Büyük İsviçre Saatleri Gezisi - Sergisi - İncelemesi

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj MertYe » 14 Oca 2018, 00:16

Sinan abi atış serbest nasılsa ben $600k diyeyim nasilsa unique piece bir Patek i en azindan bu paralara satın alabilmek çokta kolay olmayacaktır.

Yanlış hatırlamıyorsam Kerem abi önceden bu saatin Eric Clapton'a özel yapıldığını söylemişti.

Bu arada odeon Salmon dialı daha önce Kerem abiyle konuştuğumuzu hatırlıyorum sanki ama 5 limitli olduğunu yeni öğreniyorum. Bilgi için teşekkürler :champ:

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
MertYe
 
Mesajlar: 3529
Yaş: 30
Kayıt: 14 Ağu 2014, 19:13

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 13 Şub 2018, 15:48

Ajda Pekkan'in dedigi gibi "hairspring'imi sakladim gormeyi bilenlere, iklimime degil vitrinime gelenlere" diyerek hemen bir vitrine yapistim. Ve oracikta ulkemizde en bilinen Patek modelinin WG ve salmon dial'i ile bakistim. Akabinde ve detayinda; Saint Paul Katedrali'nin onunde dilendim, belki bir hayirsever cikar da bize de bir Patek 5101 alir diye... Lakin anladim ki; Londra bitmis, toplum cokmus, kimse yardim etmedi.

Resim

Ilk gezide Burgundy Yoresinden 1990 rekoltesi Romanee-Conti acmistik, ikinci gezimizde de Manisa Yoresinden 2017 rekoltesi Sarikiz acmistik, simdi ise normal insanlar gibi bir guzel cafe latte actirdik, pardon kaynattirdik. Monmouth Coffee, Londra'daki en iyi kahvecilerden birisi. Merakli olan arkadaslar bilirler zaten, bilmeyenler de varsa oturacak yer icin otuz dakika bekledikten sonra bir daha unutmazlar.

Resim

Simdilik kisa bir giris olsun, devamini yazacagim. High tea'ye gittim, gelcem.
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 13 Şub 2018, 16:12

En son vitrin diyorduk... Evet. Bond Street'teki butiklere girmem yasaklandiktan sonra sifayi Burlington Arcade'ta buldum. Bir vitrin dusunun ki uc tane Patek 5970 yan yana duruyor. Birisi siyah dial platinum, diger ikisi de RG. Neyse ki YG yok diyerek, gonul rahatligiyla afl Abi'ye son havadisi yetistirdim. Hemen RG icin bir fiyat sorar misin dedi, ben de gittim ve alin size manzara:

Resim

Resim

Iki saatten birisi RG, digeri YG. Aradaki farki ayirt edememis olabilirsiniz. Ama yine de siz benim gibi saticiya "abi ikisi de bunlarin RG, sen bize YG diye RG mi satacaksin" demeyin. Hatta ima bile etmeyin. Hos olmaz yani, elin Ingilizi bir sey der uzulursunuz. Sonra kendinizi, benim yaptigim gibi Breguet'nin sefkatli kollarina atarsiniz.

Resim

Breguet'lerin hepsi enamel. Hepsi bir digerinden guzel ama sanki en sagdaki bir baska guzel. Bilemedim; bilemiyorum, Altan. Saniyorum uc vakte kadar, Londra'ya uc tur daha atinca basima bir is gelecek. Hayirlisi bakalim.
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj coolfire » 13 Şub 2018, 16:23

Özlemişiz hocam yazılarınızı. Devamı gelecek inşallah :)

Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
coolfire
 
Mesajlar: 2167
Yaş: 47
Kayıt: 16 Mar 2013, 14:53

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 13 Şub 2018, 16:41

Bu sefer cok gevezelik ettigimin farkindayim. Neyse sadede gelelim... Vacheron'un ve Constantin'in Bond Street'teki dukkanina hic girmemistim. Genel olarak da cok ugradigim bir marka degil. [Hic ugramadigim marka: Audemars Piguet, Hublot ve Richard Mille Trio'su] Aslinda gayet masum, gayet iyi niyetle bir ziyaret yapma gayesinde idim. Yeni cikan affordable modellerini sordum; cok soran var ama saat yok, belki yaza gelir dediler. Ve eklediler ki "yeni cikan tourbillon var." Uzerime bir fener isigi gibi tourbillon dogdu ve ben bir tavsan misali kalakaldim. Neyse saate gelelim:

Resim

Saatin rose gold versiyonunda hafif kontrast renkteki tren rayi haricinde dikkatimi ceken olmadi. Genel olarak ortalama dengede, kola oturusu vasat bir urun.

Resim

Bir de saatin tokasi bizim bildigimiz tokalardan degil. Vidali oldugu icin ayarlanmasi icin servise gitmesi lazim. Yani bir takabilir miyim diyen arkadaslardan sikildiysaniz bu saat tam size gore.
:)

Derken... Esas oglan sahneye cikti. Uzun ismi Traditionnelle Tourbillon in Collection Excellence Platine ama kisaca ona yeni cikan platin tourbillon derseniz bilirler. 25 tane limitli uretmisler ki bence 25 sayisi oldukca ideal bir rakamdir. 100 tane, 300 tane, 500 tane limitli saat olmaz.

Resim

Resim

Resim

Resim

Bu saati ozel kilan konu, aslinda biraz farkli. Bu saat platinum'u ozumsemiz bir parca. Yani ne demek ozumsemek... Kasada, dial'de, kordonun dikis ipliginde platinum kullanilmis. Bununla beraber rotor neden platinum degil diye sorarlar... Hatta bir de ben Izmir gibi nemli bir yerde iki senede bir kordon degistireceksem bunun maliyeti ne olur diye de sorarlar. [Satici, kordon 1000 Kralice Lirasi'ni asmaz dedi.]


Resim

Resim

Bir diger husus; yazinin en basinda demistim hairspring'i sakladim gormeyi bilenlere diye. Bu seriden baslayarak Vacheron ve Constantin Beyler rotor'u gizlemenin patentini almis. Rotor sadece cevrede hareket ediyor. Yani saati dairesel salladiginizda saatin arkasinda 1/3 yer kaplayan bir sey yok, sadece cevrede donen bir sey var. Bununla beraber... [Burasi onemli, sevgili Galyalilar] saatin platinum versiyonunda ben rotor'u sallarken surtunme sesi duydum. Cok acik ve net. Hekim arkadaslarin anlayacagi sekilde; bu saatin kalbinde ufurum var. Yani bu yeni tasarlanan rotor isini ben pek saglam bulmadim. Biraz gormek lazim... Dahasi, bu seviyedeki bir saatte surtunme sesi duymak bence kabul edilemez. Diger detaylar; kadran isciligi, tourbillon penceresinde bir tane mavi vida olmasi, seksen saat guc rezervi, vesaire guzel seyler. Platinum versiyonu tahmin ettigim kadar agir degil, platinum oldugu dusunurse oldukca guzel kola oturdu hatta. Lakin dedigim gibi, rotor'dan duydugum surtunme sesi, tum guzellikleri silecek. Kalacak olan ise su video: TIKLAYINIZ

Demek ki birisi 18 no.lu parca derse bir degil, bin dusunun.
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 13 Şub 2018, 17:10

Tabii Patek olmazsa olmazdi ama sebeb-i ziyaretimiz, Allah'in emri Peygamber'in kavli ile oglumuza 5320G gormekti. Lakin buyuklerimiz bize dort yillik bekleme listesini uygun gorduler. Ben de onlara Venedik'te o kanal senin, bu kanal benim gezen bir 5320G fotografi gosterdim. Yani sozun ozu; bu bekleme listesi hikayesinin tadi iyice kacti. Derken gozume 5140P'ler ilisti, ben sormadan satici zaten atlamisti: "Artik uretimi bitti, dusunuyorsaniz bu sizin icin son sans." sekilde buyurdu.

Resim

Daha once konusmustuk, hem de bayagi ayrintili konusmustuk. Acikcasi serinin bitmesine uzuldum ama bulunamayacak bir model kesinlikle degil. Bununla beraber 5550P, bence bu serinin son noktasi idi. Bu dakikada sonra o tarafa dogru kaymak daha mantikli olacak...

Evet; yeni bir seyler soylemek lazim... Uretimi bitecekler arasinda 5205G'ler de var. Saniyorum bir annual calendar gelecek. Kim bilir? Diger taraftan; pirlantali olmasi nedeniyle benim hic dusunmedigim bir saat vardi: Patek 5147

Resim

Resim

Saniyorum hepimiz dial'in nasil bir renke sahip oldugunu gorebildik. Eger zenci isi pirlantalar olmasaydi oldukca populer bir model olurdu. Cunku dial o kadar asil duruyor ki... Patek'te gordugum en guzel dial'lerden biri bence bu saatte. Kim bilir, belki Geneve'de bir akilli adam vardir da Patek yonetimine bir seyler fisildar, bunu platinum ve pirlantasiz uretin diye.

Kisaca [bence epeyce uzunca] Londra'da gorulebilecek saatlerin pek coguna baktik. Artik bu vakitten sonrasi tekrarlamak ve toplumu gunaha sokmak olur.
:)
Son olarak daha once inceledigim ama fiyatinin her kurusunu hak ettigine inandigim icin bir kere daha ustunden gecmek istedigim bir saat var. Aksama da onu yazarim, bu defteri kapatiriz artik.
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj afl » 13 Şub 2018, 19:18

Sırf zarar ziyansın Odeon.
Bi 5970J aliim abime elim boş gitmiyim dersen affederim ama.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
afl
 
Mesajlar: 2705
Yaş: 57
Kayıt: 27 May 2014, 15:18
Konum: İstanbul

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 14 Şub 2018, 13:23

afl yazdı:Sırf zarar ziyansın Odeon.
Bi 5970J aliim abime elim boş gitmiyim dersen affederim ama.

Teveccuhunuz, efenim.
:)
Bu verdigim zarar ziyan icin tam on gun musade istiyorum. On gun sonra kendimi islah edecek bir ceza bulup cekmeye baslayacagim.
;)



coolfire yazdı:Özlemişiz hocam yazılarınızı. Devamı gelecek inşallah :)

Tesekkur ederim, ne yazik ki kabak tadi vermeden neticeye getirelim istedim. Bunun icin de hikayenin en sonunda; biraz daha ulasilabilir olan, bununla beraber performans/fiyat orani logarithmic artisa konu olan bir saati secmek gerekliydi:

Jaeger-LeCoultre Master Control Date
I. Bond Street Seferi sirasinda cok begendigimi dile getirmistim. Bununla beraber rotor'unu begenmedigimi, keske yeni tipten olsaydi dedigimi biliyorsunuz. Iyi haber, artik 2018'den sonra tum JLC Master Control Date'ler altin JL armali rotor'la geliyor.
:thumbup:

Su anda Jaeger-LeCoultre Master Control Date icin celik icin silvered dial, siyah dial ve sector dial olmak uzere uc tane ve bir tane de rose gold versiyonu var. Kisaca bu seceneklere deginmekte fayda var;

- JLC MCD Rose Gold: Celik versiyonuna gore daha agir olmasi saati biraz dengesiz hale getirmis. Ayrica pin buckle'la gelmesi nedeniyle saati dusurmek garanti. Kullanilan rose gold tonu bana cok sarimtrak geldi, pek sevmedim. Tum bunlari ust uste yerlestirdiginizde RG saf disi kaliyor.

- JLC MCD Sector Dial: Diger versiyonlarla kiyaslayinca sector dial baskili halde geliyor. Sanki biraz iscilikten kacilmis havasi var. Sportif gorunumu nedeniyle dress watch olmaktan birkac tik uzakta. Diger celik versiyonlardan farkli olarak pin buckle ile geliyor. Sportif bir gorunum araniyorsa dusunulebilir.

- JLC MCD Silvered Dial: Acik renk dial'in biraz okunmasi zor geldi bana. Belki de sun brushed olmasaydi, daha duz olsaydi daha rahat okunurdu. Deployant buckle ile geliyor, cift kanatli.

- JLC MCD Siyah Dial: Her sey olmasi gerektigi gibi, ben susayim da siz karar verin:

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Fiyat olarak 5,350 Kralice Lirasi soylese de Chrono24 uzerinden guncel fiyasa fiyatlarina bakilabilir. Eger $5,000 butceli bir saat bakiliyorsa bence Rolex DJ'ler, Omega'lar bir kenarda bekleyesin; az once inceledigimiz saat her cent'i hak edecektir.


NOT: "Neden JLC Geophysics True Second degil?!" diyebilirsiniz. Cunku neredeyse iki kat daha kalin, cunku daha agir, cunku bazi mekanizma sorunlari var hala... ve cunku; eger 4 Hz mekanizma yapiyorsan o saniye akmali ki anlami olsun.
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 60 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners