Saat ve Saat Sitesinden Alışveriş Tecrübesi.!!

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat ve Saat Sitesinden Alışveriş Tecrübesi.!!

Mesaj Ksk74 » 03 Ara 2018, 18:28

Yaklaşık 2 hafta önce kafamda olan bir swiss otomatik saati baya bir indirimle görünce (jomahop'dan bile biraz ucuz fiyata) sipariş ettim.
Stokta 2 adet görünen saat 1-2 gün içinde kargo edilir diye beklerken 4-5 gün geçip gelmeyince firma ile görüştüm.
"Tedarik sürecinde gelince kontrolü yapılıp kargo edilecek" dendi akabinde biraz sıkştırmamla beraber ertesi gün "elimize geçti, kontrol edilip sorun yoksa kargo edeceğiz" denildi bikraç gündür kargo edilmeyen saat tekrar firma ile irtibata geçince "mekanik arızası varmış,yeni tedarik edilecek" dendi. "Satışı iptal edelim y.dışına çıkacağım" dememe rağmen "1-2 güne temin edilir vb satış iptali olmuyor" falan denilerek oyalama moduna geçtiler.
İlk başta yapmam gerekeni sonra yaptım malesef. Ekşi sözlükde,donanım haber forumda, şikayet var da vb yüzlerçe şikayet. Şikayetvar daki sikayetlere tenezzül edip kimseye bir cevap bile vermemişler ve gördüğüm kadarıyla çok sayıda insan mağdur edilmiş. Benim yaşadığımı birebir yaşayan çok sayıda şikayet, birkaç aylık satlerin kordonlarının kopması ve bunun için istenen astronomik ücretler,bozulmalar,renk/cila atmaları,birkaç aylık saatlerin pillerinin bitmesi vb sayısız kötü vaka/şikayet var.

İnsanın aklına doğal olarak çok sayıda kötü olasılık geliyor. ELlerinde bu saatin aslında hiç olmadığı ama varmış gibi gösterip alıcıyı oyalayıp sonrada "kusura bakmayın, size para iadesi yapamıyacağız ancak ödediğiniz bedel kadar size kredi açalım başka bir saat alın" diyeceklerine neredeyse inancım tam. Siparişi iptal etmek için zorladığınızda da "tüketici mahkemesine gidin" diyecekler ki zaten 100 lerçe şikayet de bu yönde.
Bildiğim kadarı ile "mesafeli satış sözleşmesinde" 30 gün süre var teslimat için.BU sürede siparişiniz gelmezse alıcının haklı fesih hakkı doğuyor ve firma 2 hafta içinde paranızı iade etmek zorunda ama görünen o ki iade etmeyip müşterileri tüketici mahkemesine zroluyorlar. Fİrma sitesinde her ne kadar ortalama sipariş teslim süresi 5 gündür desede ellerinde olmayan bir malı sattıkları aşikar. "sıfır bir swiss oto.saatin ne kalite kontrolü olur ki, nasıl bir mekanik arıza buldular da kargoya vermediler? Tüm bu yaşananlar ve yapılan yüzlerce benzer şikayet akıllara "refurbished ve/veya defolu hatta çakma saatler" mi satıyorlar sorusunu da getiriyor doğal olarak. Bir diğer olasılık da kampanya adı altında piyasadan binlerce saat sipariş toplayıp bu siparişlerin hatırı sayılır bir kısmının bedellerini (milyonlarca TL muhtemelen) kredi kartlarından tahsil edip bu saatleri "yok tedarikte, yok arızalı çıktı,yok size başka saat verelim vb oyalamalarla müşterileri mağdur edip tahsil edilen paraları da %25 faizle vb bankada değerlendirerek haksız kazanç elde etme yöntemi de olabilir. Bu sistemi geçim kaynağı yapmış olan çok firma var bu ülkede malesef.
Yurtiçi muhtelif sitelerden hatta y.dışı amazondan bile almış olduğum hiçbir saatte böyle bir saçmalık/rezillik yaşamadım. . Şimdi saati gönderseler bile içime kurt düştü artık, iyice bakıp incelemeden teslim almak istemiyorum hatta buradan bedava saat verseler dahi almak istemiyorum. Bakalım süreç nasıl son bulacak merak ediyorum...
KOnuyla ilgili önerisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Tşkler..
Kullanıcı avatarı
Ksk74
 
Mesajlar: 59
Kayıt: 08 Haz 2018, 00:53

Re: Saat ve Saat Sitesinden Alışveriş Tecrübesi.!!

Mesaj CptOz » 03 Ara 2018, 18:48

Sıkıştırmaya devam. Sonuçta 5 gün teslim süresi geçmiş ve ortada bir ihmal veya vurdumduymazlık da var. Ayrica talebine olumsuz yanıt da almışsın. Sahte veya çakma saat gondereceklerini sanmıyorum. Umarım kısa sürede hallolur birader.
Kullanıcı avatarı
CptOz
 
Mesajlar: 1237
Kayıt: 01 Ağu 2018, 11:27

Re: Saat ve Saat Sitesinden Alışveriş Tecrübesi.!!

Mesaj khef » 03 Ara 2018, 20:02

Hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin, 14 gün içinde, mesafeli satış sözleşmesinden cayma hakkına sahipsiniz. Tek yapmanız gereken, bu süre içinde satıcıya sözleşmeden cayma hakkınızı kullandığınızı bildirmek. :thumbup:


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
khef
 
Mesajlar: 3217
Yaş: 43
Kayıt: 07 Mar 2014, 13:02
Konum: İstanbul

Re: Saat ve Saat Sitesinden Alışveriş Tecrübesi.!!

Mesaj MehmetKaratürk » 03 Ara 2018, 20:55

Evet arkadaşlar bu dediğiniz olay nedense hemen hemen hergün başımıza geliyor bırakın saat satınalma sitelerini basit şekilde gördüğümüz moda giyim siteleri boyner olsun morhipo trendyol aynı sıkıntı onlarda da olabiliyor kimi zaman bir keresinde niküfer turizm 2 adet ankara-ist dönüş bilet iptalini 73 gün sonra karta iade etti :lol: evet şaka gibi ama olabiliyor oztegin arkadaşımızında dediği gibi çakma saat göndermeleri hem mümkün değil hemde kendi ticaret hayatını bitirecektir bu konuda kendisiyle arkadaş olurcasına samimi olduğum kosovalı saat alışveriş sitesinin sahibi Eren bey bu konuda çok ilgili ve alakadar bir telefon açıp stok sormanınz bile yeterli olabiliyor biraz reklam oldu gibi ama :) böyle düzgün işini yapanları herzaman tebrik etmek gerekli diye düşünüyorum. Umarım kısa zamanda mağduriyetiniz lehinize sonuçlanır ve hayalini kuruduğunuz saate kavuşursunuz
Olmadı diye üzüldüğün dua'ya, gün gelir sevinirsin
Kullanıcı avatarı
MehmetKaratürk
 
Mesajlar: 1235
Yaş: 41
Kayıt: 16 Ağu 2017, 20:57
Konum: İstanbul

Re: Saat ve Saat Sitesinden Alışveriş Tecrübesi.!!

Mesaj Ankthas » 03 Ara 2018, 22:23

Bu şirket resmen "Yeni" Türkiye'nin şirketi; hem suçlu, hem güçlü. Yavuz hırsız misali:

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=28180&hilit=saat+ve+saat+sahte#axzz5YeOV4Q8Q

https://eksisozluk.com/saat-ve-saat-firmasi-rezaleti--5617856

Bu şarlatanlara karşı yapılabilecek en iyi şey hiçbir zaman bunlardan alışveriş yapmamak, çevremize de yaptırmamaktır.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas
 
Mesajlar: 2747
Yaş: 34
Kayıt: 09 May 2017, 19:29
Konum: Istanbul/Kadiköy

Re: Saat ve Saat Sitesinden Alışveriş Tecrübesi.!!

Mesaj amusaoglu » 04 Ara 2018, 00:15

Bende saat saatten maurice lacroix saat almistim ve saatin ici acilmis, camida sonradan yapistirilmis,tokasi pas tutmus bi sekilde geldi ben iade edip parami aldim ama tabiki bir daha asla bu siteden saat almam ve kesinlikle tavsiyede etmem
amusaoglu
 
Mesajlar: 25
Kayıt: 28 May 2018, 12:55

Re: Saat ve Saat Sitesinden Alışveriş Tecrübesi.!!

Mesaj argn » 04 Ara 2018, 00:35

Kosovali saat ten benimde 3 tane alışveriş im oldu eren bey in ilgisinden bende çok memnun oldum fiyatlarda diğer pek çok siteden daha makul.
Kullanıcı avatarı
argn
 
Mesajlar: 255
Yaş: 55
Kayıt: 05 Tem 2014, 02:42

Re: Saat ve Saat Sitesinden Alışveriş Tecrübesi.!!

Mesaj Wwtr » 04 Ara 2018, 18:33

Ödemenizi kredi kartı ile yaptı iseniz sözleşmede yazan tedarik süresinin bitimini bekleyin. Sonra da bankanızdan ters ibraz(chargeback) işlemi hakkında bilgi alarak başvuruda bulunun.

Geçmiş olsun.
Kullanıcı avatarı
Wwtr
 
Mesajlar: 1291
Kayıt: 20 Mar 2010, 14:02

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 135 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners