TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shots

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel Shot

Mesaj altanos » 07 May 2013, 23:37

Pederde 1.4 TSI 160hp tiguan var, yal basmış inekler gibi yerinden kalkmıyor alet :D Bir ben göremiyorum şu meşhur tsi'ın hikmetini.
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

Mesaj Clk » 08 May 2013, 05:32

mrbars :champ:

altanos, ayni fikirdeyim :thumbup:

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Ynt: TSF Saatlerimiz Direksiyon Başında / Steering Wheel

Mesaj Baran » 08 May 2013, 07:05

Clk ben Vw grubunu komple cope atabilirim :grin:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Erdem35 » 08 May 2013, 07:32

tabiiki yeterli bütçe de kalkıp ben de mercedes bmw dururken, vw almam... ama bir opel mi,pejo mu,ford mu ya da ne bileyim reno mu dersen o zaman ben de vw grubu candır derim... altanos TSİ ların tek sıkıntısı gaza basış ile gaz yeme arasında ki o tepkime süresinin biraz uzun oluşu...1.4 160 bg o kasa ve ağırlığa kendi segmentindeki rakiplerine göre gayet yeterli gelir bence tabii çıtaların yüksek değilse ;)
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj SeRxx » 08 May 2013, 08:36

Erdem hocam motor konusunda VW iyi ama malzeme kalitesi gercekten kötü, Ford, Opel'de falan kalite daha iyi geliyor bana :?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj basto » 08 May 2013, 08:58

Bir de VW'de şöyle de bir durum var ki: adamlar sürüşü optimum / ideal düzeyde tutmaya çalışmışlar. Yani süspansiyonlar konforlu ama aynı zamanda tatlı sert. Vites geçişleri yumuşak. Debriyaj kavraması ideal. Direksiyon normal. Gaz tepkisi yumuşak. Yani her şey olması gerektiği gibi.

Ger gör ki bu durum bana çok nötr geliyor. Hiç hoşuma gitmiyor arabayı sürmek. Bu benim tercihim, başkaları bayılıyor olabilir. Şu andaki TDI Jetta'mda ne mercedes gibi konforlu yaylana yaylana sürüş var ne de sportif bir sürüş var. Arabayla duygusal bağ kuramıyorum. Karaktersiz gibi geliyor.

Halbuki 2008-2011 model Tdci Focus'um vardı bundan önce. Kasislerde kalas gibi serti ama arabada karakter vardı. Direksiyon keskin, gaza olan tepki inanılmaz. Yol tutuşu efsane, sanki tren rayına oturmuş gidiyor gibiydi araba. Arabayı sürerken kalp atışlarımda bile değişiklik olurdu, mutlu olurdum.

Linea vardı daha önce, onda bile karakter vardı.

Ya da peder beyde merso var. Onda da tam tersi yayılıyorum koltuğua, Gaza basasım gelmiyor. Yaylana yaylana vapur sefası gibi valla. yanında simit/çay olsa martıları izlersin.
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Mesaj basto » 08 May 2013, 09:03

SeRxx yazdı:Erdem hocam motor konusunda VW iyi ama malzeme kalitesi gercekten kötü, Ford, Opel'de falan kalite daha iyi geliyor bana :?

Malzeme ve donanımda çalınıyor hakikaten. Özellikle donanım konusunda Türkiye olarak daha şanssızız.
Ancak diğer modellerde daha iyi malzeme kullanılıyor diyemeyiz pek. Bir ara Ford yeni Focus öne geçmiş gibi olsa da ardından gelen yeni Golf ile durum eşitlendi bence. Astra'nın da bunlardan pek bir artısı yok. Artık C sınıfı araçlarda konsolda yumuşak malzeme standart hale geldi. Ama konsol altı, ve kapı malzemeleri kalitesizliğini koruyorlar. Yine de VW ilk bakışta en azından işçilik ile diğerlerinin önünde sayılabilir. Gelin görün ki bu da uzun süreli tutmuyor aracı, benim Jetta 40.000 km'de ve tıkır tıkır sağdan soldan sesler çıkarmaya başladı. ;)
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Mesaj altanos » 08 May 2013, 10:28

Erdem Hocam, benim çıtam hayli düşük aslında.. beklentimin sınırı halen kullandığım, otomobile meraklı insanlar için gayet sıkıcı sayılabilecek 2011, 1.6 atmosferik beslemeli 115hp focus.. Turbo gecikmesi beklenen bir şey ama, turbo ben geldim dedikten sonra da bir aksiyon olmuyor işin aslı.

Beygir güçleri de hayli yanıltıcı, tork eğrilerine bakmak lazım, hiç bir zaman çıkmadığım bir devirde gelen 160 hp'yi neyleyeyim ben, hele ki orta şekerli bir rampada anlık tüketimi 49.99l/100km gösteren 1.4 motor.. fazlasını göstermeye utanmışlar sanırım :D

Basto'nun tespitine de katılıyorum, golf'ün önceki iki kasasını kullandım, focus rayda gidiyor gibi geldi golf'ten inip tekrar oturduğumda. Direksiyon hassasiyeti de oldukça kötüydü, 5-10 derecelik sağ sol çevirmelerinize neredeyse hiç tepki vermiyordu golf direksiyonu.

Gelgelelim Golf'lerde işçilik vauv dedirttirmese de focus'dan iyi, canınız sıkılırsa focus'un bir sürü, ses yapmayan ama yine de zorlayınca oynayan sıkı sabitlenmemiş yerini bulabilirsiniz, artı ses izolasyonu da hayli kötü..

Bu arada yine son kasa polo ve yeni fiestayı kıyaslama şansım oldu, ford yine daha eğlenceliydi. İşçilik ve malzeme konusunda da ah ah bir fark görmedim, hatta polonun göğüs sert plastikti, bir de park manevraları sırasında servo motor sesine benzer acaip sesler geliyor, sanki aracı değilde R2D2'yu parkediyorsunuz :D
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ahmetemin, Metal06, onur226 ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners