Kariyer Plan覺 Hakk覺nda Fikirler ve Tecr羹be Payla覺m覺

Forum Kurallar覺na Uygun Farkl覺 Konular zerine Sohbet ve Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Sevgili yeler Forum Kurallar覺nda Tart覺覺lmas覺 Uygun Olmad覺覺 Belirtilen Konular Hakk覺nda Bu B繹l羹mde Payla覺m ve Fikir Bildirimi Yapmay覺n覺z. 襤nan癟lar, Politika, Fanatizm, Irk癟覺l覺k Vb. 襤癟eriklerde Konular A癟may覺n覺z. Ayr覺ca Kiisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlar覺n覺z覺 襤癟eren Konular覺 Burada Paylamay覺n覺z. Birbirinize Sayg覺l覺 Olunuz L羹tfen.

Kariyer Plan覺 Hakk覺nda Fikirler ve Tecr羹be Payla覺m覺

Mesaj alt覺k覺rkbe » 15 Nis 2015, 02:27

Forumda farkl覺 alanlarda pek 癟ok tecr羹beli,zaman i癟inde alan覺nda kendini gelitirmi ya da kariyerin ba覺nda olan insanlar var. Ben austos ay覺nda mezun oldum hacettepe elektrik elektronik m羹hendisliinden. Alelacele bir firmada i buldum. Ancak i ilerlemek istediim bir alanda deildi(PLC - Otomasyon). imdi farkl覺 i aray覺lar覺 i癟indeyim 繹zellikle savunma sanayii alan覺nda ilerlemek istiyorum.襤 g繹r羹mesine 癟a覺ran g繹r羹t羹羹m bir ka癟 firma enterans maalarla 癟al覺t覺rmak istiyorlar. Hatta bitanesi maa hakk覺nda sordugunda s繹ylediim sekt繹r i癟in balang覺癟 olan maaa biz banka deiliz diye cevap verdi. Sizlere benim alan覺mda olsun olmas覺n sormak istediim eyler var.Bir digeri de once ii kabul et sonra maa覺 konusuruz tavr覺ndalar. Ne olursa olsun ne kadar d羹羹k maa olursa olsun bir yere girmek ve bir sure kendimi o alanda gelitirene kadar sabretmek mi yoksa biraz sukunetle bekleyerek kendimi gelitirmek mi kendi ba覺ma daha uygun? Fikirlerinize bolca ihtiyac覺m olacak
Kullan覺c覺 avatar覺
alt覺k覺rkbe
 
Mesajlar: 1095
Ya: 34
Kay覺t: 14 Nis 2013, 20:20
Konum: Ankara

Re: Kariyer Plan覺 Hakk覺nda Fikirler ve Tecr羹be Payla覺m覺

Mesaj Bg17 » 15 Nis 2015, 03:50

Universiten mezun olduktan sonraki ilk is secimi bence cok onemli. Ilk basta bir etiket oluyor, okul gibi. Ayni sekilde de yapisiyor sonra degistirmesi cok kolay olmuyor.

Bence kesinlikle yurtdisi baglantili yabanci sermayeli iyi isim yapmis, mumkunse amerika menseli bir firmada baslamak lazim. Tabii bulmak kolay degil biliyorum.

Maasa gelirsek, eger cok acil bir ihtiyac yoksa ilk is icin en az onemli kriter. Iste ne ogrenilecegi, firmanin sana ne katacagi cok onemli.

3 ila 5 yil calistiktan sonra kesinlikle mba veya baska bir master oneririm.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17
 
Mesajlar: 4635
Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Re: Kariyer Plan覺 Hakk覺nda Fikirler ve Tecr羹be Payla覺m覺

Mesaj alt覺k覺rkbe » 15 Nis 2015, 04:33

ncelikle cevab覺n覺z i癟in 癟ok teekk羹r ederim.Maddi olarak bir ie ihtiyac覺m yok,ama dediiniz gibi i istememin esas nedeni hem kendimi gelitirmek hem kariyer de ilerlemek,bahsettiiniz 繹zellikle yabanc覺 meneiili kurumsal firmalar da tecrubeye bak覺yor ya da denk gelecek balayaca覺m.Baz覺 kurumsal firmalar var ki maa vermeseler bile 癟al覺覺r覺m.Asl覺nda mezun oldugumda 癟al覺maya balad覺g覺m firmadan bu yuzden ayr覺ld覺m,癟羹nk羹 bir sure daha devam edersem o alanda ilerlemek zorunda kalacakt覺m ve istediim farl覺 bir aland覺 dediiniz gibi yap覺mas覺n覺 istemedim 羹zerime. San覺r覺m tavsiyeniz bu kriterlere uyan bir i kar覺ma c覺kana kadar beklemek
Kullan覺c覺 avatar覺
alt覺k覺rkbe
 
Mesajlar: 1095
Ya: 34
Kay覺t: 14 Nis 2013, 20:20
Konum: Ankara

Re: Kariyer Plan覺 Hakk覺nda Fikirler ve Tecr羹be Payla覺m覺

Mesaj manil » 15 Nis 2015, 08:46

Bg17 gerekli a癟覺klamay覺 yapm覺. Bi ka癟 ey ben eklemek isterim.

1- Patron firmas覺 yerine kurumsal firma olmas覺 繹nemli.
2- 襤 d羹nyas覺nda para genelde 7-8 y覺l sonra kazan覺lmaya balan覺r. Bu s羹re i癟inde kiinin kendisine yat覺r覺m yapmas覺 gerekir.
3- Firmalar覺n web sitelerinin incelenmesi ilerine g繹sterdikleri 繹zenin bir g繹stergesidir. Bu k覺s覺mlara bak覺labilir.
4- Savunma sanayii firmalar覺 genellikle Ankara merkezlidir. Bu firmalarda genel olarak TSK ile kontrat覺 olan firmalard覺r ve bu firmalardaki ie al覺m s羹recinde g羹venlik v.s. gerek癟elerle referans 繹nem ta覺r.
5- Mezun olur olmaz ya覺tlar覺ndan 1000-1500 TL fazla alarak k覺s覺r ilere girenler uzun vadede ayn覺 baar覺y覺 g繹steremez, en az覺ndan benim g繹zlemim hep bu y繹nde oldu.
6- Uzun vadeli d羹羹n羹n ve m羹mk羹nse bir ekilde yabanc覺 dilinizi s繹zl羹/yaz覺l覺 olarak kullanabileceiniz bir ii tercih ediniz.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil
 
Mesajlar: 2656
Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Re: Kariyer Plan覺 Hakk覺nda Fikirler ve Tecr羹be Payla覺m覺

Mesaj Yase » 15 Nis 2015, 09:45

Ben de ODT mezunu bir m羹hendisim. 襤lk i tecr羹bem 繹yle oldu: 1 y覺l 繹nce doup b羹y羹d羹羹m ehirden olduk癟a uzakta, k羹癟羹k gelimemi bir yerde (benim sekt繹r羹mde 癟al覺覺lacak ehir se癟enei 癟ok k覺s覺tl覺) tatmin edici olmayan bir maala ie balad覺m. Bu fedakarl覺覺 yapmam覺n sebebi irketin b羹y羹k bir Amerikan irketi olmas覺yd覺. Nitekim 9 ay i癟erisinde bana 癟ok b羹y羹k yat覺r覺mlar yapt覺lar. 2 farkl覺 羹lkeye eitim ve i ama癟l覺 g繹nderdiler. Yurtd覺覺ndan eitmen getirdiler. D羹羹k maa覺n da g繹z羹mde b繹ylece hi癟bir 繹nemi kalmad覺 bana yapt覺klar覺 bu yat覺r覺mlar sebebiyle. Diyeceim u ki, ilk bata 癟al覺anlar覺na eitim ama癟l覺 yat覺r覺m yapmaktan ka癟覺nmayan, b羹y羹k kurumsal bir irkette balamaya 繹zen g繹stermelisin. Eitim olay覺 繹nemli 癟羹nk羹 okuldan mezun olup da sekt繹re girince asl覺nda 癟ok da fazla bir ey 繹renmemiim duygusu yaan覺yor ve k覺skan癟 ve haz覺ms覺z i arkadalar覺 bireyler 繹renme diye 繹n羹ne engel koymaya 癟al覺覺yor. Kurumsal olmayan k羹癟羹k irketlerde m羹mk羹n olduunca az parayla m羹mk羹n olduunca 癟ok 癟al覺t覺rma zihniyeti vard覺r. Ayr覺ca Bg17 nin de s繹yledii gibi ilk ii insan覺n 羹zerine etiket gibi yap覺覺r ve farkl覺 bir alana atlamak ger癟ekten 癟ok zor oluyor o y羹zden ger癟ekten istediin bir dal覺 se癟mende fayda var.
Yase
 
Mesajlar: 577
Kay覺t: 21 Eyl 2014, 17:19

Re: Kariyer Plan覺 Hakk覺nda Fikirler ve Tecr羹be Payla覺m覺

Mesaj onatozer » 15 Nis 2015, 10:53

Ben de bir m羹hendis olarak yukar覺daki tavsiyelerin hepsine kat覺l覺yorum. Okurken 癟ok farkl覺 sekt繹rlerde 癟al覺t覺覺m i癟in genel ge癟er uzak durulmas覺 gereken eyleri s覺ralayabilirim.
-Maa konumadan KES襤NL襤KLE ie balamay覺n. Kimsenin k繹lesi deilsiniz. Diplomal覺 dilenci hi癟 deilsiniz. Kendinizi deerli g繹r羹n.
-K羹癟羹k Patroncuk irketlerinde kesinlikle ie balamay覺n.
-Siyasetle h覺zl覺 b羹y羹m羹 b羹y羹k irketlerde ie balamay覺n.
-Paras覺 iyi diye keyif almad覺覺n覺z ya da gelecei olmayan ilerde 癟al覺may覺n.
-Kariyer balang覺c覺nda az maa b羹y羹k 羹nvan覺 se癟in.
-Yabanc覺 kaynakl覺 kurumsal anlay覺覺 oturmu, insani deerleri g繹z 繹n羹nde tutan firmalarda ie balay覺n.
-襤lk y覺llar i癟in paray覺 deil etiketi se癟in.

Ayr覺ca ie al覺mda referans kesinlikle 癟ok 繹nemli bir se癟enektir. Torpil ile referans覺 kar覺t覺rmamak gerekir. Torpil vas覺fs覺z kiiye yap覺l覺r. Refersans ise kiinin kendini utand覺rmayaca覺, baar覺l覺 olaca覺na inand覺覺 kiiye kefil olmas覺d覺r. Torpil herkese yap覺l覺r ancak herkese referans olunmaz. O nedenle sizi ve yeteneklerinize kefil olacak kadar size g羹venen bir referans覺n tavsiyesi ile ie balamak bir art覺d覺r. Zaten 癟al覺ma deneyimi art覺nca referanslar yapt覺覺n覺z iler ve amirleriniz olacakt覺r.

Spesifik bilgi vermek gerekirse TSK kaynakl覺 savunma sanayi irketleri biraz memuriyet gibidir. Maalar覺 iyi hiyerarisi bellidir. Ancak serbest piyasadan farkl覺 al覺kanl覺klarda eleman yetitirdii i癟in oradaki d羹zene al覺an kiiler global serbest piyasada bocalar. 20 y覺l o irkette 癟al覺mak i癟in ideallerdir ancak 癟ok kapitalist hedefler i癟in uygun balang覺癟lar deildir. Tabiri caiz ise genellikle "kapa覺 atmak" ile kariyer plan覺 yapanlar覺n tercihidir. Okumaya balad覺覺m ilk y覺llarda benim de hayalim savunma sanayisi iken daha sonra asl覺nda iin i癟 y羹z羹n羹n d覺ar覺dan g繹z羹kt羹羹 kadar tek d羹ze olmad覺覺n覺 g繹r羹l羹yor.
ahsi d羹羹ncem k繹t羹 deneyimin en deerli deneyim olduu, ama 繹nemli olan k繹t羹 deneyimi m羹mk羹n olan en h覺z覺 ekilde iyiye 癟evrilmesi. :thumbup: Daha spesifik bilgiler i癟in de yard覺mc覺 olabilirim. :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer
 
Mesajlar: 2188
Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02
Konum: Ist-Ank

Re: Kariyer Plan覺 Hakk覺nda Fikirler ve Tecr羹be Payla覺m覺

Mesaj efendisiz » 15 Nis 2015, 11:57

Kariyer Planlamas覺 yaparken dikkat edilmesi gereken en 繹nemli fakt繹r "Aranan Adam Olma" n覺n s覺rr覺n覺 癟繹zebilmektir. Bunu 癟繹zebilmenin yolu iini sevmekten ge癟er. Yani iinei s覺k覺 s覺k覺ya sahiplenmek iini g羹nl羹k Yaam覺n覺n bir par癟as覺 saymak asla s覺k覺lmamak zorlukla kar覺la覺nca y覺lmamak amak i癟in ne gerekiyorsa yapmak vaktinden zevklerinden 繹d羹n vermek ak覺kanl覺klar覺ndan feragat etmek k覺sacas覺 baar覺y覺 elde edene kadar farkl覺 eylerle uramamak gerekir. S羹rekli kendini gelitirmek yapacag覺n ie damgas覺n覺 vurmu isimleri incelemek onlar覺 dierlerinden ay覺ran 繹zellikleri iyice incelemek ve kendine acaba beni dierlerinden ay覺racak bir ad覺m 繹ne c覺karacak ne yapabilirim diye sormak gerekir.Bunlar覺n hepsini yapt覺ktan sonra art覺k sizinle 癟al覺may覺 d羹羹nelim size d繹neriz s繹zlerini deil de art覺k bizimle Sizin istediiniz artlarda 癟al覺mak ister misiniz tekliflerini duyars覺n覺z. Her insan覺n yapabilecei eyler deil sayd覺klar覺m 繹ncelikle kendinize sormal覺s覺n覺z ben bu zorlu yolda y覺lmadan s覺k覺lmadan ilerleyebilir miyim? Eer cevab覺n覺z evet deilse hi癟 bulamay覺n derim... Telefondan Yazd覺覺m i癟in yaz覺m yanl覺lar覺 vs olmu olabilir ama san覺r覺m 繹z羹n羹 anlatabilmiizdir.
efendisiz
 

Re: Kariyer Plan覺 Hakk覺nda Fikirler ve Tecr羹be Payla覺m覺

Mesaj efendisiz » 15 Nis 2015, 11:58

Ha unutmadan belirli bir aamaya gelmeden para asla 繹n planda olmamal覺 sizin i癟in yoksa asla ilerleyemezsiniz;)
efendisiz
 

Sonraki

D繹n TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Bing [Bot] ve 24 misafir

cron
   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners