TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shots

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shot

Mesaj Erdem35 » 08 May 2013, 10:34

altanos bir servise götürüp turbosuna baktırın o arabanın...
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj mrbars » 08 May 2013, 11:15

Resim
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj mrbars » 08 May 2013, 11:35

otomobil olayı biraz beklenti ve tecrübe olayı.
misal c segmentinden herhangi bir d segmentine geçiş yapıp, konfor ve yüksek süratte stabilite; sessizliğe alıştığınızda birdaha c segmentine dönüş neredeyse imkansız.
ya da, direksiyon tepkileri keskin bir otomobil ile bir bağ kurup alıştığınızda; ve araçtan beklentiniz de kısmen buysa; daha dingin bir arabaya geçtiğinizde alışması zor.
gt86 ile test sürüşüne çıktık; gazlıyorum; araba gitmiyor. toyota yetkilisi indiğimizde nasıl beğendiniz mi diye sordu. suratım bir karış; hayır dedim, çok yavaş. 200 hp 1300 kg bir araç hızlıdır ama benim karşılaştırdığım araç sınıfı direk arkadan itişli spor otomobil sınıfı. haliyle, 320d kadar giden bir spor otomobil tatmin etmiyor. ancak aynı performansı bir d sınıfında yaşasam, ağzım kulaklarımda inerdim. beklenti farkı.
serdar ile bedford'da ariel atom'dan indik, m3 gtp'ye bindik. lan araba gitmiyor, bildiğin kağnı. m3'te atomdan sonra tepkiler o kadar hantal ki, arabayı aşağılamaya başladık. 450 hp, sınıfında leziz ötesi bir m3'ten bahsediyoruz, ama kıyasladığın araç ariel atom olunca; m3'ü direk çöp gibi algılıyorsun.

o yüzden, araba karşılaştırmalarında yada yorumlarında; olayın beklenti ve kişisel tecrübe olduğunu unutmamak gerek. biri için mükemmel olan bir araç, diğeri için rezalet olarak görülebilir.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj altanos » 08 May 2013, 14:36

erdemguner35 yazdı:altanos bir servise götürüp turbosuna baktırın o arabanın...

Erdem hocam, araç manuel 4motion tiguan, peder bey arabayı sıfır aldı, tabi anlık tüketimi görünce de soluğu doğuş oto'da.. :D Değerlerin söz konusu araç için normal olduğunu söylediler.. Oldukça da rahatlardı bunu söylerken, zaten doğuş oto, tok satıcılığın sözlük karşılığı gibi neredeyse..

Neyse, konuyu yeterince baltaladım :D , UN marine'e kadeh kaldırıp uzaklaşayım :champ:
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

Mesaj basto » 08 May 2013, 15:29

mrbars yazdı:otomobil olayı biraz beklenti ve tecrübe olayı.
misal c segmentinden herhangi bir d segmentine geçiş yapıp, konfor ve yüksek süratte stabilite; sessizliğe alıştığınızda birdaha c segmentine dönüş neredeyse imkansız.
ya da, direksiyon tepkileri keskin bir otomobil ile bir bağ kurup alıştığınızda; ve araçtan beklentiniz de kısmen buysa; daha dingin bir arabaya geçtiğinizde alışması zor.
gt86 ile test sürüşüne çıktık; gazlıyorum; araba gitmiyor. toyota yetkilisi indiğimizde nasıl beğendiniz mi diye sordu. suratım bir karış; hayır dedim, çok yavaş. 200 hp 1300 kg bir araç hızlıdır ama benim karşılaştırdığım araç sınıfı direk arkadan itişli spor otomobil sınıfı. haliyle, 320d kadar giden bir spor otomobil tatmin etmiyor. ancak aynı performansı bir d sınıfında yaşasam, ağzım kulaklarımda inerdim. beklenti farkı.
serdar ile bedford'da ariel atom'dan indik, m3 gtp'ye bindik. lan araba gitmiyor, bildiğin kağnı. m3'te atomdan sonra tepkiler o kadar hantal ki, arabayı aşağılamaya başladık. 450 hp, sınıfında leziz ötesi bir m3'ten bahsediyoruz, ama kıyasladığın araç ariel atom olunca; m3'ü direk çöp gibi algılıyorsun.

o yüzden, araba karşılaştırmalarında yada yorumlarında; olayın beklenti ve kişisel tecrübe olduğunu unutmamak gerek. biri için mükemmel olan bir araç, diğeri için rezalet olarak görülebilir.

Eh bunlar şüphesiz doğru. Sanırım tamamına katılıyorum.

Benim kıyaslamam C segmentinde 100-120 bg arası lüks olmayan araçlar ( A3, BMW1 hariç) için ve Ford, Opel, VW'yi içeriyordu. Arada merso ile kıyasladım ama o konfor açısından örnek teşkil etsin diyeydi.

Sürüş ve duygular hakkındaki beklentiler ise daha önceki aracınız değil de kişilik ile alakalı tamamen. Hangisini yaşamak istiyorsanız onu bilmeli ona göre araç seçmelisiniz. Yani benim gibi birinin daha iyi malzeme ve işçilik var diye VW almamamsı lazım. Benim sürüş özellikleri nedeni ile Focus almam lazım gibi.

Aynısı Canon ve Nikon ikileminde de var. Ama o konuya elbette girmeyip burada son noktayı koyuyorum :)
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Mesaj fsinan » 08 May 2013, 16:39

SeRxx yazdı:Erdem hocam motor konusunda VW iyi ama malzeme kalitesi gercekten kötü, Ford, Opel'de falan kalite daha iyi geliyor bana :?

Ağbi sen tüm otomotiv endüstrisinin düşündüğünün tersini düşünüyorsun demek ki, ben 40 tane test okudum izledim compact sınıf için hepsi tersini söylüyor, ki benim de tecrübem bu yönde. Arabaya oturur oturmaz bunu hissediyorsun zaten.

Ayrıca son fiyatlandırma politikası ile VW grubu fiyatları gayet uygun, arabalar da gayet dolu, neyinden çalmış ki? Baz modelde bile elektromekanik el freni, lastik basınç sensörü, autohold, autostartstop ve full güvenlik donanımı...

Ford'un fiyatları saçma, donanım paketleri garip. Ayrıca Focus'un orta konsolu dahil plastik, yalıtım kalitesi değil Golf, son çıkan Civic bile değil. Opel Astra güzel, o da hiç ergonomik değil, 44 tane düğme var konsolda..

Ben Toyota'dan Astra'ya hepsini kullandım. Giulietta, A180, 116 vs de dahil. Kendime göre fikrim şudur ki en optimumu Golf bence. Motor seçenekleri de çok iyi.

Fındık motor vs diyorlar da, ben herhangi bir 1.6 atmosferik orta sınıf araçla daha iyi performans görmedim, çok güzel devirleniyor ve de çok az yakıyor. 105HP, 175NM tork var makinede adam diyor ki taşıyor mu? Hey Allahım...

Astra'daki 140HP makine düşük devirde cansız, sonradan canlanıyor, devir istiyor. Şehir içi için benim motor daha canlı, daha aktif, bunlar benim subjektif değerlendirmelerim, beğenmeyen beğenmez de açın bakın nette testleri İngilizi, İspanyolu hepsi aynısını yazmış demiş. 122HP'lik zaten daha iyi. Ayrıca ben 9lt'nin altında yakan 1.4 140HP görmedim.

Ben 2. depo, ortalama hızım 30km, tam pis şehiriçi kullanımı, tüketim 6.3lt/100km. Bu seviyede benzinli motorda bir verim başka bir adreste bulamadım, bulan varsa belirtsin.

Resim
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj fsinan » 08 May 2013, 16:45

basto yazdı:
SeRxx yazdı:Erdem hocam motor konusunda VW iyi ama malzeme kalitesi gercekten kötü, Ford, Opel'de falan kalite daha iyi geliyor bana :?

Malzeme ve donanımda çalınıyor hakikaten. Özellikle donanım konusunda Türkiye olarak daha şanssızız.
Ancak diğer modellerde daha iyi malzeme kullanılıyor diyemeyiz pek. Bir ara Ford yeni Focus öne geçmiş gibi olsa da ardından gelen yeni Golf ile durum eşitlendi bence. Astra'nın da bunlardan pek bir artısı yok. Artık C sınıfı araçlarda konsolda yumuşak malzeme standart hale geldi. Ama konsol altı, ve kapı malzemeleri kalitesizliğini koruyorlar. Yine de VW ilk bakışta en azından işçilik ile diğerlerinin önünde sayılabilir. Gelin görün ki bu da uzun süreli tutmuyor aracı, benim Jetta 40.000 km'de ve tıkır tıkır sağdan soldan sesler çıkarmaya başladı. ;)

Hocam Jetta ile Golf arasında dağlar kadar fark var ,şirket aracı olarak kullanıyoruz şirkette benim aracım 23000'deydi Tem'de giderken B sütunu kaplaması düştü omzuma. Konsoli kapı içi, halı malzemesi, motor yalıtımı, tavan malzemesi vs hepsi farklı ve ciddi malzeme farkı var. Ayrıca ne kadar etkiler bilmem de meksikada üretiliyor. C sınıfı diyorsan Golf VW'nin gözbebeği mesela, son versiyonu malzeme kalitesi Passat'tan çok daha iyi. Golf ile diğer sınıf araçlarını karşılaştırırken kapı içi yalıtım, motor yalıtım, torpido içi, stepne bölgesi, bagaj içi halı, davlumbaz kaplaması vs bakmalısınız. Şeytan ayrıntıda gizli.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj basto » 08 May 2013, 16:47

fsinan yazdı:
Ayrıca son fiyatlandırma politikası ile VW grubu fiyatları gayet uygun, arabalar da gayet dolu, neyinden çalmış ki? Baz modelde bile elektromekanik el freni, lastik basınç sensörü, autohold, autostartstop ve full güvenlik donanımı...

Bunu ilk kez yeni Golf ile yaptılar çok şükür. Onun öncesi berbat idi. Bendeki Jetta 54.000 lira, içinde koltuk ve direksiyondan başka bir şey yok. Donanım olarak da radyo var, camlar otomatik :) Bu kadar.

Yeni Golf haricinde de diğer modellerde henüz yok bu zenginlik.

Golf'ü de bulamıyorsun zaten 3-4 sıra veriyorlardı en son sorduğumuzda...

Onun dışında Golf MQB platformu olsun, kullanılan parçalar olsun her açıdan baştan yaratıldı. O konuda haklısınız.

VW, diğer modellerini de yenilediği zaman tartışmasız lider olacak B, C ve D segmentlerinde.
En son basto tarafından 08 May 2013, 16:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: uhpu ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners