TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurt dışından saat alımı

Mesaj Masterport » 28 Oca 2016, 22:47

Naçizane Türkiye den almanızı öneririm, özgür saat iyi indirimle yapabiliyor. Inhouse mekanizmalı modeli geldi, eski modele göre fiyatlar arttı ama yine de avantajlı olabilir.
Kullanıcı avatarı
Masterport

Mesaj concordet1972 » 28 Oca 2016, 22:51

Özgür saat nerde acaba? Birde indirim de yapsalar %20 gibi bir vergi avantajı söz konusu , bu bakımdan Türkiye'deki tüm alabileceğim fiyatların altında olucağını düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
concordet1972

Mesaj Masterport » 28 Oca 2016, 23:00

Şaşkınbakkal no; 393
Kullanıcı avatarı
Masterport

Re: Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Mesaj slowokan » 29 Oca 2016, 00:06

Dunyada her ulkede o ulkenin vatandasi ulkesine bir urun soktugu zaman vergisini odemek zorundadir. Kural hep ayni. Kimi ulkede vergi yuzdesi fazla, kimisinde az. Bizimki siralamada nerelerdedir bilemem ama mutlaka yukarilardadir, yoksa adimiza yakismaz.

Heeee... Bunu kac kisi takip da oduyor, orasi da ayri bir olay. Kontrol edilmedigi surece gecir babam gecir gumrukten, hadi bakalim. %10'luk bir kisim bile degildir vergisini odeyen, ben soyliyim. Buna Amerika'lilar da dahil, ki orada kurallar fazlasiyla siki olmasina ragmen.
Kullanıcı avatarı
slowokan

Mesaj o2o » 29 Oca 2016, 16:17

Değerli cevaplar için teşekkürler... slowokan :champ: , shichinin :champ: :champ:

Global blue dan baktım TR de saat için KDV %18 , ancak %5,5 kesinti sonrası iade %12,5... Bu %5,5 oranını da cebe koymanın bir yolu yok mu? Yani hangi yöntem izlenirse %18 KDV iadesinin hepsi alınabilir ? Veya kesinti oranı daha az başka aracı kurumlar var mı? :lol: :lol:

Malum öğrencilik hali , ''suyunun suyunu çıkarma psikolojisi'' var. :lol:
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj slowokan » 29 Oca 2016, 16:22

No problemo. Bildigim konuda her zaman yardimci olurum.

Benim bildigim her ulkede verginin tumunu alamazsin tax free olarak. Ben U.K.'den satin alirken benimkini, Ingiliz'lerin VAT'inin tumunu geri almamistim. % kacti hatirlamiyorum ama bir kismi geri odenmiyor. Bu normal yani. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
slowokan

Mesaj concordet1972 » 30 Oca 2016, 18:55

croho24 den baktığımız fiyatlardan VATdüşerek mi hesabımızı yapıcaz? Yani orda gözüken fiyatlarda Vat dahil imdir ? anlayamadım arkadaşlar
Kullanıcı avatarı
concordet1972

Mesaj MertYe » 30 Oca 2016, 19:28

Ordaki fiyatlar satıcıların yazdıkları fiyatlar. Kimisi tax, vat free fiyatlar yazıyor. Kimisi ise bunlar dahil olarak yazıyor fiyatları. Açıklama kısmında eğer bununla ilgili bilgi yazmiyorsa en iyisi konuyla ilgili saticilara mail atmak [emoji106]
Kullanıcı avatarı
MertYe

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 228 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners