TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj fbolukbas » 23 Haz 2013, 22:46

Madem Ay bize bu kadar c繹mert davranm覺, boa gitmesin.
Asym, miriel :champ:

10-15 dk 繹ncesinden... @400mm tabiki croplu..

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Re: Ynt: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj hydrocon » 23 Haz 2013, 22:47

Telenin g繹z羹n羹 seveyim :)
Wallpaper tad覺nda :thumbup:
Her ey zehirdir m羹him olan dozdur.
Kullan覺c覺 avatar覺
hydrocon

Ya: 42
Kay覺t: 09 Haz 2012, 10:31

Mesaj fbolukbas » 23 Haz 2013, 22:49

hydrocon yazd覺:Telenin g繹z羹n羹 seveyim :)

繹yle bir de 800mm falan olacakt覺 ki :)
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Mesaj asymptote » 23 Haz 2013, 23:03

fbolukbas :thumbup: Senden b繹yle bir jest bekliyordum, dolay覺s覺yla a覺rmad覺m.. :champ:
Seninki kadar iyi olmasa da bu fotoraf da Avustralya'da 癟ekilmi: (2XF11)
Taken with 10 inch f5.6 Newtonian telescope, modded 350D camera with original IR cut filter replaced with clear AR coated glass.
7 x 1/60sec exposures ISO100

Resim
襤ki fotoraf aras覺ndaki 7 fark覺 soracak deilim, 癟ok belirgin "tek bir" fark覺 s繹ylerseniz kafi.. ;)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj fbolukbas » 23 Haz 2013, 23:30

Benimkiyle alakas覺 yok asym, deli g羹zel bu fotoraf. Tabi as覺l fark b羹y羹t羹nce daha da ortaya 癟覺k覺yor.
Canon baz覺 serilerinde sens繹r 羹zerindeki IR filtre olmayan astro modelleri 癟覺kart覺yor. u an "60Da" var san覺r覺m.
Bu arkadalar, teleskop 羹zerine takt覺klar覺 ve IR filtresini modifiye etttikleri Canon 350D kullanm覺lar.
sonu癟 癟ok g羹zel tabi..
70 fark var o ayr覺 ama, senin sorduun acaba Avusturalya ile konum fark覺m覺zdan kaynaklanan, Ay'覺 g繹rd羹羹m羹z farkl覺 a癟覺 m覺?
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Mesaj hydrocon » 23 Haz 2013, 23:41

fbolukbas yazd覺:
hydrocon yazd覺:Telenin g繹z羹n羹 seveyim :)

繹yle bir de 800mm falan olacakt覺 ki :)

O zaman krater tad覺nda olurdu :)
Fujifim X20 inceleme ans覺n oldumu?
Her ey zehirdir m羹him olan dozdur.
Kullan覺c覺 avatar覺
hydrocon

Ya: 42
Kay覺t: 09 Haz 2012, 10:31

Mesaj asymptote » 23 Haz 2013, 23:54

fbolukbas yazd覺:70 fark var o ayr覺 ama, senin sorduun acaba Avusturalya ile konum fark覺m覺zdan kaynaklanan, Ay'覺 g繹rd羹羹m羹z farkl覺 a癟覺 m覺?

Evet abi, eik eksen 羹zerindeki ayna simetrisi iki fotoraf. Arkadalar覺n dikkatine sunmak istedim, soru sana deildi :)
Bu arada fotoraf b羹y羹t羹l羹nce dediin gibi aradaki 70 fark da belirginleiyor. Ama kulland覺klar覺 ekipman da senin 400 mm lensin ile k覺yaslanamaz tabi ki. Fotoraf makinesi ve filtrelerin d覺覺nda 10 inch lik bir teleskop ve ekvatoryal kundak kullan覺lm覺.

Ben de Nikon Action 10x50 d羹rb羹n羹mle senin 癟ektiin fotoraftakine benzer bir yak覺nl覺kta ay dedeyi g繹zlemleyebiliyorum. Ancak bug羹n ay her zaman olduundan biraz daha parlak. Kulland覺覺m d羹rb羹n羹n 繹zellii de fazla 覺覺k toplamas覺 (aperture b羹y羹tmeye g繹re geni say覺l覺r) dolay覺s覺yla fazla 覺覺k g繹zlem kalitesini d羹羹r羹yor. Dolay覺s覺yla bir Nikon Premier SE 10x42 aramad覺m deil... :D Elbette en iyisi ev yap覺m覺 (in-house) dobson tipi 10 inchlik bir teleskop, o da olacak inallah.. :geek: :)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj fbolukbas » 24 Haz 2013, 00:40

Hydrocon x100 羹 incelemitim reviewlar覺 癟ok iyi idi ama a覺r覺 pahal覺yd覺.
imdi bakt覺m x20 ye olumlu yorumlar var. Fuji tasar覺m ve teknolojisiyle iyi tutturdu bu tarz makineleri.
Almay覺 m覺 d羹羹n羹yorsun?

Asym teleskopa ramen 7 tane 1/60sn lik kare 癟ekip,onlar覺 birletirmiler (stack deniyordu san覺r覺m), toplam s羹re uzun olduu i癟in de ekvatoryal kundak kullanm覺lar da, astronomik olarak bu kadar yak覺n bir obje i癟in neden bu kadar uram覺lar bilmiyorum. Genelde galaksi gibi 癟ok uzak 癟ekimlerde rastlam覺t覺m. Ama vard覺r tabi bildikleri, benim tecr羹bem hi癟 yok bu konuda.

Ay'覺n parlak olduu zamanlar i癟in genelde fotoraf i癟in de iyi deil derdi bir arkada覺m覺z. El yap覺m覺 teleskopu ge癟en senelerde ahlatl覺bel deki Ankara 羹n. g繹zlem evinde g繹rm羹t羹m. ok baar覺l覺yd覺. Aynay覺 yapmas覺 biraz emek gerektiriyor. Ama "Handjob" :) teleskop yap覺lacaksa aynay覺 olabilecek en b羹y羹k 癟apta yapmak laz覺m, o emek bir kere harcanacak. G羹zel 繹rnekler vard覺, bir ara baya ilgilenmitim. 12 austos tarihinde perseid meteor yamuru oluyor, g繹zlem evi baya bir enleniyor, el yap覺m覺 teleskop g繹rebiliriz. Buralarda olursan gidelim, tayin belli olmad覺 herhalde?
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners