Swatch Grubunun Baselworld 2019'dan çekilmesi.

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swatch Grubunun Baselworld 2019'dan çekilmesi.

Mesaj Archimed » 31 Tem 2018, 15:56

Aynı sektörde faaliyet gösteren bir firmanın farklı kategorilerde diğer markaları alıp piyasayı domine etmesi bir iş stratejisidir. Böylece orta fiyatlı ve orta kalite ürünü pahalı bulana daha ucuz, orta fiyatlı ve kalite ürünü yetersiz bulana da daha kaliteli ve üst fiyatlı ürün sunarak müşteriyi kaçırmama olanağı sağlar. Bu aşamada örneğin bütçeleme, finans yönetimi, malzeme tedariki, pazarlama, lojistik vs konularda merkezi bir kadro ve merkezi operasyonla da firma ve ürün başına genel giderlerden tasarruf edilebilir.

Gel gelelim; bu aşamada yılların birikimi ile adını duyurmuş ortanın üstü markaların özel müşterileri ile bugün müşterileri olmasa da gelecekte müşteri potansiyeli olacak kitleyi küstürecek veya uzaklaştıracak eylemler affedilemez. Her yıl tek bir fuardan 50 milyon Euro tasarruf şirketin finansal tabloları açısından şık durabilir. Ama günümüzde 50-100 Euro'nun bile altındaki ürünlerle temelde aynı fonksiyonu sunan ürünlere binlerce Euro verecek kişiler de özel birşeyler bekler. Bana kalırsa Baselworld'den çekilmek yerine fuara katılım stratejilerini veya ürün geliştirme stratejilerini gözden geçirmeleri daha faydalı olacaktır. Belki şaşaalı tanıtım bütçeleri yerine daha küçük metrekare sunum alanları, daha sade tanıtımlar yapılabilir. Belki fuara bütün grup markaları yerine az sayıda markanın flagship modelleri lanse edilebilir. Örneğin Omega Speedmaster Snoppy versiyonunu hiç üretmemek veya üretilse bile böyle bir modelin tanıtım maliyetini Baselworld'e yansıtmamak daha doğru bir iş modeli olabilir. Belki marka bazında koleksiyon sayısı düşürülerek üretim ve pazarlama faaliyetleri yeniden düzenlenebilir. Böylece satışı sıkıntılı modellerin doğuşu baştan engellenebilir. Ama Baselworld'e katılmama en kötü fikir bana göre...
Kullanıcı avatarı
Archimed
 
Mesajlar: 1382
Kayıt: 01 Eki 2011, 14:28

Re: Swatch Grubunun Baselworld 2019'dan çekilmesi.

Mesaj alihoca » 05 Ağu 2018, 01:39

Kötü olmuş. Swatch Group hakkındaki düşüncelerimiz ne olursa olsun bu şirket İsviçre saatçilik sektörünün bel kemiği olma özelliğini taşıyor halihazırda. Şunu da unutmamak gerekir ki Swatch Group can çekişen veya mevta olmuş bazı markaları yeniden canlandırmak gibi bir başarı hikayesine de sahiptir. İsa'nın da dediği gibi Tanrının hakkı Tanrıya, Sezar'ın hakkı Sezar'a.
Tempus erit auri pretium!
Kullanıcı avatarı
alihoca
 
Mesajlar: 607
Yaş: 39
Kayıt: 09 Eki 2016, 23:44

Re: Swatch Grubunun Baselworld 2019'dan çekilmesi.

Mesaj rtalhaustun » 05 Ağu 2018, 11:18

Asıl korku bunun domino etkisi yaratmasıymış. Swatch gibi bir saat devi çekildi, diğerleri neden çekilmesin korkusu. Bu karar çoğu şeyi değiştirecektir kanaatindeyim.
in love w/ Cartier
Kullanıcı avatarı
rtalhaustun
 
Mesajlar: 1217
Kayıt: 22 Oca 2016, 02:07
Konum: Ankara

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 114 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners