TSF Concord CEO Flavio Pellegrini Basel İsviçre Röportaj

TSF Tarafından Yapılan Röportajları Bulabileceğiniz Bölüm

TSF Concord CEO Flavio Pellegrini Basel İsviçre Röportaj

Mesaj Emre » 03 May 2013, 14:27

TSF'nin Concord CEO'su Flavio Pellegrini ile 1 Mayıs 2013 tarihinde Baselworld fuarı sırasında Basel İsviçre'de yaptığı röportajın Türkçe metnine bu konudan ulaşabilirsiniz. Flavio Pellegrini'ye teşekkürler :champ:

TSF: Öncelikle tüm TSF Türkiye Saat Forumu üyeleri adına, ortak geliştireceğimiz proje için teşekkürlerimi sunarım. Burada samimiyetinizi tamamıyla hissettim, bunun için de ayrıca teşekkür ederim. Sizin pencerenizden, bu özel projeden biraz bahseder misiniz?

Flavio Pellegrini: Sözüme başlarken şunu söylemek isterim, gerçekten harika bir forumunuz var. Bizim açımızdan da bu kadar çok sayıda saat tutkununun bir arada toplanması heyecan verici. Ciddi emeklerle ortaya çıkardığımız saatlerimiz hakkında iyi veya kötü geri dönüş almamız çok önemli. Bu açıdan söylemeliyim ki sizleri ve görüşlerinizi takip etmekten mutluluk duyuyorum.

Bu projeyi çok önemsiyoruz ve adım adım her aşamasını da takip ediyoruz diyebilirim. Ortaya çok güzel ve ses getirecek, tabi ki sizin isteklerinize de yanıt veren bir saat çıkarmak bizim için büyük önem taşıyor. Sonucu merakla bekliyorum.

Resim

TSF: Özellikle son bir kaç senede bir çok marka yeni materyaller deniyor ve doğrusunu söylemek gerekirse bunların önemli bir kısmı başarısız oldu ve işin ilginci hatanın kendilerinde olduğunu çoğu kabul etmiyor. Concord bunlardan farklı olarak sadece güzel değil aynı zamanda dayanıklı saatler üretiyor, bu benim gözlemim, mesela seramiği kasada tamamen kullanmak yerine parçalara bölüp problem ihtimalini azaltıyor. Peki ilerleyen zamanlarda Concord yeni materyaller üzerinde çalışacak mı, evetse bunları piyasaya sürerken nasıl bir süreç izleyecek?

Flavio Pellegrini: Şunu söylemeliyim ki biz nitelikli saatler üretmeyi amaç edinmiş özel bir markayız. Bu pencereden bakarsak saatlerle fazla oynamak ve büyük riskler almayı şimdilik tercih etmiyoruz. Bu tür hamleler marka imajını ciddi biçimde zedeleyen sonuçlar doğurabiliyor. Tabi ki yeni materyaller üzerinde denemeler yapıyoruz ama test aşaması diğer büyük markalara göre daha uzun sürüyor. En azından şimdilik telafi edilemeyen hatalar yapmak istemiyoruz. Bu arada Biel'de yeni bir bina yaptırıyoruz. Kalite kontrol ve test aşamaları bu binada olacak. Daha detaylı sonuçları almak için gelişmiş yeni makineler ve ekipmanlar aldık.

Resim

TSF: Ürettiğiniz saatlerdeki kaliteyi kayışlarınıza da yansıtmışsınız, bu çok açık. Ama saatleriniz malesef kayış dostu değil. İleride kolayca değiştirmek veya sınırsız seçenek elde etmek adına bu bağlantı noktasını değiştirme ihtimaliniz var mı?

Flavio Pellegrini: Bizim ürettiğimiz saatlerde kayış saatten ayrı bir aksesuar değil, saat ile bütünleşen bir parça. Dikkat ederseniz tasarımlarımız herhangi bir ek parça olmadan saate direk olarak monte ediliyor. Bu da dayanıklılık açısından gerekli. Kasalarımız büyük olduğundan bileği tamamen sarması da kayışlarımızın bir başka avantajı. Yani bu tasarımın değişmesini pek olası görmüyorum açıkçası.

Resim
TSF: Concord Delirium bir çok açıdan tarihteki yerini aldı. Bu modeli tekrar canlandırma gibi bir düşünceniz var mı?

Flavio Pellegrini: İçeride bir ajanın mı var bilmiyorum ama bir çok çalışanımızın dahi bilmediği bir projeyi burada açıklayacağım. Öncelikle Delirium'dan biraz bahsedeyim. Bu saat, Japon'ların quartz hamlesine ilk cevabı vermek için üretildi ve Mr. Grinberg ile Swatch Grubunun ortak çalışmasının bir ürünüydü. Amaç Japonların ürettiği Quartz'lardan çok çok daha ince aynı zamanda dayanıklı bir Swiss Quartz üretmekti. Ve bunda ciddi bir başarı elde edildi. Bu saat Amerika'da Concord, Avrupa'da da Swatch markası ile piyasaya sürüldü. Proje için ilerleme kaydedildi fakat test aşaması uzun sürüyor ve sürekli geliştirmeler yapılıyor. Önüöüzdeki sene bir Mariner ile birlikte umarım Delirium'u da Baselworld'de tanıtırız.


Resim

TSF: Forumumuz arama motorlarında hep ön sıralarda ve bu da bizi hızlı bir büyümeye itiyor. Saat almadan önce hangi saati alacağını danışmak için foruma gelen üyelerimizin oranı ciddi boyutlarda diyebilirim. Ve mutluyuz ki bu üyelerimiz saat dünyasına girdikten sonra forumla bütünleşmeye başlıyor. Marka bilinirliğinin saat sektörünü ele geçirdiği günümüzde malesef Concord'un Türkiye'deki marka bilinirliği çok da fazla değil. Herhangi bir Concord modeli ile başka köklü markaların saatleri arasında kalan bir üyeye, sizin saatinizi tercih etmesi için ne söyleyebilirsiniz?

Flavio Pellegrini: Herşeyden önce saati kolunda denemeden karar vermemesini tavsiye ederim. Özellikle yeni C1 kesinlikle hem konfor hem de kalite açısından harika. Saatin kalitesi, saatin değeri ve saatin fiyatını bir süzgeçten geçirmesini, kararını buna göre vermesini tavsiye ederim. Yani her şey eşit olduktan sonra arada marka değerine ödenen yüzlerce hatta belki binlerce euro varsa bu işte bir problem var demektir. Şuna da değinmek lazım, insanların; çok yakın bir zamanda hangi saatin ne kadar ettiği konusunda farkındalıkları daha da artacak. Bu sayede hangi saatin gerçekte daha değerli olduğunu anlayacaklar.


Resim

TSF: Yeni C2 Technologic hakkında üyelerimizden güzel reaksiyonlar geldi. Konsept saatlere odaklanmak açısından bu modeli bir başlangıç olarak kabul edebilir miyiz?

Flavio Pellegrini: Bu bizim için eğlenceli bir maceraydı diyebilirim. Tabi ki ileride bu tür projelerimiz olabilir fakat bilhassa önümüzdeki seneyi piyasaya farklı bir giriş açısından çok fazla önemsiyoruz. Bu önem biraz da yerini ciddiyete bıraktı diyebilirim. O yüzden seneye konsept saatler yerine piyasada kendine önemli yerler bulabilecek modellere odaklanacağız.

Resim

TSF: Tüm üyelerimiz adına misafirperverliğiniz ve röportaj için teşekkürler.

Copyright TSF / www.saatforumu.com & Concord Suisse - All Rights Reserved
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor
 
Mesajlar: 2501
Kayıt: 28 Kas 2010, 10:20
Konum: Ankara

Re: TSF Concord CEO Flavio Pellegrini Basel İsviçre Röportaj

Mesaj herofb » 03 May 2013, 15:21

bu güzel röportaj için teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
herofb
 
Mesajlar: 9376
Yaş: 42
Kayıt: 11 Nis 2010, 16:12

Re: TSF Concord CEO Flavio Pellegrini Basel İsviçre Röportaj

Mesaj Thevenin » 03 May 2013, 18:08

Ibretlik paylasim, tebrikler :champ: :thumbup:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin
 
Mesajlar: 8350
Yaş: 36
Kayıt: 31 Eki 2010, 04:30

Re: TSF Concord CEO Flavio Pellegrini Basel İsviçre Röportaj

Mesaj Frax » 03 May 2013, 18:32

TSF sinirlari yine asti, uluslararasi taninirlik acisindan cok iyi yoldayiz :champ:

Concord'un Delirium vb farkli modelleri sunmasi ulkemizde tanitimina katki saglayacaktir, bekleyip gorelim :)
Kullanıcı avatarı
Frax
 
Mesajlar: 7085
Kayıt: 27 Ara 2009, 15:36

Re: TSF Concord CEO Flavio Pellegrini Basel İsviçre Röportaj

Mesaj mlm » 03 May 2013, 19:11

Türkiye'nin Saat Forumu'na, Emre'ye ve Flavio Pellegrini'ye, her ne kadar üzülerek katılamıyor olsam da bu harika proje ve röportaj için çok teşekkürler :champ:
Bond, seni ayrı tebrik etmek gerek :thumbup: :thumbup:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm
 
Mesajlar: 23292
Yaş: 43
Kayıt: 03 Ağu 2010, 02:59
Konum: Ankara

Re: TSF Concord CEO Flavio Pellegrini Basel İsviçre Röportaj

Mesaj Tolgi06 » 03 May 2013, 21:42

Tebrikler TSF :champ:
Kullanıcı avatarı
Tolgi06
 
Mesajlar: 4602
Yaş: 34
Kayıt: 03 Nis 2010, 23:20
Konum: İstanbul

Re: TSF Concord CEO Flavio Pellegrini Basel İsviçre Röportaj

Mesaj SeRxx » 04 May 2013, 12:42

TSF'ye yakışır bir röportaj :super: :champ:

Teşekkürler Emre :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx
 
Mesajlar: 11553
Yaş: 37
Kayıt: 01 Nis 2011, 22:39
Konum: Diyarbakır

Re: TSF Concord CEO Flavio Pellegrini Basel İsviçre Röportaj

Mesaj cenk » 04 May 2013, 12:55

tesekkurler emre :champ:
Kullanıcı avatarı
cenk
 
Mesajlar: 2514
Kayıt: 27 Şub 2010, 21:14

Sonraki

  • Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Özel Röportajlar - Special Interviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners