sandan » 11 May 2016, 18:25
Gerçekten beklemeye değmiş. Yazım hemen belli etmiş kağıdı, kırçıllanma dediğiniz gibi hiç yok. Gayet iyiymiş. Ben de DR de, deffter markasına ait üzerinde Write to me Often yazan çizgisiz bir defter aldım. Defter üstünde dolmakaleme uygun diyordu. 120gr çizgisiz, cildi 21x15 kalınca bir defter. İçinde, kağıt altına koymak için cevtelli koyu çizgili sertçe bir kağıt daha çıkıyor, 35 TL.
Foto paylaşımı becerirsem yapacağım:)
Hiç kırçıllanma yapmadan, güzel bir yazım sağlıyor. 120gr olmasına rağmen gönül rahatlığıyla arkası da kullanılır diyemiyorum. Biraz yavaş yazınca gölgelenme daha çok oldu.
Arka sayfa kullanımı biraz da defteri ne için kullanacağınızla da alakalı aslında.
Yine DR de, Banasıkçayaz bloğundaki Zeynep Hanımın da bahsettiği 60TL lik Nava defter de vardı; 110gr lık. Onu da denedim. Öyle arka tertemiz diyemiyorum. Ama kırçıllanma falan olmadı, güzelce yazılıyor.
DR deki Clairefontaine nin 90gr A5 kareli normal defteri bence tam dolmakalemlik. Yağ gibi kayıyor. En ufak bir kırçıllanma yok. Arkayı da gönül rahatlığı ile kullanıyorum. Tabii, kareli olduğundan çizgisize göre gölgelenme, göreceli olarak çok daha az rahatsız ediyor. Zaten birsürü çizgi var:)
Bu durumda tomoegawa, en iyisi. Defterin hafifliği ve buna rağmen sayfa sayısının çokluğu müthiş. Defter sürekli sizle gezecekse, ağırlığı gerçekten önemli. Koca ciltli defterler, laptop çantasına falan sığmıyor.
Tomoe ye ulaşmanın yollarını arayalım artık. Yorumlar için teşekkürler.