Dede yadigarı Hislon 17 rubis yenileme bilgisi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Dede yadigarı Hislon 17 rubis yenileme bilgisi

Mesaj omrcftc46 » 09 Şub 2018, 21:20

öncelikle herkese iyi günler dedemden bana yadigar olan saatim hakkında sizlerden yardım isteyeceğim öncelikle Kahramanmaraş ta yaşıyorum yani burada ustalar İstanbul ve belli yerdekiler gibi değil bunu önceden belirteyim. Saatle hikayem şöyle dedem ben çok küçükken vefat etmiş dedemle olan tek fotoğrafımızda da bu saat kolundaydı bende hep bu saati aradım sordum neneme oda kayboldu oğlum diyordu sürekli yıllar sonra bir temizlik sırasında bulundu ve bana verdiler tabi saatin durum içler acısı başına neler gelmiş kim bilir tabi bende bu mutlukla tamir ettireyim dedim belki değersiz bir saat ama benim için manevi değeri çok büyük 4 ustaya saati götürdüm 1. Yapılmaz dedi 2. Söktü baktı dişlilerde sorun var uğraşamam dedi 3. Usta da söktü yapamam dedi birde sağolsun kurma yerini kırdı son olarakta yaşlı bir ustaya götürdüm yaparım sorun olmaz bana güven dedi dün gittim yanına sökmüş dişlileri temizlenmesini bekliyorum çalışır sorunsuz kurma yerinide kaynaklarım olur biter dedi ama bir kaç sorunum var ilki camı eski ve üzerinde çok fazla çizik var kendim elektronik işinde olduğum bu işlerede meraklı olduğum için zımpara ve ince işçilikle bu sorunu çözebilirim belki olmazsa son ustam bulurum dedi ikinci sorunum saatte kararmalar çizikler var bazıları tamir olamayacak kadar büyük ve derim bunlar için neler yapabilirim bir çok sökücü ve parlatıcı biliyorum lakin denemeye kıyamıyorum hemde denetimsizim bu konuda buradaki ustalarda temizliği için birşey yapamayacaklarını söylediler bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim son bir ricamda saat hakkında bilgisi olanlar varsa yazarsa bende öğrenmiş olurum şimdiden teşekkür ederim. https://i.hizliresim.com/VrPJWn.jpg https://i.hizliresim.com/y0NOOj.jpg
Kullanıcı avatarı
omrcftc46
 
Mesajlar: 1
Kayıt: 09 Şub 2018, 16:55

Re: Dede yadigarı Hislon 17 rubis yenileme bilgisi

Mesaj alihoca » 17 Şub 2018, 18:04

Saatinizin çok anlamlı bir hikayesi varmış. Keşke usta usta dolaşmadan önce forumda biraz dolaşsaydınız. Forumda çok değerli saat ustaları var. Saati İstanbul’a gönderme şansınız oldaydı size yardımcı olurlardı böylelikle tam bir restorasyon gerçekleşebilirdi. Sorularınıza gelince forumdan edindiğim bilgilere göre cam değişir, kadran temizlenebilir hatta saatin kasası bile yeniden kaplanabilir.
Tempus erit auri pretium!
Kullanıcı avatarı
alihoca
 
Mesajlar: 607
Yaş: 39
Kayıt: 09 Eki 2016, 23:44

Re: Dede yadigarı Hislon 17 rubis yenileme bilgisi

Mesaj yusufdemir55 » 14 May 2018, 16:19

Öncelikle dedenize Allah'tan rahmet diliyorum. Size yadigar bıraktığı saatin manevi değeri muhakkaktır fakat burada yazdıklarından anladığım kadarı ile iflah olmayacak koıumdadır. Zate söz konusu olan saatin manevi değeri olduğuna göre, evinizin önemli bir yerinde "Dede Yadigarı" olarak muafaza edersiniz. O konumdaki çalışır bir saatin fazlaca değeri yoktur, siz manevi değerini koruyun.
Saygı ve selamlarımla..
Y/D
Kullanıcı avatarı
yusufdemir55
 
Mesajlar: 38
Yaş: 69
Kayıt: 14 Oca 2015, 01:04
Konum: İzmir Karşıyaka

Re: Dede yadigarı Hislon 17 rubis yenileme bilgisi

Mesaj ermansire » 14 May 2018, 23:08

Cengiz usta halleder aratın forumda bilgilerini bulursunuz.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire
 
Mesajlar: 892
Kayıt: 05 Ara 2012, 14:47


Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners