Yeni Model: Bovet Récital 20 Astérium®

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

 
 
Sonuçları Görüntüle

Yeni Model: Bovet Récital 20 Astérium®

Mesaj Bond » 01 Mar 2017, 21:57

Yeni Model: Bovet Récital 20 Astérium® 10-Day Flying Tourbillion Night Sky Annual Calender Astronomical Functions

BOVET 1822, 2016 yılında yenilikçi göstergeleri ile manşetlerde yer alan Récital 18 Shooting Star®modelini tanıtmıştı. Bu saate atfedilmiş olan ödüller modelin rakipsiz kimliğini ve başarılarını kanıtlar nitelikte. Récital 20 Astérium® modeli ise ünü yayılmış olan halefinin başlatmış olduğu geleneği; eşi benzeri görülmemiş mekanik göstergelere sahip tipik kasa şekli ve süslemeleri ile kusursuz bir biçimde devam ettiriyor. Bunun da ötesinde bu iki saat modeli ile oluşan diptik bizi zamanın ve uzayın ötesinde gerçek bir felsefik seyahate çıkarıyor.

Bu saatler ile Pascal Raffy ve BOVET 1822 saat ustaları bizleri zamanın kökenine inmeye ve evreni keşfetmeye davet etmekte. Saat ustaları 24 zaman dilimi içeren Shooting Star için havada süzülüp gezegenimizin gökyüzünden görünüşünü sunarken, bu yeni saat için Dünya’ya geri dönerek bakışlarını gökyüzüne çevirdiler. Zaman ve uzay kavramları birbirleriyle ilgili ve bağlantılıdır. Uzayı gözlemlemek aslında zamanı gözlemlemektir: şimdiye ve geçmişe gitmek, kökenlerimize ve evrenin köklerine inmektir. İnsanlığın doğuşundan bugüne dek bu gözlemler sonucu entellektüel, bilimsel ve hatta manevi bilgi birikimimiz oluşmuştur. Zamana ve uzaya olan düşkünlüğümüz bizim en vahşi hayallerimizi gerçekleştirmemizi sağlamış ve bilimde, anatomide, uzay keşiflerinde ve elbette ki yüksek saatçilikte en önemli buluşların yapılmasını mümkün kılmıştır.

Resim
Bovet Recital 20 Asterium


Zamanı gerçek koleksiyonerler, spekülatif yatırımcılardan çok daha fazla sevmekte. Tutkuları zaman ölçerlerin ve zamanın felsefik, evrensel boyutunun ötesine geçiyor. İşte bu meraklarından ötürü Pascal Raffy ve BOVET 1822’deki sanatkarlar gökyüzüne olan seyahati tasarladı, geliştirdi ve üretti: Récital 20 Astérium®.

Zaman, yıldızların gökyüzündeki konumlarına göre belirlenmektedir. İnkar edilemez bu gerçek baz alınarak bu nadir parçada gece göğü “başrolde” oynamakta. BOVET 1822’de komplikasyon geliştirilmesine hükmeden temel prensiplere sadık kalan bu gökyüzü haritası işlevsel, hassas, anlaşılması kolay olması için tasarlandı. Bu amaç doğrultusunda BOVET 1822 teknisyenleri Dünya’dan görülebilen yıldızları ve takımyıldızlarını – başdöndüren güzellikte ve gerçeğine yakın bir gökyüzü yaratmak için Super-LumiNova®kaplanmadan önce lazerle biçim verilen – bombeli, yarı saydam mavi kuvars üzerine detaylandırmaya karar verdiler. Gerçekliğe en fazla yaklaşabilmek için gökyüzündeki en uzak yıldızlar en üstte resmedilirken ufka yakın olan yıldızlar kadranın dış kenarlarında konumlandırılmıştır.

Ancak Pascal Raffy ve zanaatçıları aynı özeni saatin mekanik hassaslığına göstermemiş olsalar kadran üzerindeki bu eşsiz kusursuzluğun hiçbir değeri olmazdı. Bu amaçla yıldız takvimi geliştirdiler. Dünyanın yörünge dönüşü (bir yıldız yılı olarak bilinir) 365 gün, 6 saat, 9 dakika ve 9.77 saniyedir, ya da bir başka deyişle 365.25 gündür. Açık nedenlerden dolayı; Miladi takvimde bir yıl 365 güne yuvarlanmak zorunda kalınmış ve arta kalan süre her dört yılda bir ilave gün olarak eklenerek artık yıl kavramı ortaya çıkmıştır. Miladi takvim günlük
hayatımızı idare etmemiz için kusursuzdur ve ve her dört yılda bir yeniden eşzamanlama yapılana dek yıldız yılından sadece 0.25 gün sapması bulunmaktadır. Saat üretiminde kullanılan takvimler genelde – sonsuz takvim ya da haricindekiler – Miladi takvimi baz almaktadır ve bu da zamanı okurken büyük hatalar yapılmasına neden olmaktadır.

Bu nedenle, dünya yörüngesinin gerçek süresini yansıtmak amacıyla Astérium®’daki gece göğü ve yıldız göstergeleri 365.25-günlük bir döngü üzerinden hesaplanan bir yıllık takvim ile yönetilmekte. Bu kadran ve saatçilikteki kusursuzluk sayesinde gökyüzündeki yıldızların konumu rakipsiz bir hassasiyetle gösterilebilmekte. Astérium® geliştirilirken karmaşık bir beceri gerektirirken saati ters çevirdiğinizde safir camın altından görebileceğiniz mekanizması ve sarmal donanımı sade, anlaşılması kolay ve güvenilir olacak şekilde tasarlandı.
Saatin arkasında tek bir ana kol ile görebileceğiniz astronomik göstergeler bulunmakta. Bu kol aslında yıllık takvim sayesinde hareket etmekte, ve bu sayede her 365.25 günde bir tam tur dönüşünü tamamlamakta.

Kasa arkasındaki çerçeveye yerleştirilmiş olan yıllık takvim (günler ve aylar) gece göğünü ayarlamaktadır. Saat ve dakika kolunu ayırarak her ikisinin de gece göğüne göre konumlandırmasını ve böylelikle yıldız bilgisinin de çok çabuk bir şekilde ayarlanmasını sağlayan kurma kolu yardımıyla yıllık takvim çok rahat bir biçimde ayarlanabilmektedir. Bunu yapabilmek için kullanıcı kurma kolu orta konumdayken saati ayarlamadan önce, ana kolu doğru tarihi gösterene dek ilerleterek yapabilmekte. Bu operasyon, sonsuz takvimi ayarlarken harcanan süreden çok daha az bir süre gerektirmekte ve düzeltme ihtiyacı olmamaktadır.

Ayrıca takımyıldızları tarafından sembolize edilen zodyak işaretleri de aynı kolun üzerinde güneş sembolü işlemiş olan tarafı ile göstermekte. Saatin merkezine doğru gidildikçe mevsimler, gün dönümleri ve ekinokslar görülmekte.

Resim

Bovet Recital 20 Asterium


Saatin ön tarafına geri dönersek yeni ilave göstergeler bulunduğunu görmekteyiz. Gece göğünün sol alt ve sağ alt tarafında iki yarımküre göstergeleri bulunmakta; soldakinde zaman denklemi göstergesinin hemen üzerinde ayın evreleri gösterilmekte.

Gerçek bir güneş günü – güneşin zirvede olduğu zaman özdeş bir noktadan iki kez geçmesi için gerekli olan zaman aralığına denk gelmekte – yıl içerisinde farklılık göstermektedir. Aslında Dünya’nın kendi ekseni etrafında 360°dönmesi tam olarak 23 saat ve 56 dakikada gerçekleşmekte. Ancak Dünya’nın yörüngesinin elips şeklinde olmasından ötürü, ortalama 24 saatlik güneş gününe kıyasla, güneş zirvedeyken özdeş noktaya ya daha önce ya da daha geç varacaktır.

Aşağıdaki grafik güneşin ortalama güneş gününe göre daha geç olması durumunu göstermekte:

Resim

Bovet Recital Grafik 1


1’den 2’ye = 360° = 23 saat 56 dakika
1’den 3’e = gerçek güneş günü = > 24 saat
Güneş daha geç konumda

Dünya’nın elips yörüngesine bağlı olarak güneş iki dilim arasında geç konumda olacak ve aynı şekilde ortalama güneş günümüze oranla iki dilim arasında da erken olacaktır. Zaman denklemi eğrisini aşağıda daha detaylı görebilirsiniz:


Resim

Bovet Recital Grafik 2


İşte Astérium® üzerinde bulunan zaman denklemi göstergesi de tam olarak bu eğrisiyi yansıtmakta. Elbette ki daha doğru ve net bir bilgi için sonsuz takvim yerine yıllık takvim kullanılması daha doğru olacaktır.

Gece göğünün sağ alt köşesinde ise ayın evresi ve zaman denklemi göstergelerinin simetrik olarak tam karşısında yine yarımküre bir gösterge bulunmakta. Bu göstergenin iç tarafı, sabit bir belirteç altında hareket ederek 10 günlük güç rezervini göstermektedir. Bunun hemen üzerinde konumlandırılmış olan retrograd dakika kolu ise göstergenin dış kenarında görülmekte.

Yıldız zamanına göre saatler 24 saatlik kadran üzerinde gece göğünün hemen altında yer almakta olup saydam quartz altından net bir biçimde görülebilmekte. Kolay kullanım sağlaması ve okunabilirliği en uygun hale getirmesi için akrep aynı anda üç fonksiyonu üstelenecek şekilde tasarlanmış: zamanı göstermek, harita okunmasını kolaylaştırmak için kuzeyi göstermek ve gece göğünün eliptik özelliğini taşımak. Safir kubbenin kavislerini takip ettiğinizde üç yönlü bu kol markanın farklı yeteneklerini sembolize etmekte. Geliştirilmesinden titiz el işçiliğine yüksek teknoloji ustalığından mekanik işlemesine kadar, bu saat kolunun üretilmesi BOVET 1822 zanaatkarlarının
ustalıkla gerçekleştirmiş olduğu teknik özelliklerin bir araya toplanmasının bir sonucudur.

Resim

Bovet Recital 20 Asterium


Sadece 60 adet üretilecek olan Astérium® mekanizmaları – özel talepler de dahil olmak üzere – farklı alternatiflerle üretiliyor olacak. Bu rakam elbette ki tesadüf değil: altmış rakamı bilimin doğuşundan bu yana geometrinin, coğrafyanın, astronominin ve zaman denkleminin temelini oluşturmaktadır.

Koleksiyonerler 195 yıldır BOVET 1822’de zanaatkarlarca isteğe göre uyarlanabilen kırmızı altın, beyaz altın ya da platin kasa alternatiflerinden birini seçebilir.

Yeni bir saatten çok daha ötesi olan Récital 20 Astérium® tourbillon zamanın ve uzayın evrensel ve sonsuz mesajını; gökyüzünde sergilenen bu büyüleyici bale koreografisini sembolize etmekte.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator
 
Mesajlar: 14079
Yaş: 49
Kayıt: 14 Eki 2009, 21:36

Re: Yeni Model: Bovet Récital 20 Astérium®

Mesaj sedir » 02 Mar 2017, 07:01

Çok beğendim de anlamadım.
Daha doğrusu anladığım şeyin doğru olup olmadığını anlayamadım.
Bu saate bakınca saat kaç değil de bugün ayın kaçı sorusuna cevap verilebiliyor diye anladım.
Bir başka "zaman", ömrümün bir kısmını ayırıp :lol: dikkatlice tekrar okuyayım, ya da başkalarının ne anladığını dinleyeyim.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3229
Yaş: 61
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Yeni Model: Bovet Récital 20 Astérium®

Mesaj neperliva » 02 Mar 2017, 12:20

"başdöndüren güzellikte ve gerçeğine yakın bir gökyüzü yaratmak için Super-LumiNova®kaplanmadan önce lazerle biçim verilen – bombeli, yarı saydam mavi "kuvars" üzerine detaylandırmaya karar verdiler."

Kuvars saatlere karsi olanlari bile sus pus edecek bir quartz bu :lol: :champ:
"Hata yapmayan kişi aslında genel olarak hiçbir şey yapmıyor demektir".
Kullanıcı avatarı
neperliva
 
Mesajlar: 495
Kayıt: 25 Ara 2015, 02:10

Re: Yeni Model: Bovet Récital 20 Astérium®

Mesaj Zafer61 » 06 Eyl 2017, 19:38

Bovet tarzıyla hemen göze carpıyor fazlasıyla farklı be elit


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Zafer61
 
Mesajlar: 2
Kayıt: 08 Nis 2017, 14:39

Re: Yeni Model: Bovet Récital 20 Astérium®

Mesaj totti3509 » 09 Kas 2017, 20:50

Tuhaf bir saat, meraklısına eminim doğru zamanı gösterecektir , beklentisine yetecek düzeyde karışık.Araç kullanırken saat kaç diye bakılmaması gereken saat :D
“Derler ki bazı hayatlar zaman içinde bağlıdır birbirine, çağlar içinde yankı bulan eski bir çağrı ile zincirlidir ötekine.”
Kullanıcı avatarı
totti3509
 
Mesajlar: 78
Kayıt: 26 Eki 2017, 20:44

Re: Yeni Model: Bovet Récital 20 Astérium®

Mesaj counselor » 22 Kas 2017, 10:42

bir nevi smilasyon hazırlamışlar
Kullanıcı avatarı
counselor
 
Mesajlar: 2
Kayıt: 22 Kas 2017, 10:38


Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners