Büyük İsviçre Saatleri Gezisi - Sergisi - İncelemesi

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 29 Eyl 2017, 14:34

Grand Complications'tan devam...

Patek 5140P-017
Kendisine "kacamadik butikten soyle bas basa" diye dizeler yazdigim saat. Evet, sevgili Galyalilar: Budur iste. Simdi dagilabiliriz.
(Saka yapiyorum, nereye gidiyorsunuz? Daha tourbillon acacaktik.)

Metrik sisteme gore 37.2 mm capa sahip bu nadide parca, platinum olmasina ragmen mukemmel bir sekilde bilekte duruyor. Hatta sunu soyleyebilirim ki 5146R'den cok daha dengeli. Saniyorum Patek'in tasarladigi en iyi saatlerden birisi.
Dial'e gelince; dial basarili, buyutecle bakinca isciligin iyi oldugunu daha kolay gorebiliyorsunuz. Her sey olmasi gerektigi gibi, olmasi gerektigi yerde. Komur rengi dial az once bahsettigim 5146P'nin aksine siritmiyor.
Mekanizmaya gelince microrotor'umuz mevcut. Mekanizma alti konuma gore kalibre edilmis ve ayarlanmis ki benim inceledigim bazi Patek'ler bes pozisyona gore test edilmisti. Mekanizmanin isciligi keza ayni sekilde.
Eksik bulmaktan ziyade eksiklik icat etmek daha dogru olur. Saniye kolunun olmamasi ya da o meshur lacivert dial'in artik uretilmiyor olmasi icat edilen eksiklikler.

Saati iki kere iki farkli magazada inceledim, her ikisinde de fiyat 81,080 kralice lirasiydi. Vergi iadesiyle 68,000 kralice lirasina birakmayi teklif eden guzel bir kizimiz oldu. Ben de ona karsi bos degilim. :roll:

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim


5327J-001
Konu perpetual calendar olunca bir de yeni modellere bakmanin faydali oldugunu dusundum. Lacivert dial 5327G'yi sordum, ufak bir tebessumle "hele bir otur soluklan yegenim" bakisi attilar. Neyse ki ellerinde sari altin olani vardi. Lacivert dial ise tam bir wanted.
Lafi cok uzatmaya gerek yok: Saat estetik olmayacak sekilde buyuk gozukuyor, 39mm capa sahip olmasina ragmen. Dial'in alt yarisi cok karmasik, ust yarisi bir o kadar bos ve rahatsiz edici duruyor. Dial'in isciligi 5140'tan bir tik daha iyi. Saatin kasasi 5140 serisinin aksine daha modern ve kivrimli.

65,110 kralice lirasini vermek kosuluysa sahip olunabiliyor. Benim tercihim tabii ki 5140 serisi olurdu, hic tartismaya gerek yok. Siz de oyle yapin, laciverti sevin.

Resim


Patek 5271P-001
Saticiyla muhabbet ederken bu saati vitrinde gorup merak ettigimi soyledim, tarzim olmadigini da ekledim. Onlar da hemen getirdiler, denedim. Aslinda bir amaci olmayan bir incelemeydi.
Ben buradayim diye bagiran, agir, dengesiz, kolda rahat durmayan bir saat. Hakkini yememek gerekirse mekanizmanin ve dial'in isciligi cok iyi. Saniyorum tek ozelligi pahali olmasi. Kronometresini de denedik bu arada, benim icin anlamsiz olan foksiyonlar yigini. Allah sahibine bagisladin ne diyeyim. Tam bir manda kasa Rolls-Royce sahibi muteahhit saati.

Fiyat sormadim ama 200,000 kralice lirasi civarinda olmasi lazim. Yani birazdan inceleyecegimiz yavruyu ve bir tane de 5140P'yi ayni butceye alabiliriz.

Resim

Resim

Resim

Resim


Patek 5320G-001
Merak ettigim bir saatti. Yok sattigi icin yoktu. Icimde ukte kaldi. Ilerleyen aylarda soracagiz, bakalim.
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 29 Eyl 2017, 14:54

Bu lord kesiminin pek sevdigi markaya geldik simdi... FP Journe.
Butige girip Chronometre Bleu deyince satici abim aci aci gulumsedi ve "kim kaybetmis ki sen bulasin" kivaminda uc yillik bekleme listesinden bahsetti. Ne Duke'ler, ne Sir'ler istemis de vermemisler filan.
Chronomètre Souverain da yoktu bu arada, ayrica.

FPJ Octa Automatique Reserve
Arabic rakamli platinum olanini merak ediyordum, lakin -tahmin edilecegi uzere- o dial ellerinde yoktu. Kasa platinum olmasi nedeniyle beklenenden daha agir ve biraz dengesiz. Buna ragmen kasanin isciligi iyi, ozellikle vida kismindaki halat deseni platinum icin hayli emek verilmesi gereken bir nokta. Dial isciligi sadece iyi duzeyde, belki biraz vasat da olabilir. Hakkini yememek gerekirse mekanizma hem teknik hem de iscilik anlaminda cok iyi. 120 saat rezerv sunmasi takdire sayan. Saat tokasiz kayisla geliyor.

Istenen fiyat 35,820 kralice lirasi. Benim icin cok da heyecan uyandiran bir saat olmadi. Bir miktar hayal kirikligi. Belki yeni dial cok daha basarilidir.

Resim


FPJ Octa Quantieme Perpetuel
Bizde "tas yerinde agirdir" diye bir deyim var ya. Iste aynen oyle: Bu saat de yerinde ve bir o kadar agir. Hantal hissettiriyor. Bir o kadar da dengesiz. Tokasiz kayisla geldigi icin tam dusurmelik.
Ben dial'i cok begenmedim. Keza leap year indicator denilen olay cok gizlenmis duruyordu. Mekanizmayi da kalin buldugumu soylemeliyim. Elbette ki mekanizmanin isciligi harika, ondan suphe yok.

62,225 kralice lirasi fiyat bictiler. Diyecegim su ki: Patek 5140'i koru, sev.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 29 Eyl 2017, 15:20

Evet, sevgili Galyalilar; yolun sonuna geldik.
Yolun sonunda en heyecan uyandiran, en ilgi cekici olan olmaliydi. Bence oyle seyler var. Tahmin edildigi gibi... Breguet! :champ:

Breguet Classique 5177 (5177BB/29/9V6)
Degerli forum sakinleri, abilerim, ablalarim; burada cok farkli bir sinif var. Oyle Patek, Vacheron filan hikaye. Audemars bile demedim, bakin dikkat.
Oncelikle butige girdiginizde size saticinin yaklasimi, konusmasi bile farkli. Zamanolcere gelinirse:
Bu bir enamel... Onu 100% hissediyorsunuz. Buyutec ile bakinca heterojeniteyi ve unique olmasini goruyorsunuz. Hatta biraz daha dikkatli bakinca koyu lacivert saniye kolunun ucundaki ufak kivrimi bile seziyorsunuz. Bu cok ayri bir dunya. Dial mukemmel.
Beyaz altin kasanin isciligi olsun, mekanizmanin isciligi olsun mukemmele cok yakin. Zamanolcerin kolda durmasi, dengesi, hissiyati kusursuz. Henuz mekanizmaya gelemedim, ona sira gelmedi anlatmaya. Ama bilin ki o da cok iyi.

Fiyat etiketi ise 17,800 kralice lirasi. Ben de acaba yanlis mi dedim ama dogru. Digerleri watch (saat) ise bu timepiece (zamanolcer). Oyle yani.

Resim

Resim

Resim

Resim


Breguet Tourbillon Extra-Plat 5377 (5377PT/12/9WU)
Altin vurusu yapmak lazimdi... Tourbillon demek Breguet demek.
Platinum, ince kasa; serinin en klasik modeli. Saniyorum sozun bittigi yere geldik. Mekanizmanin isciligi bircok seyi anlatiyor aslinda. 80 saat rezerv. Ben susayim da video konussun:
Breguet Tourbillon Extra-Plat

Bircok kisi fiyati merak ediyor sanirim: 122,900 kralice lirasi. O gun, satici kiza dedigim gibi: "Eger bu saat iki blok otede, uzerinde Patek yazan halde olsaydi en az iki, hatta uc katina satilirdi. Fiyat gercekten cok uygun."

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 29 Eyl 2017, 15:45

Bu kadar gevezelik ettikten sonra bir sonuc kismi cikartmak lazimdi...

1) Eger butce $5000 civari ise ve her kurusun karsiligi araniyorsa dogrudan JLC Master Control Date'e. Yalniz yeni uretilmis olacak ve siyah kadran olacak.

2) Butce biraz daha genisse (<$20k) hic oyalanmadan direkt Breguet 5177. Belki FP Journe Chronometre Bleu.

3) Butce genisse ($40k-50k) Patek 5146R iyi bir secim. Tasdiklendi.

4) Butce cok genisse ($80k-100k) Patek 5140P'yi tek gecerim.

5) Butce hayli genisse (>$100k) Breguet Tourbillon EP. Kuskusuz.

6) Butce onemsizse (>$150k)... Ben o parayi saate gommem. Gomen de kolay ve zahmetsiz para kazaniyordur; kolay ve zahmetsiz para azaldiginda liquidation kavramiyla tanisacaktir.
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj hozburun » 29 Eyl 2017, 17:27

odeon emeğinize sağlık :champ: Efsane saatler :super: Harika fotolar eşliğinde gayet bilgilendirici bir anlatım :thumbup:
Kullanıcı avatarı
hozburun
 
Mesajlar: 10764
Yaş: 50
Kayıt: 08 Haz 2011, 17:02
Konum: Istanbul

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj Thevenin » 29 Eyl 2017, 18:33

Guzel gezme, zevkli okuma :D

Oyalanmadan direkt 5177 tercih edecek kimseleri simdiden tebrik ediyorum, bence hepsi birer horolojik peygamber aday adayi :D

Iclerinden Breguet tourbillon secimi yapanlar da goge yukselir muhtemelen, omur vefa ederse bekleyip gormek lazim :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin
 
Mesajlar: 8350
Yaş: 36
Kayıt: 31 Eki 2010, 04:30

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj asymptote » 29 Eyl 2017, 20:02

Tanıtım için teşekkürler odeon :champ:

Bu arkadaş çok güzelmiş yalnız. Sırf dekoltesi yok diye bir kenara bırakılacak türden değil.. ;)
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote
 
Mesajlar: 12140
Kayıt: 11 Ara 2010, 14:28

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj sedir » 29 Eyl 2017, 20:49

Bu güzel anlatım için teşekkürler. :thumbup:

Thevenin'e rakip çıktı. :D
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3229
Yaş: 61
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 132 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners