Büyük İsviçre Saatleri Gezisi - Sergisi - İncelemesi

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Büyük İsviçre Saatleri Gezisi - Sergisi - İncelemesi

Mesaj odeon » 29 Eyl 2017, 11:05

Sevgili Galyalilar,

Malumunuz Elizabeth zihniyeti, Big Ben'i bakima aldi. Biz de konu saat olunca Mayfair'den Knightsbridge'e kadar neredeyse tum butikleri dolasarak guzel bir tur yapmaya, bu basligi (ben dahil) okuyanlari gunaha sokmaya karar verdik. Uzun bir yazi olacagi icin parca parca, az merak edilenden cok merak edilene dogru ilerlemeye karar verdik.

Resim

Resim

Bununla beraber; bir saate $120k (€100k/₺500k) meblagdan fazla odemek benim su an icinde bulundugum maddi ve manevi kosullarla uyumsuz oldugu icin butiklerde bu tur saatleri talep etmek etik olmayacakti. Buyuk ihtimalle saticilar inceleme sansi vermekten hicbir sekilde cekinmeyecekti ama satin alamayacagim bir sey icin insanlarin vaktini calmak dogru olmazdi. Bu nedenle incelenen saatler <$120k klasmaninda olacak.

Simdiden herkese iyi okumalar.
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 29 Eyl 2017, 12:13

Oncelikle akilli saatlere, yani Apple Watch'e deginmek isterim: Bu saatler oz/hakiki Isvicre saatlerini oldurmeyecek, rahatlikla Rolex alabilirsiniz. Buna karsin Fossil ve turevlerini silip supurecek, Swatch kan aglayacak. Zaten adamlarin (Steve Reyiz) hedefledikleri de bu segment.

Benim akilli saatlere ilgim sinirli oldugundan soyle yakar, boyle kacar diyemeyecegim. Tek yorum yapabilecegim konu: Hermes damgali Apple Watch III tokali kayisla sunuluyor. Burada Apple, high-end ureticilere bir selam cakmis. Fiyat ise 1400 kralice lirasi. Yani Patek'in tokali kayisinin yari fiyati ama saat dahil. Bence verilir mi? Ben vermem ama veren cikacaktir. Allah mesut etsin.

Resim

Resim


Akilsiz saatlere British Museum'da geri donelim:

Resim

Bu da yari akilli saat:
[Sordum, satmiyoruz bunu abi dediler.]

Resim
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj afl » 29 Eyl 2017, 12:18

Sabıka listen kabarıyor ama dur bakalım. Sonuna kadar sabredeyim, verdiğin - vereceğin hasarı bir göreyim, sonra karar veririm 8-)
Kullanıcı avatarı
afl
 
Mesajlar: 2705
Yaş: 57
Kayıt: 27 May 2014, 15:18
Konum: İstanbul

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 29 Eyl 2017, 12:42

Isvicre saatlerinden ilk sirada Jaeger-LeCoultre var.

JLC Master Control Date
Siyah kadranini cok merak ediyordum. Rose modelini Istanbul'da denemistim. Fakat sunu soylemem gerekir ki bu saat bir harika dostum.
Kolda durusu oldukca dengeli, inceligi (ya da kalinligi) ne cok ince ne de cok kalin. Capi keza oyle. Bir tek elestirebilecegim konu; saticinin soyledigine gore eski uretilen modellerin rotor kismi tamamen altin ve JL armali degil. Sector dial olanlar yeni rotor ile geliyor. Benim tercihim yeni rotor olurdu, cok daha estetik ve dengeli.

Sector dial olan ve 2 yil limitli uretim olacagi soylenen modeli yaklasik 300 kagit daha ucuz. Hem limitli hem de ucuz olmasi benim garibime gitti. Saniyorum dial'inin daha basit (printed) olmasi ile alakali bir durum.
Inceledigimiz celik saatin fiyati 5,350 kralice lirasi. Her kurusu hak eden bir saat. Niyeti olan varsa hic dusunmeden alsin, hatta Rolex DJ'a niyetlenenler bile alabilir.

Resim

Resim


JLC Master Ultra Perpetual Calendar
Her ne kadar satici yakisiklinin bana "abime bir guzellik yapayim bizde komur rengi dial beyaz altini var, butik icin uretildi valla bulamazsin yok ki" demesine ragmen siyah renk ve celik olanini denedim. Saat gercekten cok ince, bunun icin JLC'yi takdir etmek lazim. Mekanizmayi cok basarili buldum. Amma velakin saat bilekte cok yayvan (plain) durdu. Ben rahat bulmadim. Acik konusmak gerekirse bir once denedim saat, Master Control Date cok daha iyi oturuyordu.
Dial konusuna gelince siyah oldukca guzel ama moonphase biraz siritiyor, cok acik mavi kalmis. Bir de iscilik bir tik daha iyi olmaliydi.

Satici; ver 16,500 kralice lirasi, bu is huzur icinde cozulsun dedi. 8-)
Ben bu saati alir miydim? Almazdim, sevgili Galyalilar. Bunun yerine uc tane siyahi Master Control Date alirdim, o derece.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj mturann » 29 Eyl 2017, 12:53

Adamlar sokaktaki saate bile ay fazı yapmışlar :)
Kullanıcı avatarı
mturann
 
Mesajlar: 4503
Kayıt: 13 Kas 2014, 18:00

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 29 Eyl 2017, 12:59

Isvicre saati deyip Rolex'e bakmamak olmazdi. Yoksa oyle forumda beni linc etmesinler diye baktim filan degil.
:)

Rolex Day-Date 40 (228239)
Bence Rolex'in su anki ben basarli saati koyu lacivert, beyaz altin Day-Date 40. Kendisini gorebilmek icin Knightsbridge'in altini ustune getirdim ve bir apartmanin (One Hyde Park) buldum. Platinum modelini Istanbul'da denemistim.
Saatte ilk dikkatimi ceken saatin agirligi oldu, "ben buradayim" diyen solid bir agirlik sozkonusu. Platinum'dan hic bahsetmiyorum. Buna ragmen dengeli ve bilekte rahat duran bir saat.
Dial'inin rengi her ne kadar fotografta tam gozukmese de cok hos bir mavi tonu kullanilmis. Romen rakamlari da keza benzer nitelikte. Dial gercekten ortalamanin uzerinde bir iscilikte ve cok iyi bir tasarimda.

Isin en tatsiz kismina geldik... 22,000 kralice lirasi fiyat biciliyor, vergi iadesi dusulmus sekilde. Tabii ki de Nautilus, sevgili Galyalilar.
Basima bir sey gelmeyecekse saatin hakki 15,000-18,000 kralice lirasi ortasinda bir yerde.

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 29 Eyl 2017, 13:22

afl yazdı:Sabıka listen kabarıyor ama dur bakalım. Sonuna kadar sabredeyim, verdiğin - vereceğin hasarı bir göreyim, sonra karar veririm 8-)

Iste ben de tam bu ani bekliyordum.
:D
Simdikiler afl Abi icin: A.Lange & Sohne

ALS Lange 1 Time Zone
Belki bu saat icin soylenebilecek cok sey var. Ama ben ukalalik etmek istemem, onun yerine sazi afl Abi'ye birakmak isterim. :)
Saatin her iki versiyonu da vardi, rose ve beyaz altin. Bence beyaz altin cok daha iyi duruyor. Gerci saat bir kere cok iyi duruyor. Dial o kadar yogun olmasina ragmen, bir kalabaliklik hissi (Zincirlikuyu metrobus duragini hatirlayin) yok.
Saatin kalinligi biraz bana fazla geldi, biraz hormonlu sanki. Ama boyle bir saat icin normal oldugu varsayilabilir. Lakin saat tokali kayis ile gelmeliydi, bu bir eksi.

Fiyat olarak 39,600 kralice lirasi talep ediyorlar. Bence fiyati saate gore uygun. Bir time zone alinacaksa saniyorum en dogru secim bu saat olacaktir. [Iki mavi tik cikti, mesaj alindi ve okundu.] :twisted:

Resim

Resim


ALS 1815 Up/Down
Benim zihnimi kurcalayan, "sensiz Harrods'a dusmanim" dedirten bir saatti. Kalinligi ve capi ideal, bilekte durmasi rahat. Saniyorum turunun en guzel ornegi. Eger bir saat kurmali olacak ve komplikasyon barindirmayacaksa oldukca iyi bir secim. Eksiklik olarak, dial bir ton daha acik, bir ton daha kirik beyaza kaymis olabilirdi. Dial isciligi biraz daha iyi olabilirdi.

Rose icin fiyat 21,200 kralice lirasi. Belki benim beklentim cok yuksekti, bir parca hayal kirikligina ugradim. Yine de mantikli bir secim.

Resim

Resim


Harrods'tan ayrilirken keyfimiz yerine gelsin diye bir sise acalim dedik:

Resim
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Re: Buyuk Isvicre Saatleri Gezisi-Sergisi-Incelemesi

Mesaj odeon » 29 Eyl 2017, 13:57

Ve Patek...

Patek'i ziyaret ettigimiz gunun onemi ve anlami vardi: Papua Eski Gine'de adi rusvete karismis birkac kisinin 25 Eylul gunu durusmasi vardi. Biz de kefenimizi, pardon Patek'imizi giyip geldik.

Resim

Patek 5296R-010
Uzun zamandir aklimi kurcalayan konulardan birisi 5296R ile 5227R arasindaki farkti. Iki saat birbirine cok yakin olmasina ragmen aradaki fiyat farki oldukca dusundurucu. Sector dial olanlarinin aksine duz dial'i denemek istiyordum ve buldum, denedim.
Oncelikle kasadan baslamak gerekirse; ben saatin inceligini, duz ve gosterissiz cizgilerini cok yerinde buldum. Koldaki rahatligi olsun, profilden gorunmesi olsun; oldukca basarili. Mekanizma da keza o sekilde. Elestirmem gereken konu dial. Dial cok koyu ve metalik renkte kalmis. Zaten 5227 ile farki da biraz buradan geliyor. Yine de eger ayni dial'in beyaz altini olan olsaydi siritmazdi. Buna karsin dial'in isciligi iyi.

Fiyat etiketi 20,660 kralice lirasi. Eger bir dress watch araniyorsa ve gunluk de kullanilabilecekse beyaz altin olani mukemmel bir secim olacak. Dusunen, dusunmeden alsin. Unutmadan, saat tokasiz kayisla geliyor. Hafif ve dengeli oldugu icin sorun degil, kullanilabilir.

Resim

Resim

Resim


Patek 5196P-001
Nadir bulunan bir parcaya Bond Street'te rastlamak oldukca keyifli bir andi.
Platinum saatler genelde agir ve dengesiz oluyor. Buna ragmen 5196P oyle degildi. Kasasini cok basarili buldum. Ozellikle profilden bakildiginda hem brushed hem de polished olmasi guzel bir ayrinti. Kullanilan dial cok iyi bir isciligin urunu, fotografta oldugundan daha iyi gozukuyor, ozellikle de buyutecle bakildiginda. Dial'de gumus kisminin brushed olmasi gercekten cok hos. Saat parlak renkte siyah kordonla geliyor.
Amma velakin... Tum bu guzelliklere ragmen saatin arkasi safir cam degil, kapali. Bence bu eksi, diger tum artilari golgeledi ve sondurdu.

Eger saatin arkasi da safis cam olsaydi ilgilebilirdim. Bu nedenle fiyatini sormadim.

Resim

Resim

Resim


Patek 5146P-001
Kullandigim saatin platinum versiyonu. Amacim ozellikle beyaz altin ile karsilastirma yapmakti, oyle de oldu.
Masanin diger tarafinda oturan guzel kizimiz saatin dial'inin beyaz altin versiyonu ile ayni oldugu iddia etti. Oysaki oyle degildi, ton farki vardi.
Uzun uzadiya konusmaya gerek yok, merak edenler 5146R incelememi okuyabilir ama sunlari soylemem lazim: Saati platinum olmasi nedeniyle cok agir ve dengesiz buldum. Dial'in rengi ile saatin genel uyumun vasat buldum. Kordonun renginin de gri olmasini begenmedim.
Sozun ozu, sadece daha dayanikli bir materyal diye beyaz altin yerine platinum'a gitmenin hicbir mantigi yok. Beyaz altinda kaliniz.

Resim

Resim


Patek'in ikinci bolumu devam edecek.
Cumaya gittim, gelcem.
Kullanıcı avatarı
odeon
 
Mesajlar: 231
Kayıt: 04 May 2016, 13:32
Konum: Izmir

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 124 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners