Fossil mi? Casio mu?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Fossil mi? Casio mu?

Mesaj Arcitecht » 08 Tem 2018, 23:10

Değerli forum üyelerine saat seçmem konusunda bana yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Limitim 1000 TL

Spor bir saat istiyorum tercihim ilk defa metal kordonkullanmak istiyorum, hep deri kullanmışımdır hafifliğinden dolayı.

https://www.konyalisaat.com.tr/urun/casio-ef-558d-1a/

https://www.saatvesaat.com.tr/saat/erkek/fossil/FFS4357/PD/

Bu iki model arasında bugün çok gidip geldim karar veremedim ilk defa iyi bir saate para vermek istiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim hangisi daha dayanıklı,uzun süre kullanabilirim,çizilme konusunda hangisinde daha az sorun yaşarım v.s. gibi yada aynı fiyat aralığında daha kaliteli bir saat öneriniz olursa onu da incelemek isterim.

Birde yanlış bir soru sormuyorumdur inşallah bu iki modelden yukarıdaki firmalar hariç daha uygun bulabileceğim orjinal olmak kaydıyla tabiki tavsiyelerinizi duymak isterim..

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
Arcitecht
 
Mesajlar: 2
Kayıt: 08 Tem 2018, 22:49

Fossil mi? Casio mu?

Mesaj debra » 09 Tem 2018, 07:58

Merhaba, öncelikle saat satın almaya karar verirken her zaman önceliğiniz fiyat/performans olsun. Eğer almak istediğiniz saatin özelliklerine karar verdiyseniz mesela dijital/analog veya spor/klasik alanında iyi saatlere yönelebilirsiniz bu bütçeyle. Fossil bu anlamda bende kötü bir izlenime sahip. Bana malzemesi kaliteli gelmiyor hiçbir zaman. Casio rüştünü ispat etmiş bir markadır ama benim size tavsiyem G-shock’lara da bakmanız olur bu bütçeyle. Linkteki Casio’nun kadranı biraz kalabalık, uzun süre kullanımda sizi yorabilir.(eğer sadece kozmetik olarak kullanmayacaksanız )

Tüm bunların dışında farklı bir saat bakmak isterseniz, otomatik Orient Mako II’lere bakabilirsiniz. Saatçilerin “evladiyelik” dediği saatlerdir bunlar, uzun yıllar kullanırsınız hatta çocuğunuz bile kullanır [emoji3]

Sevgiler


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
debra
 
Mesajlar: 1190
Kayıt: 16 Nis 2018, 21:43

Re: Fossil mi? Casio mu?

Mesaj fck450 » 09 Tem 2018, 16:53

Merhaba,
Kendi tecrübelerime dayanarak Casio diyorum, saat konusuna merak sardığım ilk yıllarda 2 tane Casio kullanmıştım ve pil değişimi hariç saatçiye hiç gitmemiştim.
Hatta şuanda da kardeşimde.
Tabi karar sizin..
Kullanıcı avatarı
fck450
 
Mesajlar: 72
Kayıt: 27 May 2013, 10:45

Re: Fossil mi? Casio mu?

Mesaj neperliva » 09 Tem 2018, 17:25

Casio
"Hata yapmayan kişi aslında genel olarak hiçbir şey yapmıyor demektir".
Kullanıcı avatarı
neperliva
 
Mesajlar: 495
Kayıt: 25 Ara 2015, 02:10

Re: Fossil mi? Casio mu?

Mesaj Arcitecht » 10 Tem 2018, 18:46

debra yazdı:Merhaba, öncelikle saat satın almaya karar verirken her zaman önceliğiniz fiyat/performans olsun. Eğer almak istediğiniz saatin özelliklerine karar verdiyseniz mesela dijital/analog veya spor/klasik alanında iyi saatlere yönelebilirsiniz bu bütçeyle. Fossil bu anlamda bende kötü bir izlenime sahip. Bana malzemesi kaliteli gelmiyor hiçbir zaman. Casio rüştünü ispat etmiş bir markadır ama benim size tavsiyem G-shock’lara da bakmanız olur bu bütçeyle. Linkteki Casio’nun kadranı biraz kalabalık, uzun süre kullanımda sizi yorabilir.(eğer sadece kozmetik olarak kullanmayacaksanız )

Tüm bunların dışında farklı bir saat bakmak isterseniz, otomatik Orient Mako II’lere bakabilirsiniz. Saatçilerin “evladiyelik” dediği saatlerdir bunlar, uzun yıllar kullanırsınız hatta çocuğunuz bile kullanır [emoji3]

Sevgiler


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi



İşin aslı evladiyelik bişi olsun diyorum ama o bütçeyle olmaz sanırım 3 yorum da casio dan yana oy kullanmış fossil seçeneğini eliyorum o zaman casio yada g-shock bakayım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
Arcitecht
 
Mesajlar: 2
Kayıt: 08 Tem 2018, 22:49

Re: Fossil mi? Casio mu?

Mesaj omrfrka » 15 Tem 2018, 00:32

Kalite istiyorsan casio bana göre fossil saatim vardı önceden gerçekten çok pişman olmuştum aldığıma


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
omrfrka
 
Mesajlar: 303
Kayıt: 14 Ara 2017, 19:47
Konum: İstanbul

Re: Fossil mi? Casio mu?

Mesaj abdülcebbar » 15 Tem 2018, 08:39

casio
Kullanıcı avatarı
abdülcebbar
 
Mesajlar: 271
Kayıt: 28 Haz 2017, 11:45

Re: Fossil mi? Casio mu?

Mesaj Ankthas » 15 Tem 2018, 09:55

Merhaba hoşgeldiniz, Fossil tasarım olarak hoş duruyor ama aradığınız kalite hissiyatını bulamayacaksınız emin olun, elemekle doğru yapmışsınız. Hem spor bir model arıyorsunuz Fossil biraz daha ciddi bir saat.

Casio ise sizin için bence biçilmiş kaftan, eğer hem spor hem çelik kordonlu bir saat arıyorsanız. Edifice serisi benim çok beğendiğim bir seri, hatta alacaksanız mümkünse güneş enerjisiyle çalışan ve bluetoothlu modellerinden alın uzuun yıllar kullanırsınız, hem spor hem casual kullanıma uygun, hatta zorlanırsa dress durumlarında bile sırıtmaz çoğu modeli. G-Shock ise fazla spor ve bence isizn istediğiniz tarzda değil. Alta Casio'nun sitesinden linki bırakayım daha çok model görün:

https://www.casio-intl.com/tr/tr/wat/edifice/

Google'a Casio - Edifice yazınca daha uygun fiyatlı modeller çıkıyor saatvesaat ve konyalı biraz pahalıya satıyor gibi geldi bana. Hatta mümkünse Saatvesaat'ten almayın.

Öte yandan 1000 TL iyi bir bütçe, 2. el düşünürseniz daha uygun fiyata daha kaliteli saatler alabilirsiniz, forumun ilgili kısımlarını takip edin mutlaka:

http://forum.saatforumu.com/viewforum.php?f=219#axzz5LFw1c0yH

http://forum.saatforumu.com/viewforum.php?f=202#axzz5LFw1c0yH

Bunun dışında yüksek bütçeli saat alımı için esas tavsiyem şöyle, baktığınız saatlerin hiçbiri kaybolmuyor, 2. elde ile olsa iyi bir fırsat yakalamış bile olsanız her zaman daha iyisi çıkabilir. Şu anda heyecanlı olabilirsiniz almak istediğiniz saat sürekli gözünüzün önüne geliyor rüyalarınıza bile girebiliyor olabilir ama benim tavsiyem sabırlı olmalı, iyice araştırıp her altenatifi değerlendirmelisiniz. Forumda daha çok zaman geçirirseniz size en uygun saati bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu tarzda mesela çok başlık vardır 1000 TL bütçeli saat önerisi diye aratın ve daha önce verilen önerileri okuyun derim :thumbup:
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas
 
Mesajlar: 2747
Yaş: 34
Kayıt: 09 May 2017, 19:29
Konum: Istanbul/Kadiköy

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 82 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners