TSF Baselworld 2015 Live Tour

TSF Baselworld Live Tour 2013 - 2014 - 2015 - 2016 -2017 - 2018 -2019

Re: TSF Baselworld 2015 Live Tour

Mesaj deadpoem » 24 Mar 2015, 11:20

Fotoğraf ve yorumlar için teşekkürler,elinize sağlık :thumbup:
Kullanıcı avatarı
deadpoem
 
Mesajlar: 21
Kayıt: 01 Mar 2013, 03:54

Re: TSF Baselworld 2015 Live Tour

Mesaj ibolution » 24 Mar 2015, 11:33

Ellerinize sağlık, çok güzel bir konu olmuş :champ:
Kullanıcı avatarı
ibolution
 
Mesajlar: 139
Yaş: 40
Kayıt: 22 Eki 2013, 19:24

Re: TSF Baselworld 2015 Live Tour

Mesaj Cct » 24 Mar 2015, 22:49

Beğenmenize çok sevindik :champ:

Açıkçası dünyaca bilinen sitelerin bile basın kitlerinde bulunan yazıları ve fotoğrafları kullandığını görünce hem live tour hemde showcase konularında kendi dilinizde sizlerden birilerinin yorumlarıyla modelleri tanımanızın daha doğru olduğunu düşündük.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct
 
Mesajlar: 4846
Yaş: 39
Kayıt: 21 Oca 2013, 20:07
Konum: İstanbul

Re: TSF Baselworld 2015 Live Tour

Mesaj afl » 03 Nis 2015, 17:11

Ya sevgili Bond elektrikler kesikti yapamadım filan yemiyoruz artık :D Şu beşbin küsür fotodan azıcık bize de göster. Bekliyoruz hasretle.
Kullanıcı avatarı
afl
 
Mesajlar: 2705
Yaş: 57
Kayıt: 27 May 2014, 15:18
Konum: İstanbul

Re: TSF Baselworld 2015 Live Tour

Mesaj Thevenin » 03 Nis 2015, 18:02

Elektriklere gelene kadar bahane cok daha, trafoyu ziyaret eden kedi neden bizim server'a gelmesin :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin
 
Mesajlar: 8350
Yaş: 36
Kayıt: 31 Eki 2010, 04:30

Re: TSF Baselworld 2015 Live Tour

Mesaj Bond » 03 Nis 2015, 18:08

Mükemmel konu olmuş ben bile tekrar gitmiş kadar oldum :D :super: TSF Basel 2015 Tour Report By Cct :champ: Eline sağlık :thumbup:

Geçen sene Baran'ın dediği gibi çok eğlenmiştik. Bu sene gene çok eğlendik ancak farkı hemen hemen bütün markalarda özel gösterimlerin ve basın toplantılarının üst üst olması idi. Cct 4 gün kalacağı ve mümkün olan en çok markaya beraber gidebilmemiz için yoğunluğu 18 - 19 ve 20 Mart tarihlerine verince 18'i basın günü ve takip eden diğer iki günde neredeyse yemek yiyecek ara olmadan yaklaşık 20 kadar marka ile ürün tanıtım randevularına girdik. Bu randevuları ilk 3 güne peş peşe birbiri ile çakışmadan sıralayabilmek daha gitmeden bana zor bir süreç geçirtti ama sonuç iyi oldu. Geçen seneye göre ekstra iyi olan kısmı dünyadan çok az sayıda saat medyasının davetli olduğu bazı etkinliklere TSF'nin davet edilmiş olması idi. Diğer günlerde ise gündüz markalarla gösterim ve gece özel davet ve partilere katılınca yaklaşık 4 günü uyumadan geçen son 5 gün sonrası Türkiye'ye dönebildim.

Türkiye ve global saat dünyasından yeni bir çok kişi ile de tanıştık. Yabancı önemli saat sitelerinin sahiplerinden tanışmaların hemen sonrası sizden gelen trafik için çok teşekkürler gibi cümleler duymak şaşırtıcı oldu. Trafik olarak bir çok yabancı saat sitesinden yüksek olduğumuzu ve trafik yolladığımızı bilmeme rağmen bunu fark etmiş olmaları sevindirici idi. 2015 Mart ayında ilk kez iki gün önce TSF 509 bandwidth / trafik limit uyarısı verdi ve o gün 10 dk kadar limit ayarı müdahalesi öncesi kapalı kaldı. Belki bazı arkadaşlar fark etmiştir. Sunucumuzda TSF'ye aylık 500 GB trafik ayırmıştık ki bu trafik spesifik konulu Türkçe bir site için çok ciddi bir rakam. Bu ay TSF tüm site bazında 1 milyon sayfa gösterim rakamını aşmış :champ:

Genel olarak fuarı ve tüm markaların çeşitli yeniliklerini beğendim. Elbette çeşitli açılardan ( yeni model, booth dizaynı ve bizleri ve diğer basın / ziyaretçileri ağırlama şekli, etkinlik kalitesi gibi kriterler ) öne çıkan markalar oldu. Bazı markalar saatleri dışında çok ön plana çıkarken genel olarak yenilik bazında pek elle tutulur bir model çıkartamadı ancak bazı markalar ise çok flaş durmayıp modelleri tek tek inceleyince bir sürü yeni ve hoş modeli koleksiyonlarına katmış olduğu anlaşıldı. Bu markalardan birisi Breitling koleksiyona bir çok güzel model eklenmiş. Tudor hem model bazında hemde etkinlik bazında en iyi markalardan birisi idi. Fuar öncesi Tudor'un sadece dünyadan 25 kişinin davetli olduğu bir etkinliğine katılma fırsatım oldu. Tissot tam 160 yeni model ile fuara gelmiş ki özel gösterimde hepsini inceleme fırsatım bile olamadı. Omega her ne kadar bazı modelleri ile tepki çekmiş olsa bile yeni çıkardığı modellerin bir çoğu güzeldi. Hatta ben Speedmaster Snoopy'i beğendim. Muhteşem bir lume görüntüsü vardı. Globe master ve Speedmaster'İn bazı referansları ise çok iyi olmuş. White Side of the Moon ise genel olarak beğenilmemişti. Zaten diğer Speedmaster referansları çok daha fazla ilgi gördü ziyaretçiler tarafından. Glashütte Original'de nefti yeşili kayışlı bir tourbillion modele bayıldım. Rado çok hafif ve genel seri tasarımlarına göre çok daha modern görünümlü oldukça güzel bir model yapmış. Zenith gene bir sürü güzel modele imza atmış ki aralarında hem normal seriler hemde yüksek saatçlik ürünleri vardı. Bell & Ross military ve pilot serisine çok güzel bir kaç referans eklemişti. Butik markalarda tasarım ve innovasyon olarak sınırlı üretimde harika ürünler görme ve inceleme fırsatımız oldu. HYT, MB&F, Arnold & Son, Manufacture Royale, Christophe Claret, H. Moser Cie, Kerbedanz, MCT, Hautlance, Louis Moinet, Dewitt vb gibi.

Bazı markalarda ise yüksek saatçilik adına daha çok ürün varken normal kullanıcılara hitap eden model azdı. Örnek Girard-Perreagaux. Patek Philippe, Hublot ve TAG Heuer'in bazı modelleri çok güzel olmuştu. Rolex'te yeni everrose gold Yacht-Master ön planda idi ancak yeni Oyster Perpetual serisi kadran alternatifleri ile iyi satış rakamları yakalar diye düşünüyorum. Genel olarak diğer Datejust Pearlmaster, Cellini Time ve Day-Date 40 modellerinde başarılı yenilikler olmuş. Kalibre 3255 ise teknik detayları ile çok başarılı olmuş. Bir diğer dikkatimi çeken ise kadın saatleri konusu. Fuarda bu sene bir çok markada çok estetik ve güzel kadın saatleri vardı. Daha saymadığım bir çok marka ve model var elbette. Ana sayfada yer alacak haber sitesine ve foruma markaların yeni modellerini ve gösterim fotoğraflarını ayrı konularda yüklemeye devam edeceğiz. Açıkçası hepsini birden yükleyince gözden kaçabiliyor bu sebeple aralıklar ile yüklemek ilgilenenlerin incelemesi için daha iyi oluyor.

Emre kısa olsa da bir kaç gün fuarda bulunabildi ve son özel gösterim olan Omega'ya beraber gittik. Clk planlanmış seyahati olmasa idi bu sene orada olurdu ancak tarihler uymayınca maalesef gelemedi. Serhat200, Onat ve Laz gibi bazı arkadaşlarımızda bir kaç günlüğüne bizlere katılacaklardı ancak bu sene olmadı. Türkiye'den gene katılan bir çok sektörden ve kişisel arkadaşlarımız da oldu. Fuara gelen, gelmeyen, buradan takip eden veya orada bulunarak bizlere arkadaşlık eden tüm dostlarımıza teşekkürler :champ: Umarım seneye TSF'den daha çok arkadaşımız kısa süreli de olsa Basel'e gelme imkanı bulur, hep beraber forumdan arkadaşlarımız ile orada olmak ayrı bir keyif olacaktır :champ:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator
 
Mesajlar: 14079
Yaş: 49
Kayıt: 14 Eki 2009, 21:36

Re: TSF Baselworld 2015 Live Tour

Mesaj Bond » 03 Nis 2015, 18:09

Afl yüklerim elbette :champ: Acele olmasın sindire sindire modellere bakalım diye ağırdan almıştım :D :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator
 
Mesajlar: 14079
Yaş: 49
Kayıt: 14 Eki 2009, 21:36

Re: TSF Baselworld 2015 Live Tour

Mesaj mlm » 03 Nis 2015, 19:58

Hakikaten gitmiş kadar olduk :super: Önümüzdeki yıllarda umarım ben de katılabilirim :champ:
Bond, Cct.. tekrar çok teşekkürler :champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm
 
Mesajlar: 23297
Yaş: 43
Kayıt: 03 Ağu 2010, 02:59
Konum: Ankara

Önceki

Dön TSF Live Baselworld 2019 Insider Tour / Özel Bölüm

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners