Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj ETersen » 22 Mar 2017, 13:27

kethuda57 yazdı:Geltirde adının bile anılmasının yasak olduğu Kara Bulut Ticarete geçenlerde arkadaşlarla beraber gittik. impanın arka sokağında.
Geleneksel tıraşa yeni başlayan arkadaşımız için tıraş malzemesi alacaktık. Mağaza sahibi Selami beyin ilgi alakası bizleri hayretlere düşürdü. nerdeyse 1 saat kaldık dükkanda. kesinlikle harika bir esnaf ve hoş sohbet biri. yüksek fiyattan satış yaptığı yönünde eleştiriler vardı fiyatların farklı olmadığını gördük. fiyat politikası hep mi böyleydi yoksa yeni mi değişti anlamadım.
hoş sohbet bir esnaf arayan tıraş severlerin aklında bulunması gereken bir adres.


O arkadaşlardan, hatta geleneksel traşa adımını atan o arkadaş ben oluyorum abilerim.

Bu minik çaplı seyahatimizde internetin gerçekten yalan dolu yüzüyle karşılaştık.

Bir esnaf düşünün ki, heryerde adı karalansın, hatta adının bile anılmasına izin verilmesin, birde bir başka esnafı düşünün güzellemeler sayfalara sığmasın.

Hasılı, ibrahim ağabey ile buluştuğumuzda önce impa'ya mı girsek abi dedim, o da karabulut'a bakalım önce fiyatları merak ediyorum dedi. Hay hay dedi gittik. By the way, karabulut babamın eskiden traş ekipmanlarını tedarik ettiği yerdi. İçeri girdik, selamınaleyküm-aleykümselam aletlerin fiyatlarını sorduk, selami abi ve tükanı için yapılan yorumlar bende pozitif etki bıraktığı için olumsuz yaklaştım hemen impa'ya kaçmaya çalıştım. Neyse birkaç parça aldık birşeyler doğruca impaya girdik. İmpada tezgahın arkasnda duran o herkesin güzelleme yaptığı adam varya, arkasından bir koalanın yavaşlığı, bir tembel hayvan (kesinlikle hakaret ve temsili değil bizzatihi benzetme) umursamazlığında birkaç ürün aldı, tezgaha bıraktı, soru soruyorsun cevap yok, cevaplar tersleme kıvamında dedim bu iş olmayacak çıkalım gidelim, oradan da birkaç parça aldım ama aldığıma binbir pişmanım keşke o adama o kadar para kazandırmasaydım... neyse koşa koşa selami abimize gittik, adamın tükanına kurtarılmış bölge gibi kendimizi fırlatıp attık, sohbetler muhabbetler güler yüz allahım ne ararsan var adamda. Biraz aksi ama o olumsuzluğu üzerinizden attığınızda o aksilik huysuz dede kıvamında tatlı geliyor adama. İkramların ardı arkası kesilmediği gibi bizim de alışverişimizin sonu sırf adama daha çok kazandırabilmek adına gelmedi. O gün bizim için muhteşem bir gündü, hem çok güzel saatler gördük inceledik, hemde son kalan güzel hakiki sirkeci/tahtakale esnaflarından birini tanıdık. Allah bu güzel esnaflarının, ahilik kültürünün son temsilcileri olan bu hakiki adamların sonunu getirmesin, yeni nesillere de kazandırsın inşaallh.İnternet yalanlarına fazla inanmamaMIZ dilekleriyle.
Herkese iyi forumlar[emoji1303]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ETersen
 
Mesajlar: 228
Kayıt: 02 Şub 2015, 21:31

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj sedir » 22 Mar 2017, 15:32

Teşekkür ederim Eterna ancak önerin "marka"dan daha doğrusu makine bıçaklarının dikey yönde kesme yönteminden dolayı baştan diskalifiye.
Eterna yazdı:
sedir yazdı:...

Braun makinelerin tipindeki, yüze dikey bıçakların titreşerek, delikli bir elek arkasından yaptığı traş cildimi kızartıyor, onlar olmaz.

...




Üstad sorunuzun cevabı olur mu bilemiyorum. ... Ama iyi makine sanırım...



Resim


Şimdi tekrar dikkat ettim de yanılmıyorsam Panasonic'lerin bıçakları da Braun ile aynı prensipte çalışıyor. Sanırım onlar da olmaz.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3229
Yaş: 61
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj asymptote » 22 Mar 2017, 15:49

Sedir hocam haklı.. Arşivden ilgili fotoğrafı koyalım hemen.. :) Razor vs. electric shaver.. ;) Jilet gibi kesen makine varsa çok iyi bu arada.. :geek:
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote
 
Mesajlar: 12140
Kayıt: 11 Ara 2010, 14:28

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj Anesthesia » 23 Mar 2017, 08:00

Bu ortamda impa'yı bir kaç kez övmüş olma sebebim yaptığım benzeri alışveriş turunda sizin yaşadığınız tecrübeleri tam tersi halde yaşamış olmamdı. Yüzü asık, fiyatları şişkin, al da git tarzı satış yapmaya çalışan mağaza güncellemiş kendini, diğeri bozmuş. Bilgilendirme için teşekkürler

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia
 
Mesajlar: 1634
Yaş: 47
Kayıt: 16 Kas 2012, 17:24
Konum: istanbul

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj kethuda57 » 23 Mar 2017, 14:23

Anesthesia yazdı:Bu ortamda impa'yı bir kaç kez övmüş olma sebebim yaptığım benzeri alışveriş turunda sizin yaşadığınız tecrübeleri tam tersi halde yaşamış olmamdı. Yüzü asık, fiyatları şişkin, al da git tarzı satış yapmaya çalışan mağaza güncellemiş kendini, diğeri bozmuş. Bilgilendirme için teşekkürler

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi



Kişisel diyalog da önemlidir elbet. siz gittiğinizde yine aynı ilgi ve alakayla da karşılaşabilirsiniz. Ben 2 senedir bir çok alışveriş yaptım. Mustafa beyin bir saygısızlığını görmedim ama ilgisini de görmedim açıkçası. ( çok konuşkan biri değil zaten ) son gittiğimizde de her zamanki gibiydi bunu belirteyim. yani bir değişiklik yok kesinlikle impada. bunun altını çizmek isterim.

Ama diğer forumda adının bile yazılmasının yasak olduğu bir firmada çok çok daha fazla ilgi alaka görmek, sorduğumuz sorulara samimi ve içten bir şekilde cevap bulmak kendimi burada daha rahat hissettirdi. ve oldukça şaşırttı.
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57
 
Mesajlar: 1904
Yaş: 40
Kayıt: 26 Tem 2011, 21:02
Konum: İstanbul-Anadolu

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj sedir » 23 Mar 2017, 21:52

asymptote yazdı:Sedir hocam haklı.. Arşivden ilgili fotoğrafı koyalım hemen.. :) Razor vs. electric shaver.. ;) Jilet gibi kesen makine varsa çok iyi bu arada.. :geek:
Resim


Sevgili asymptote ile birbirimizi haklılayarak (neyse ki haklayarak değil :lol: ) devam edelim. Philips makinelerde yaylı ve daire şeklinde bir elek ve her bir elek içinde dönerek çalışan eskilerde 16'şar adet bıçak (yenilerdeki sayıyı bilmiyorum) bulunuyor. Bıçaklar elek açıklığından giren kıllara yandan 90 derece açıyla yaklaşıp kesiyor veya asymptote'un bulduğu resimlerden anlaşıldığı kadarıyla kesmiyor da koparıyor, parçalıyor. Ben Philips'in kestiğini, Braun'un kopardığını düşünüyorum.
İşte bu noktada asymptote'un bulduğu elektron mikroskop resminin bir Philips bir de Braun ve Panasonic ile traş sonrası kesilen kıllardan alınanı gerekli ki karşılaştırma yapalım. Hatta makalesini yazabiliriz. Bunu firmalar düşünmez mi?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3229
Yaş: 61
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj asymptote » 23 Mar 2017, 22:47

Hocam, sizin gibi bu konuların detayına inen tüketici sayısı sınırlı olduğu için düşünmüyor olabilir firmalar.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote
 
Mesajlar: 12140
Kayıt: 11 Ara 2010, 14:28

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj Thevenin » 23 Mar 2017, 23:16

Kil, tuy, sakal karisti yine horolojiye :D

Biraz baktim yine, oteden beri konan bu malum SEM goruntulerinin idugu nedir diye, imgur, reddit hak getire her yerde gani gani :D

Microcosmos adli bir kitaptan alinti olduklarini buldum. Son baskisi 2010.

https://www.amazon.com/Microcosmos-Discovering-Through-Microscopic-Magnification/dp/1554072379/ref=sr_1_3?s=books&ie=UTF8&qid=1490298814&sr=1-3&keywords=microcosmos

https://www.amazon.com/Microcosmos-Discovering-Through-Microscopic-Magnification/dp/1554077141/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1490298814&sr=1-2&keywords=microcosmos

Sagdaki goruntu x100 buyutme oraninda alinmis. Ne ile kesildigine dair bir aciklama bulamadim.

Soldaki de ayni buyutme oraninda.

Figure 2.53 ve 2.54, sayfa 41. Acip bakamadim ama ilave bir bilgi oldugunu sanmiyorum, populer kultur kitabi :D Goruntuleri alan makalesini yazmistir diye dusunuyorum; ama ona rast gelemedim, geldiysem de sakal sakal sakal :D

Demem o ki goruntulerin guncelligi tartisilir. Hangi makineyle nasil, nerede, ne zaman kesildigi belirsiz.

"Scanning electron micrograph (SEM) of a man's beard hair after being shaved with an ordinary razor blade, showing the cleanly cut end that results. Magnification: x100 at 35mm size."

"Scanning electron micrograph (SEM) of a man's beard hair after being shaved with an electric shaver, showing the torn, ragged end that results. Magnification: x100 at 35mm size."

Renklendirilmis halleri:

ResimResim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin
 
Mesajlar: 8350
Yaş: 36
Kayıt: 31 Eki 2010, 04:30

ÖncekiSonraki

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners