Ankara'da Antika Saat Satan Yerler

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Ankara'da Antika Saat Satan Yerler

Mesaj sarngon » 21 Ara 2012, 00:27

Merhaba arkadaslar ben Ankara'da yeniyim . Burada antika saat satan veya sergileyen nereleri var bilgi verebilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
sarngon
 
Mesajlar: 21
Kayıt: 20 Ara 2012, 23:30

Re: Ankara'da Antika Saat Satan Yerler

Mesaj MufitTutar » 22 Ara 2012, 03:13

Öncelikle foruma hoş geldiniz.
Ankara'da yaşamıyorum ama her ayın ilk pazar günü Ayrancı semtinde bulunan Hicret Camisi'nin yanındaki kapalı alanda antika eşya pazarı kurulduğunu biliyorum. Sırf pazarı gezmek için dört-beş kez 400 km yol gitmişliğim var. O havayı solumak bile gerçekten çok güzeldi...
Standlarda, cep/kol saatlerinden kehribar tesbihlere, 45'lik plaklardan eski metal/kağıt paralara, Teksas/Tommiks'lerden kök boya halılara, yatağan kılıçlardan çakmaklı tabancalara, maskotlardan teneke oyuncaklara varıncaya kadar bir çok antika ve kolleksiyonerlerin ilgisini çekecek çok değişik objelere rastlamak mümkün. Eski ve hikayesi olan eşyalara merakı bulunanlar için bulunmaz bir ortam. Uğramanızı tavsiye ederim.
Ama pazarın 2013 yılında devam edip etmeyeceği konusunda herhangi bir bilgim yok.
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar
 
Mesajlar: 81
Yaş: 51
Kayıt: 05 Eki 2012, 04:19

Re: Ankara'da Antika Saat Satan Yerler

Mesaj betreyal » 22 Ara 2012, 11:45

Ulusdaki pasajların içinde bulunur diye tahmine ediyorum, özellikle kale etrafında ayrıca kızılayda engürü pasajında yedek parça satan çok saatçi var ellerinde mutlaka 1-2 eski parça vardır ancak kesinlikle şu mağazada vardır diyemem. Aslında en güzeli internetten takip etmek. :thumbup: Birçok sitede projelik yada toplanmış çok güzel antika saatler satılıyor.. :champ:
Kullanıcı avatarı
betreyal
 
Mesajlar: 79
Kayıt: 16 Şub 2012, 12:59

Re: Ankara'da Antika Saat Satan Yerler

Mesaj sarngon » 22 Ara 2012, 13:58

Teşekkürler arkadaslar cevaplarınız için :)
Kullanıcı avatarı
sarngon
 
Mesajlar: 21
Kayıt: 20 Ara 2012, 23:30

Re: Ankara'da Antika Saat Satan Yerler

Mesaj TheCooper » 30 Ara 2012, 00:04

Ankara Ulus'da, özellikle Anafartalar Çarşı'sında ve çevrede çok fazla saatçi var lakin görünür yerlerde değil, genelde kıyıda köşede kalmış dükkanlar, bu nedenle dikkatli bakmak ve çevre esnafa sormak gerekiyor.Abidinpaşa'da birkaç yerde de denk gelmiştim lakin tam hatırlamıyorum.''betreyal''ın da bahsettiği Kale civarında bir saatçi vardı, sadece ''Guguklu Saatler'' üzerine çok hoş bir dükkan, hayatında görüp görebileceğin en güzel dükkan, emin olabilirsin.Adresini bir kenara not etmiştim, bulduğumda paylaşırım.Lakin internet konusuna gelince; edindiğim deneyimler çerçevesinde, hiç olmadık sürprizlerle karşılaşabilirsin, ama ''Negatif'' sürprizler olacak.Şahsım adına konuşuyorum ki, saati satın almadan önce incelemek, dokunmak ve sesini dinledikten sonra satın almak çok daha keyifli oluyor, benden söylemesi... :thumbup:
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper
 
Mesajlar: 145
Yaş: 29
Kayıt: 06 Eyl 2010, 15:54
Konum: İzmir

Re: Ankara'da Antika Saat Satan Yerler

Mesaj corelli » 03 Mar 2013, 16:13

Konuyu hortlatacağım ama bugün Ankara'daki Ayrancı antika pazarındaydım. Her ayın ilk pazar günü kuruluyor ve içerisinde çok çeşit saat bulabileceğiniz bir yer fakat...
Antika pazarında niye sahte, taklit saat olur bilmiyorum ama orjinalinden daha çok sahteleri mevcut ve maalesef gerçek olduğunu iddaa edip fahiş fiyatlar çekiyorlar. Orjinaller ise piyasa da bulabileceğinizin 2-3 kat fiyatına. Hatta geçen sıfır garantisi ile aldığım tissot visodate saati garantisiz temiz 2. elini aldığım fiyatın 300 tl fazlasına bırakabileceğini söyledi :lol: bu arada haberiniz olsun saatin kasası 18 ayar altınmış :D Son olarakta Skagen firmasının bir saatini gördüm 2.el, tasarımı hoşuma gitti fiyatını sordum 400 tl dedi. Benim hatırladığım sıfır fiyatları o kadardı zaten hemen google da aradım fiyatı 375 tl, satıcıya gösterdim bak sıfırı bu fiyat diye ama çok makul bir sebep söyledi o yurt dışından almış... Şaka bir yana dikkatli olun lütfen!!! Çok istismar edilen bir sektör. Herkese iyi forumlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
corelli
 
Mesajlar: 69
Yaş: 51
Kayıt: 21 Şub 2013, 12:35

Re: Ankara'da Antika Saat Satan Yerler

Mesaj vmetin » 03 Mar 2013, 16:36

Ordakilerin çoğu çöp. Yıllarca Antika ve sanat eserleri satan bir işyerinde çalıştım. Dolayısıyla iyi birşey gördüğüm zaman anlarım. Orada nadiren iyi şeyler çıkar onlarda genelde bakır vs eşyalardır.
Kullanıcı avatarı
vmetin
 
Mesajlar: 5262
Yaş: 89
Kayıt: 13 Ara 2011, 17:37

Re: Ankara'da Antika Saat Satan Yerler

Mesaj corelli » 03 Mar 2013, 16:47

Haklısınız. Bakır, cam, porselen vs. fena değil ama saat konusundaki çakallığı görünce yan tezgahında da o tip ürünleri satan esnaftan çekinirim doğrusu.
Kullanıcı avatarı
corelli
 
Mesajlar: 69
Yaş: 51
Kayıt: 21 Şub 2013, 12:35

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners