Yurtd覺覺 Al覺verite Vergi ve G羹mr羹k Hakk覺nda Bilgi Talebi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Yurtd覺覺 Al覺verite Vergi ve G羹mr羹k Hakk覺nda Bilgi Talebi

Mesaj hyeem » 10 Au 2010, 13:16

celikle Herkese Mrb.

Konu ile ilgili olarak akl覺ma tak覺lan u sorunlar覺 sizlerle paylamak istedim. Cevaplar覺n覺z i癟in imdiden teekk羹rler..

1- imdi yurtd覺覺ndan 繹rnein ebay veya herhangi bir siteden saat ald覺覺m覺zda t羹rkiye ye giriinde 150 Euronun 羹zeri i癟in g羹mr羹k uygulan覺yor mu? Uygulan覺yor ise oran覺n覺 biliyor musunuz?

2- Saatte g羹mr羹k yok diye duymutum sadece honkong dan gelenleri 癟in %3 g羹mr羹k varm覺. Bu bilgi dorumudur.?

3- Diyelim ki 150 Euro 羹zeri i癟in g羹mr羹k yok o zaman hangi siteden al覺veri yapmal覺y覺m.?
Kullan覺c覺 avatar覺
hyeem
 
Mesajlar: 44
Ya: 44
Kay覺t: 03 ub 2010, 16:55
Konum: Ankara

Re: Yurtd覺覺ndan Al覺 Veri

Mesaj mrhero » 11 Au 2010, 11:03

G羹mr羹k oranlar覺n覺 bilmiyorum ama, biraz etik d覺覺 (belki yasa d覺覺) da olsa ebay de sat覺c覺ya s繹ylerseniz mal覺n deerini 100 euro alt覺 g繹sterir ve saatiniz sorunsuzca elinize ge癟er.
Kullan覺c覺 avatar覺
mrhero
 
Mesajlar: 288
Kay覺t: 06 ub 2010, 22:19

Re: Yurtd覺覺ndan Al覺 Veri

Mesaj Double0Se7en » 11 Au 2010, 17:03

Hediye diye yazarlarsa sorun olmaz...
''A Crown for Every Achievement'
Kullan覺c覺 avatar覺
Double0Se7en
 
Mesajlar: 355
Ya: 47
Kay覺t: 17 ub 2010, 23:28

Re: Yurtd覺覺ndan Al覺 Veri

Mesaj Bond » 16 Au 2010, 16:29

Hyeem forumda arama yaparsan bu konuda bilgi i癟erikli mesajlar mevcut olmas覺 laz覺m. K覺saca 150 Euro 羹st羹 g羹mr羹k var. r羹ne g繹re % 10-20 aras覺 olmas覺 laz覺m. 1500 Euro 羹zeri ise durum ayr覺 deerlendiriliyor. O zaman ilemlerin farkl覺 olabilir. Halen 羹lkemizde bir癟ok deiken uygulama var, 繹rnek seniin 500 yada 1000 Euroya ald覺覺n bir saat evine teslim olabilirken, baka birinin ald覺覺 200 Euro deerindeki 羹r羹n i癟in ise ihbarname vas覺tas覺 ile g羹mr羹e 癟a覺r覺l覺p g羹mr羹k vergisi talep edilebiliyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator
 
Mesajlar: 14079
Ya: 49
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Re: Yurtd覺覺 Al覺verite Vergi ve G羹mr羹k Hakk覺nda Bilgi Talebi

Mesaj bambam » 28 Eyl 2010, 22:00

1-maktu oranl覺 vergi uygulan覺yor. (%10) 1500 euroya kadar. Daha sonras覺 ithalat rejim karar覺na tabi
2-hay覺r yanl覺. muafiyet sadece 150 euro i癟in ge癟erli.
3-zaten anla覺lm覺t覺r.

bir de birey hat覺rlatmak istiyorum. yurtd覺覺ndan yap覺lacak al覺verilerde 150 euro saatin k覺ymeti deil. 襤thalat k覺ymeti (cif) olarak ge癟er.(cost insurance freight) yani saatin fiyat覺na sigorta ve ta覺ma bedelini de (shipment) eklemeniz gerekir. Dolay覺s覺yla saat al覺rken bu hususu da g繹z 羹n羹nde bulundurun.
saat posta yoluyla g羹mr羹e gelen eyadan say覺l覺r ve g羹mr羹kte bu tarz k羹癟羹k eya gruplar覺 biraz daha fazla risk grubundad覺r.(k覺rm覺z覺 hat) Bu y羹zden b繹yle k覺ymet sapt覺rmalar覺n覺 tavsiye etmem.

Kolay gelsin.
Kullan覺c覺 avatar覺
bambam
 
Mesajlar: 1
Kay覺t: 28 Eyl 2010, 20:57

Re: Yurtd覺覺 Al覺verite Vergi ve G羹mr羹k Hakk覺nda Bilgi Talebi

Mesaj Catalkn » 29 Eyl 2010, 12:31

Fedex ile kesinlikle getirmeyin. Fedex (MNG)'in 襤stanbul'da kendi antreposu var ve 羹r羹n 100'nun 羹zerinde ise direk g羹mr羹k memuru bile g繹rmeden anterepoya al覺yorlar ve sizden g羹mr羹k ilemlerini balatman覺z覺 istiyorlar. Kar覺l覺覺nda 100TL ordino 羹creti de talep ediyorlar. Benim da覺t覺m adresim Mersin olmas覺na ramen 襤stanbul'daki antepoya koydular, transfer istediimde 460TL transfer 羹creti istediler. Fedex ile getirtiiniz zaman g羹mr羹e tak覺lmama ihtimali yok.
Kullan覺c覺 avatar覺
Catalkn
 
Mesajlar: 15
Kay覺t: 14 May 2010, 15:48

Re: Yurtd覺覺 Al覺verite Vergi ve G羹mr羹k Hakk覺nda Bilgi Talebi

Mesaj sedir » 29 Eyl 2010, 23:39

Saat deil ama bir kalem al覺veriimde ayn覺 durum DHL ile benim ba覺ma da geldi. Yukar覺 t羹k羹rsen b覺y覺k aa覺 t羹k羹rsen sakal durumu oluyor. Kalemlerden fazla g羹mr羹k bedeli ve masraf 繹dedim. Noter evrak覺 vb iller i癟in urama da 羹st羹ne kaymakl覺 ekmek kaday覺f覺 olmutu.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir
 
Mesajlar: 3229
Ya: 61
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Yurtd覺覺 Al覺verite Vergi ve G羹mr羹k Hakk覺nda Bilgi Talebi

Mesaj Bond » 19 Eki 2010, 11:38

Bu konuda 羹lkemizde kanun ve prosed羹r belli. Al覺nan 羹r羹n CIF bedeli olarak 150 Euro s覺n覺r覺 i癟inde ise posta veya 繹zel kargo irketleri ile adrese gelir. 150 -1500 Euro aras覺 ise vergiye tabidir. Bu vergi 羹r羹n羹n postaland覺覺 癟覺k覺 羹lkesine g繹re deiir. rnek AB 羹lkeleri i癟in y羹zde 18 uygulan覺r + 羹r羹ne ve pakete g繹re PTT'ye 4.3-30 TL aras覺 pul, hizmet ve ardiye bedeli gibi bir 羹cret 繹deyerek bal覺 bulunulan posta g羹mr羹羹nden teslim al覺n覺r. zel kargo firmalar覺 ise 羹lkemizde ardiye / hizmet bedeli ve komisyoncu hizmeti olarak masraf isterler bu sebeple fiyat artabilir, bunu istemeyip kendinizde yapabilirsiniz ilemi ama firmaya ardiye / hizmet bedelini her ekilde 繹dersiniz. Buda yak覺n zamanda azal覺r tahminimce. zel kargolar halen yeni say覺l覺r 羹lkemizde. Al覺nan 羹r羹n羹 o 羹lkenin ulusal posta hizmetleri ile g繹ndermesini istersin ve 繹zel firmalar覺n uygulmas覺n覺 tercih etmezsin.

Pek bilinmeyen birey daha ekleyelim. Kanunda gelen 羹r羹n羹n 150 Euro 羹st羹 olan bedeli i癟in vergi 繹denir. Bu posta g羹mr羹k kanunu T羹rkiyede ge癟tiimiz y覺llarda 癟ok kereler deiiklie urad覺覺 i癟in halen uygulamada ufak iyi niyetli hata ve aksakl覺klar olabiliyor. rnek eskiden Bayram ve Y覺lba覺 繹ncesi ve sonras覺 1 ayl覺k s羹re i癟inde bu bedel 300 Euro idi yada USD.

Her TC vatanda覺 i癟in ge癟erli olan kanunlar bunlar. Arada g繹revli gelen 羹r羹n羹 180 Eurodur 2 tane parf羹m g繹nderir yada 癟a覺r覺r. Belli bir orana kadar insiyatif kulanma yekileri vard覺r tahminimce. Yada tanesi 10 Eurodan 15 parfum gelmitir, adet sebebi ile ticariye girer prosed羹r deiir. Yada yasakl覺 malzeme listesinden bireydir gene deiebilir. Saat konusundan s繹z a癟覺lm覺ken bir 繹rnek vereyim mesela ABD'de gelen saat kay覺lar覺 kontrolden ge癟er, nesli t羹kenen yada 羹lkeye girii yasak bir havyan覺n derisinden yap覺lm覺 ise ge癟mez. Bu sebeple saat firmalar覺 kay覺覺n orijini hakk覺nda resmi belge ile g繹nderir.

Yani iin ger癟ei bunda o kadar 繹nemli yada 癟ekinecek bir durum yok, kanunlara uygun ekilde her TC vatanda覺 kiisel 羹r羹n羹n羹 al覺p gereken vergisini 繹deyip 羹r羹n ve hizmetini al覺r. Zaten 羹r羹nleri d覺ardan 2 ekilde al覺n覺yor ya bulunamad覺覺 i癟in yada daha hesapl覺 olduu i癟in. Forumda bunlarla ilgili bilgiler var arama kutusu ile ula覺labilir ayr覺ca ebay al覺veri forumlar覺nda da bir癟ok tecr羹be bulunuyor. Elbette aralarda yaanm覺 talihsiz olaylar vard覺r ama 癟ounluk bu sorunlar覺 yaamaz. Oralardan genel olarak faydalanabilinir.

Ne yaz覺k ki bizim insanlar覺m覺z覺n 癟ounluu genelde ald覺覺 hizmetin kalitesini deil verecei ekstra paray覺 d羹羹n羹r veya nas覺l vergisiz sokar覺m gibi sa癟ma ilerin peine d羹er. 250 TL 繹dedii mala 30 TL fazla 繹dermiyim diye uykular覺 ka癟ar. Oysaki akaryak覺t 羹r羹nlerine uygulanan d羹nyan覺n en y羹ksek vergi oran覺n覺 hi癟 sormaz veya d羹羹nmez, s羹rekli depoyu fuller, sonra m覺覺l m覺覺l uyur. :D
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator
 
Mesajlar: 14079
Ya: 49
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 113 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners