Quartz ve Mekanik Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Quartz ve Mekanik Saatler

Mesaj sedir » 09 Oca 2019, 18:51

İyi ki satış yapmak için aktif olmak gerekiyormuş ;)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3229
Yaş: 61
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Quartz ve Mekanik Saatler

Mesaj sieger » 09 Oca 2019, 21:47

sedir yazdı:İyi ki satış yapmak için aktif olmak gerekiyormuş ;)


Aah di mi? Aslinda guzel konu, hep sagindan solundan bahsediyor olsak da.


Sent from my iPhone using Tapatalk
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger
 
Mesajlar: 717
Yaş: 36
Kayıt: 18 Kas 2015, 13:01
Konum: Ankara

Re: Quartz ve Mekanik Saatler

Mesaj FıratYldrm » 10 Oca 2019, 00:12

İsveç'te üretilen saatlerin neredeyse tamamı ihraç ediliyor.

Söz konusu ihracat ülkenin toplam sanayi ihracatının %10'unu oluşturuyor.

Patek reklamı; siyah beyaz bir fotoğraf, baba oğluna araba kullanmayı öğretiyor. Fotoğrafın bir köşesinde "Bir Patek'e gerçek anlamda asla sahip olamazsınız. Sonraki jenerasyon için ona sadece iyi bakabilirsiniz" yazıyor. Aynı yazının olduğu benzer fotoğraflı reklamlar var. Aristokrak olduğu belli olan baba, oğluna kah satranç öğretiyor kah yatında düğüm atmayı. Fotoğraftaki yazı hep aynı.

Babamdan kalan quartz Tissot, Stylish'e gözüm gibi bakıyorum, hatta çalınmaya karşı bankada kiralık kasada saklıyorum. O saat Patek olsa manevi değeri daha fazla mı olurdu? Elbette hayır desem de objektif şekilde cevap vermek imkansız. İnsanın özeliyle ilgili olarak, maddiyatın maneviyata etkisini düşünmek bile rahatsız ediciyken Patek küt diye gözümüze reklamında sokuveriyor bu rahatsız edici karşılaştırmayı. Şeytan diyor, sat arabayı, al bir Patek, ben öldükten sonra cocuğum bakar bakar babasının ne kadar zevk sahibi bir vizyoner olduğunu hatırlar. Yanında bir de akbil, tamamdır bu iş.

Pulp Fiction'da, kült ve aynı zamanda "cheesy" olabilen öğeler, babadan oğula saat aktarma olayıyla çok güzel örneklendirilmiş. Babasını, annesinin karnındayken II. Dünya Savaşında kaybeden çocuğa çok önemli bir emaneti vermek üzere babasının silah arkadaşı çocuğu ziyaret eder ve şöyle der; "Baban Hanoi üzerinde vurulduğunda kolunda bu saat vardı. Esir kampına götürüldü. O pirinç yiyenlerin saatine el koyacaklarını biliyordu. Bu saati kolunda görseler kesin alırlardı. Halbuki sana miras kalmalıydı bu saat. Baban o pirinç yiyen cücelerin senin mirasına el koymalarını istemediği için onu tek ve en emin yerde sakladı. Kıçında. Bunu beş yıl boyunca kıçında sakladı ve daha sonra vebaya yakalandı ve saati bana verdi. Bu metal yığınını tam iki sene boyunca ben de kıçımda sakladım. Yedi yıl sonra evime geri gönderildim ve şimdi... Küçük adam, bu saati sana veriyorum." Ve saati çocuğa uzatır. Büyüdüğünde, mirası devir alan çocuğun başına o saat yüzünden gelecekler, babadan oğula devredilen totemlerle ilgili düşüncelerimi çok net açıklıyor ama konuyu uzatmamak adına analiz yapmaya kasmayacağım. Sonuç olarak, babadan oğula aktarılan maddi hatıralar bayağı ve dramatik objelerdir. Bu obje neden bir Patek olmasın? Evet çok pahalı ama sonuçta nesiller boyu korunacak ve kullanılacak, kendini amorti eder. Şaka bir yana, kapitalizmin dini imanı para.

Kapitalizmin dini imanı para dedim ama bu aslında bir suçlama değil. İktisat okuyanlar çok iyi bilir; kapitalist teorilerin tamamı firmaların tek amacının karlılık olduğunu varsayarlar ve uygulamalı yöntemlerini bu varsayım üzerine kurarlar. Yani kapitalizm, dininin imanının para olduğunu saklamaz. Öte yandan şöyle bir çıkarım yapar; firmaların kar güdüsüyle faaliyet göstermesi toplumun daha fazla ve daha iyi üretmesini sağlar ki bu durum toplam refahı arttırır yani firmaların sadece kar elde etmeyi amaçlamaları iyi bir şeydir. Bu teorinin gerçek hayatta işlemesi için kapitalist teoriler temel bir varsayımda bulunur; insanlar rasyoneldir. Şimdi; insanların rasyonel, akılcıl, mantıklı olduğunu mekanik saat piyasasından başka örneklerle test etmeye çalışayım zira Patek reklamı irrasyoneliteyi göze soka soka gösteriyor. Patekteki döngü (loop) şu şekilde "daha pahalı bir saat daha yüksek manevi değer yaratır, yüksek manevi değerler için daha pahalı bir saat satabiliriz, daha pahalı saat daha yüksek manevi değer yaratır, ...."

Mekanik saat tutkunu birisi olarak mekanik saatlere giydirmeye devam edeceğim... İşlerine geldiğinde nasıl da akıllı saat üretiyor Claude Biver, hem de öve öve bitiremiyor...
Kullanıcı avatarı
FıratYldrm
 
Mesajlar: 43
Kayıt: 08 Oca 2019, 12:36

Re: Quartz ve Mekanik Saatler

Mesaj Ufkynl » 10 Oca 2019, 09:26

Firat bey foruma hoş geldiniz. Yazılarınızı ve fikirlerinizi merakla bekliyoruz.
Saatlerin miras olarak bırakılması konusu mekanik saatleri önemli yapan konular arasında tepeye oynar. Tabi herkesin mirası kendi meşrebince. Ben çocuklarıma patek bıraksam saçma olur. Çünkü patek takacak bir hayat standardında değilim. Evi arabayı satıp patek almak ve bunu hatıra bırakmak benim kafamdaki hatıra duygusunu yansıtmaz.
Lakin patek reklamı çok başarılı imis. Adamların hedef kitlesi zaten belli :)
Kullanıcı avatarı
Ufkynl
 
Mesajlar: 1336
Kayıt: 18 Eki 2015, 18:09

Re: Quartz ve Mekanik Saatler

Mesaj mturann » 10 Oca 2019, 10:46

Ufkynl yazdı:Firat bey foruma hoş geldiniz. Yazılarınızı ve fikirlerinizi merakla bekliyoruz.
Saatlerin miras olarak bırakılması konusu mekanik saatleri önemli yapan konular arasında tepeye oynar. Tabi herkesin mirası kendi meşrebince. Ben çocuklarıma patek bıraksam saçma olur. Çünkü patek takacak bir hayat standardında değilim. Evi arabayı satıp patek almak ve bunu hatıra bırakmak benim kafamdaki hatıra duygusunu yansıtmaz.
Lakin patek reklamı çok başarılı imis. Adamların hedef kitlesi zaten belli :)



Patek'in hedef kitlesinde olmak için önce yatınızın olması gerekiyor :)
Yat varsa sıra Patek'e gelmiş demektir. :)
Yat firması olsam aynı reklamı kullanıp asla bir yata sahip olamazsınız çocuklarınız için onu kullanırsınız derdim. Reklam da bedavaya gelmiş olurdu. :)
Lüks tüketim denilen şey çok acayip çok :)
Kullanıcı avatarı
mturann
 
Mesajlar: 4532
Kayıt: 13 Kas 2014, 18:00

Re: Quartz ve Mekanik Saatler

Mesaj ekdellal » 10 Oca 2019, 22:23

@FıratYldrm [emoji106]

Sent from Mi 8 6/128 via Tapatalk
"Tırtılın kaderi kelebek olmak ve güzel ölmekdir"
Kullanıcı avatarı
ekdellal
 
Mesajlar: 1525
Yaş: 54
Kayıt: 15 Kas 2016, 20:42
Konum: İstanbul-Üsküdar-Bulgurlu

Re: Quartz ve Mekanik Saatler

Mesaj Oktyk » 12 Oca 2019, 00:33

Quartz saatlere alışık olunca saate, daha doğrusu zamanı doğru gösterdiğine güveniniz tam oluyor. Telefona çok daha az saat için bakıyorsunuz.

Otomatik saatimi aldıktan birkaç hafta sonra, ertesi gün sabah doktor randevuma gitmek üzere yattım. Sabah uykulu bir şekilde gözümü açıp yeni otomatik saatime baktım ve "daha var, biraz daha yatayım" dedim. Bir süre sonra telefonun alarmı çalmaya başladı. Saatime baktım, durmuş :o :). Telefon olmasa geç kalmıştım. Açıkçası 80 saat güç rezervi var dediğim saatim beni yarı yolda bırakmıştı. O an açıkçası bir hayal kırıklığı yaşamadım değil. İki hafta sonra da aynı şeyi tekrar yaşayınca "demek yeterince hareketli değil hayatım" diyerek saatimi haftada bir kurmaya başladım :). Bu yüzden Solar, Kinetic, Eco Drive mekanizmaları da seviyorum.

Kimi müziği plaktan dinlemeyi sever, kimi de Tidal'den online dinler. Kiminin 100K lık sistemi vardır, devamlı evirir çevirir 10 tane CD sini dinler, o iyi ses tutkunudur. Kiminin eski bir Pioneer pikabı ve 1000 küsür plağı vardır, o da müzik tutkunudur.

Her hobide herkesin kendine ait geçerli sebepleri ve her hobinin kişiye özel seviyelerde değişik tutkuları oluyor. Bu belkide bir hobi sahibi olmanın en güzel tarafı :).
Kullanıcı avatarı
Oktyk
 
Mesajlar: 116
Yaş: 51
Kayıt: 08 Tem 2018, 17:20

Re: Quartz ve Mekanik Saatler

Mesaj sieger » 12 Oca 2019, 11:01

@Oktyk hocam hangi saat acaba o 2 kere duran? Ben hic cikarmadigimdan sanirim, daha once hic bir otomatik saatimde buna rastlamadim, en fazla cuma aksam cikarip pazartesi sabah taktigimda oldu bir kac kez, ama bu da ongorulebilir bir durum zaten.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger
 
Mesajlar: 717
Yaş: 36
Kayıt: 18 Kas 2015, 13:01
Konum: Ankara

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Byrmcl, Majestic-12 [Bot] ve 207 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners