Rolex Onerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Onerisi

Mesaj ivanko » 26 Eki 2017, 18:24

Salihizmir yazdı:Sevgili ivanko evet o saati gercekten cok dusundum ancak tam bir Fenerbahçe saati gibi geliyor:) Hasta besiktasliyim ama su aralar inanılmaz degerli yeşil submarinerler temiz bir 116618 e hayır demem takasta:)


Bir Galatasaraylı olarak ben de zamanında aynı sebepten almaktan vazgeçmiştim. 116718 yeşil kadran gmt yi çok beğeniyorum, fakat rakam düşünüldüğünde tax free almak iyi olur gibi . Kos adasında Volakas var sahipleri Yunan vatandaşı İzmirli abi kardeşler. Tax free ile en iyi fiyatları hep onlardan aldım, aklınızda bulunsun.
Kullanıcı avatarı
ivanko
 
Mesajlar: 162
Yaş: 50
Kayıt: 02 Ara 2012, 23:35
Konum: Ankara

Re: Rolex Onerisi

Mesaj ermansire » 26 Eki 2017, 21:16

Seramik Daytona alın o halde siyah beyaz
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire
 
Mesajlar: 893
Kayıt: 05 Ara 2012, 14:47

Re: Rolex Onerisi

Mesaj facerlann » 26 Eki 2017, 22:10

Şu rolex lerin her şeyi güzelde caseback inin neden cam olmadığını hala anlamadım. Arastirdim da, ama pek tatmin edici cevap bulamadım
Kullanıcı avatarı
facerlann
 
Mesajlar: 100
Yaş: 25
Kayıt: 18 Tem 2017, 16:48

Re: Rolex Onerisi

Mesaj bumega » 26 Eki 2017, 22:37

facerlann yazdı:Şu rolex lerin her şeyi güzelde caseback inin neden cam olmadığını hala anlamadım. Arastirdim da, ama pek tatmin edici cevap bulamadım
+1 Bende hep aynı şeyi dusunurum

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
bumega
 
Mesajlar: 715
Yaş: 41
Kayıt: 04 Eyl 2017, 00:11

Re: Rolex Onerisi

Mesaj Salihizmir » 26 Eki 2017, 22:58

ermansire yazdı:Seramik Daytona alın o halde siyah beyaz

Seramik daytona ya bayiliyorum zaten ancak malum karaborsa fiyatına karşıyım ve bayilerdeki siralardan herkesin haberi vardir.İnsanlarin sıra bekleyip daha fazla para icin satmalarını fırsatçılık olarak görüyorum Ve bu yüzden bunlara prim vermemek icin 4K 5k Euro fazladan asla vermem:)
Kullanıcı avatarı
Salihizmir
 
Mesajlar: 22
Kayıt: 19 May 2015, 01:10

Re: Rolex Onerisi

Mesaj ermansire » 26 Eki 2017, 23:18

Valla siyah beyaz arıyorsanız verin parasını bekleyin derim.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire
 
Mesajlar: 893
Kayıt: 05 Ara 2012, 14:47

Re: Rolex Onerisi

Mesaj Salihizmir » 26 Eki 2017, 23:26

Rhodiumla görüştüm diğer saatlere kapora aldıklarını ancak asla daytona icin almicaklarini cunku talep cok fazla Ve mahcup olucaklarini söylediler.İnsallah biterse denk gelip alabilirim ama imkansız gibi:)
Kullanıcı avatarı
Salihizmir
 
Mesajlar: 22
Kayıt: 19 May 2015, 01:10

Re: Rolex Onerisi

Mesaj ivanko » 27 Eki 2017, 00:19

facerlann yazdı:Şu rolex lerin her şeyi güzelde caseback inin neden cam olmadığını hala anlamadım. Arastirdim da, ama pek tatmin edici cevap bulamadım




2000-2014 yılları arasında ürettiği Cellini Prince modellerinde mekanizmayı sergileyen casebackler üretti. Kasa yapısına tam uyan, (diktörtgen kasaya diktdörtgen mekanizma) iyi dekore edilmiş mekanizmasına rağmen Rolex tarihinin en kötü satan modellerinden biri oldu ve yakın zaman önce üretimine son verildi.

Resim


Aslında Rolex markasını lüks saat segmentinde marka değeri olarak 1 numaraya oturtan da; 1926 yılında patentini aldığı Oyster (istiridye) Perpetual serisi; 1926 yılında patentini aldıkları, su geçirmezliğine ve bir istirdyenin iki kabuğunun birleşmesine atfen adını verdikleri kasaları.İlk üretim yıllarında tarihi Panerai kasalarına benzerken 1953 yılında günümüzde kullanılan halini aldı.

Resim

Rolex Oyster serisi 1953 den günümüze müşteri isteklerine değil marka değerlerine bağlı olarak üretildi. Oyster kasası tarihi boyunca limitli seriler, open heart diallar (mekanizma gösteren kadran), altın,platin ve çelik hariç diğer materyallerden kasa, tourbillon mekanizma, tarih, ve kronomotre hariç komplikasyon (yachtmaster 2 de kullanılan regata yı bir kronometre türevi olarak kabul edersek), bir olayın anısına üretilen saat (2014 Deepsea Deepblue James Cameron edition hariç) ve mekanizmayı gösteren caseback olarak üretilmedi.

Resim

Yıllar içerisinde alınan tüm bu operasyonel kararlar günümüzde 100 metre uzaktan bile görseniz tanıyacağınız Oyster Perpetual kasasını tarihin en başarılı ve çok satan ticari ürünlerinden biri haline getirdi. 2. el aldığınız bir Oyster Perpetual kasanın da değerini koruması onun zamansız bir klasik olmasında saklı. Müşterisi zaman içerisinde demode olmayacağına emin. Bu saydığım özellikleri taşıyan tasarımlar da günümüzde modern klasikler olarak tarihde yerlerini aldılar. Mesela Ferdinand Porsche imzalı VW Kaplumbağadan günümüze evrimleşen Porsche 911, Leica fotoğraf makinası veya 1908 den beri üretilen ve tüm dünyanın severek giydiği Converse Chuck Taylor sneakerlar.

Resim

Horoloji tarihine baktığımızda yukarıda anlattığım marka prensiplerinden sapmanın felaketlerle sonuçlandığını görüyoruz. 1990 lara kadar Horoloji dünyasının en başarılı firmalarından biri olan, El Primero serileri gibi efsanevi saatler üreten markanın müşteri isteklerine ve zamanın ruhuna uygun saatler (Zenith Defy Extreme serisi) üretme odaklı CEO su Thierry Nataf elinde iflasın eşiğine getirilmesi (1999 yılında LVMH grubuna satışıyla sonlandı) . Günümüzde de AP ve Panerai nin aynı yolda ilerlediğini düşünüyorum.

Resim

Resim

Resim

Sonuç olarak, horoloji tarihi bize gösteriyorki ; müşterilerinin gözünde marka algısını bozacak büyük bir değişiklik felaketle sonuçlanabiliyor. 64 yıldır ufak dokunuşlarla yön verdikleri bir tasarımı mekanizma gösteren cam kapak gibi büyük bir değişiklikle riske atacaklarını ve sadık kullanıcılarının tepkisini çekmeyi göze alacaklarını hiç sanmıyorum. Rolex son yıllarda bu tip müşteri ve zamanın trendine uygun tasarımlarını (bronz veya seramik kasa, temalı saatler gibi) küçük kardeşi Tudor da başarıyla uyguluyor.

Umarım yazdıklarım biraz olsun soruna cevap olmuştur.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ivanko
 
Mesajlar: 162
Yaş: 50
Kayıt: 02 Ara 2012, 23:35
Konum: Ankara

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 60 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners