TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swift ile odeme sorunu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swift ile odeme sorunu

Mesaj sieger » 24 Ara 2018, 17:17

Konu hakkinda bir guncelleme yazayim, burada da olan yorumlardan sonra, saati aldigim kisiden proforma fatura istedim, resmi bir gecerliligi olmayip, bir sekilde niye gonderecegimi belgelemek adina.

Adam gonderdi, sonra ben yine bir swift islem actim, sonra bankadan yine aradilar, dediler ki, aciklama kismina bir sey yazmadan gonderin, ve sanirim 30 dakika icerisinde iptal oldu, sonra yeniden gonderdim ve 12 saat icerisinde gonderildi. Proforma faturaya da gerek olmadi, sadece aciklamayi bos gondermem lazimmis.

Su anda saat gumrukte tabii ki, artik uretimde olmayan bir saat ve 2. el, ne olacak meraklar icindeyim, persembe gun dhlden iletisime gectiler, belkiyoruz sonucu.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj canzdmr » 24 Ara 2018, 17:58

Umarim sorunsuzca ulasir saat size.
Buradan son durum ile ilgili bilgi verirseniz bizler icin de aydinlatici olur...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
canzdmr

Mesaj sieger » 24 Ara 2018, 18:13

Nasil denk geldiyse, simdi aradilar, su an uretimde olmadigindan, deger tespiti yapamamis gumruk, ve rolex saat oldugundan bu kisisel kullanima tabi olamiyormus (dhlnin bi kisisele ait basit gumruk islemi var, bi de ticari var) o yuzden benim musavir firma bulup onlara hallettirmem lazimmis. Simdi bunu arayacagiz, sinirlenmemeye calisiyorum :) sakince halledicem bir gun umarim bunu.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj CptOz » 24 Ara 2018, 18:31

Şaka gibi... Uçakla atlayıp gidip hem de görüp elden alsaydınız daha iyiydi belki. Banka komisyonu, gümrük derken belki daha ucuza hallolur ve değişiklik olurdu. [emoji12]
Geçmiş olsun şimdilik...
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj braveagle72 » 24 Ara 2018, 19:02

Bir de şöyle bir bilgi yazalım; 1500 Euro üzeri alımlar ticari emtia sınıfına girer. Gümrük Müdürlüğünün sitesinde de bu şekilde belirtiliyor. Dolayısıyla saat dahi olsa buna göre işlem yapacaklardır. Gümrük Müdürlüğünün ilgili sitesi http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sor ... afiyetleri
Kullanıcı avatarı
braveagle72

Mesaj danGerfuLL » 24 Ara 2018, 21:22

Gozunu seveyim Paypal'in dedirten odeme olayi. Paypal gitti, Ebay de gitti. :(

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj Tolgi06 » 24 Ara 2018, 21:56

Swift konusu için: Ben son birkaç alışverişimi whatcuseek'en daha önce alım yaptığım şahıslardan Ripple veya Etherum göndererek aldım. Swift vs olaylarından bağımsız bir dkdan kısa sürede para alıcıdaydı. İşlem komisyonu da yok denecek kadar. Tabi tutar 1000$ vari bir şeydi. Kripto paralar ülkemizde trader aracı olarak görülüyor ama iki taraf tanıyorsa birbirini bu tarz alışverişlerde çok mantıklı kullanımı.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Oktyk » 24 Ara 2018, 22:04

sieger yazdı:Nasil denk geldiyse, simdi aradilar, su an uretimde olmadigindan, deger tespiti yapamamis gumruk, ve rolex saat oldugundan bu kisisel kullanima tabi olamiyormus (dhlnin bi kisisele ait basit gumruk islemi var, bi de ticari var) o yuzden benim musavir firma bulup onlara hallettirmem lazimmis. Simdi bunu arayacagiz, sinirlenmemeye calisiyorum :) sakince halledicem bir gun umarim bunu.

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede saatiniz elinize ulaşır. DHL resmen bir soyguncu. Normal posta alternatifi varken, çabuk gelmesi için DHL ile bir alım yapmıştım. Çok kibar hanımlar sık sık arayarak size masrafları sıralıyorlar. Size müşavirlerini tavsiye ediyor, bugün parayı yatırıp gerekli evrakları göndermezseniz yarına kalacak, hafta sonu çalışmıyoruz, günlük bekletme ücreti şu kadar vb... Kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum DHL'i...
Kullanıcı avatarı
Oktyk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: alperengur ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners