yaş: 40
Kayıt: 21 Eki 2009, 10:05

Re: ORIS- Big Crown Pointer Date- Alındı

Mesaj forbidden » 24 Kas 2009, 01:34

Şimdi bu olmadı sn.egunns, bizantolog ve vervito görmesinler burayı. Oris aşıklarına bu yapılır mıydı hiç, bi dahaki buluşmaya gelme sebebimiz de belli oldu gibi. yine mükemmel bir seçim olmuş, güle güle kullanınız.
en iyi saat, henüz benim olmayandır.
Kullanıcı avatarı
forbidden
 
Mesajlar: 24
Kayıt: 20 Eki 2009, 23:01

Re: ORIS- Big Crown Pointer Date- Alındı

Mesaj yolgezer_7k » 24 Kas 2009, 01:36

Abi hayırlı olsun saatiniz, güle güle kullanın. Çok güzel bir saat almışsınız. Saatin tarihi gösterme biçimi hoşuma gitti. Mido'yu da çok beğenmiştim ben. Diğer buluşmada bu saati de görmek isteriz.
"saatin kendisi mekan,yürüyüşü zaman,ayarı insandır.bu da gösterir ki, zaman ve mekan,insanla mevcuttur"(Saatleri Ayarlama Enstitüsü)
Kullanıcı avatarı
yolgezer_7k
 
Mesajlar: 31
Yaş: 36
Kayıt: 30 Eki 2009, 19:54
Konum: İstanbul

Re: ORIS- Big Crown Pointer Date- Alındı

Mesaj Bond » 24 Kas 2009, 02:31

Zarif bir model tercihi. Kadran iç çerçevede çoklu tarih dial rahatsız edici ve okunabilirliği kısıtlayıcı değil. Oda uyumlu olarak zarif.

İyi günlerde kullanılması dileği ile.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator
 
Mesajlar: 14079
Yaş: 49
Kayıt: 14 Eki 2009, 21:36

Re: ORIS- Big Crown Pointer Date- Alındı

Mesaj Egunns » 24 Kas 2009, 02:40

Çok teşekkürler arkadaşlar çok daha iyileri sizlerin olsun.
Aslında bu saate netten ara ara gizli gizli kendime bile çaktırmadan göz atıyodum ama nedeninide biliyordum, Tag Heuer Targa Florio sevdamı burada bilenler bilir, bezel tırtıklı klasik bir hava, ama 4000 i geçen fiyat, belki de çaktırmadan kendimce Targa nın muadilini arıyordum, amaa birincil hedef Mido Chronograph tarzıydı (Mido'm benim olmazsa olmazım oldu, fena ısındım:)... Mido'yu aldığım yerde yukarıdaki Oris'in rose gold görünüm bezeli vardı, Kadıköy'e yolum düşerse ara ara vitrinde bu rose gold görünüm bezel de vitrine bakmakta listemin arasındaydı; ulan derdim bu keşke metal bezel olsaymış, hiç sıkılınmayacak model olurmuş diye de aklımdan geçirirdim; derken nette bakarken farkettim ki metal tırtıklı bezellisi de varmış ve bir sürü çap versiyonlarıyla; en büyüğü 40mm.

Hatta tsf buluşmasında Vervito'nun katoluğundan farkedip arkadaşlara ortalama fiyatını sormuştum, benim de tahmin ettiğim gibi 2000 civarıdır dediler; buluşmadan eve dönerken Kadıköy'den gidiyim dedim hem benim Mido'nun taba kayışı gelmiş mi diye de merak ediyodum, vitrinden Tufan'a bir baktım beğendiğim Oris gelmiş (metal bezel)... Vaay dedim, girdim içeri Aytekin Abi'yi beklerken, "Şu modeli çıkartı mısınız?" dedim, bir baktım 1000 chf; ulaan dedim bu aralar çok açıldık ama fiyat da umduğumdan çok düşük, bir de tabi bana yapacakları ayrı indirim de kafamda dolanmıyor değil :).. Rose bezellisini de çıkattırdım, su yoluna akmaya başladı bir kere, kayışım gelmiş mi diye girdiğim dükkandan metali mi rose'u mu olsun kararsızlığında buldum bir anda kendimi :)

Bu arada saatlerin kayışlarını değiştirtiyorum, metal bileziğini öbürüne tak diyorum, onlarca kombinasyon denettim ve çoğu temsilci kesinlikle rose u al derken benim aklım metal bezelde, tamam zengin duruyodu ama rose dan sıkılabilirim ve bununda dönüşü olmaz diye içimden geçiyodu....rose bezelli olanın kadranı daha bir krem olmasına rağmen abi metal dedim yapacak bişey yok :)

Şu an saatte metal bilezik var yarı mat çoğu parlak, klazik bilezik Rolex tarzı, ama ben bu bileziği sadece ileriye dönük düşünce sebebiyle aldım şu an kesinlikle kullanmayacağım, saate metal kayış istediğimde bu kayışı ya bulamam ya da 300 tl den az fiyata da alamayacağımı düşündüm, orijinal koyu taba Oris kayışım da 15 gün içinde İsviçre'den gelecek (bu arada saat metal bilezikle bile çok ağır değil kolu yormuyor; benim Orient'te sırf bu ağırlık yüzünden saatten soğudum ve kasa da deri takmaya müsait değil.

Saat hakkında görsel yorumuma gelirsem, kadran rengi yine krem güzelliğinde; aslında siyah kadranlısınada netten bakmıştım ama bunun kadran daha bir dantel gibi işlenmiş, numaratörler rose görünüm klasik-spor tarzı bir uygulama, tarih göstergesi zaten bir şölen, tırtıklı bezel zaten sebebim olma nedeni, veee saatimin en sevdiğim yönlerinden biri çok çok estetik durmasa bile kurma kolu saat çapına oranla daha büyük ve bu özellik saatteki klasik havayı bir anda sporluğa dönüştürebiliyor, çap 40 mm yükseklik 10 mm civarıdır, arka transparan, şu an hangi etayı kullandığı hatırlayamadım, yazacağım bakıp, camda tatlı bir kubbelik var, hesalit, yalnız hesalit kalitesi Mido'da 10 puan veriyorsam buna 8 puan, midonun camı görsel şölen, 4 gözle deri kayışımın gelmesini bekliyorum, koyu taba sipariş ettim ama biliyorum kendisi belli bir zaman sonra siyaha dönüşecek o :), şimdilik bu kadar arkadaşlar aklıma gelecek olursa paylaşırım.

Evet certus bu aralar 0-100 km yi bayağı bir hızlı katettik, freni köklemenin zamanı :)
Commander Chronograph,Mido
Kullanıcı avatarı
Egunns
 
Mesajlar: 169
Kayıt: 21 Eki 2009, 10:49

Re: ORIS- Big Crown Pointer Date- Alındı

Mesaj nickynick » 24 Kas 2009, 03:09

Bende diyorum neden egunns buluşmada Oris kataloğunu elden bırakmadı :) sebebi anlaşıldı... Güle güle kullan, çok şık bir saat gerçekten
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick
 
Mesajlar: 7292
Kayıt: 16 Kas 2009, 22:44

Re: ORIS- Big Crown Pointer Date- Alındı

Mesaj Egunns » 24 Kas 2009, 03:21

tşkler
birdahaki buluşmaya katologlara uzak tarafa oturucam bu ne be canmı dayanır 8-)

Nicky Nick yazdı:Bende diyorum neden egunns buluşmada Oris kataloğunu elden bırakmadı :) sebebi anlaşıldı... Güle güle kullan, çok şık bir saat gerçekten
Commander Chronograph,Mido
Kullanıcı avatarı
Egunns
 
Mesajlar: 169
Kayıt: 21 Eki 2009, 10:49

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 137 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners