TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen (Overrated/Underrated) Marka

Mesaj Ert » 06 Ara 2012, 22:41

Bond , teşekkür. Konu ile ilgili yorum yapmama kararı aldım. Baran Bey sizede yazmıştım sildim uzatmayayım kısmen katılıyorum yazdıklarınıza . Haklı oldugumu düşünüyorum , düşünmesem zaten yazmam. Herkese hayırlı geceler
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj asymptote » 06 Ara 2012, 22:55

Peki ben sulandırmayayım, sen de konuyu abartma istersen. Şurada yazılanlar yazılmış zaten, daha başka ne duymayı-okumayı bekliyorsun? Konu kendini sürekli tekrar etmeye müsait ve öznel yorumlara son derece açık bir konu, dolayısıyla değerlendirmeler hep subjektif olacaktır. Diğer taraftan ben sana uzun süredir ihmal edilmiş son derece NESNEL bir konu linki vereyim:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=2941#p165089
Bakın ben de konunun uzun süre ihmal edilmesine bir serzenişte bulunmuşum, ama üslubum sizinkinden çok farklı. Konudaki fotoğrafların yarısı silinmişti, sağolsun Bond yeniden yüklemiş, yüklemek zorunda değildi. Ya da ben ondan istemek yerine kendim de ilave edebilirdim timezone'dan. Ama üslup belirleyici oluyor, ve çok şeyi değiştiriyor.

Forumun biraz daha formel bir havaya ihtiyacı var, bu konuda haklısınız. Ben teknik konuların ihmal edildiğini bazı postların yetim kaldığını burada defeatle söyledim. Fakat bir iki kişiden beklememek gerek her şeyi. Burada 10000 üyenin 9800'ü read-only takılmasa dediğiniz o geyik ortam da oluşmaz.

Forumun da yeni üyelere karşı biraz daha toleranslı ve kucaklayıcı olması gerekiyor. Bu da benim buradaki mevzudan bağımsız olarak genel görüş ve tespitimdir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Ert » 06 Ara 2012, 23:07

asymptote yazdı:Peki ben sulandırmayayım, sen de konuyu abartma istersen. Şurada yazılanlar yazılmış zaten, daha başka ne duymayı-okumayı bekliyorsun? Konu kendini sürekli tekrar etmeye müsait ve öznel yorumlara son derece açık bir konu, dolayısıyla değerlendirmeler hep subjektif olacaktır. Diğer taraftan ben sana uzun süredir ihmal edilmiş son derece NESNEL bir konu linki vereyim:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=2941#p165089
Bakın ben de konunun uzun süre ihmal edilmesine bir serzenişte bulunmuşum, ama üslubum sizinkinden çok farklı. Konudaki fotoğrafların yarısı silinmişti, sağolsun Bond yeniden yüklemiş, yüklemek zorunda değildi. Ya da ben ondan istemek yerine kendim de ilave edebilirdim timezone'dan. Ama üslup belirleyici oluyor, ve çok şeyi değiştiriyor.

Forumun biraz daha formel bir havaya ihtiyacı var, bu konuda haklısınız. Ben teknik konuların ihmal edildiğini bazı postların yetim kaldığını burada defeatle söyledim. Fakat bir iki kişiden beklememek gerek her şeyi. Burada 10000 üyenin 9800'ü read-only takılmasa dediğiniz o geyik ortam da oluşmaz.

Forumun da yeni üyelere karşı biraz daha toleranslı ve kucaklayıcı olması gerekiyor. Bu da benim buradaki mevzudan bağımsız olarak genel görüş ve tespitimdir..

Bu görüşlerinizde sonuna kadar sizleyim. Kimseyi rencide etmediğimide ifade edeyim öyle söylenmiş, saatlere merakı olan ve teknik görsel fikirsel konuların tartışıldığı saygın bir platformda kişilerin karakter ve şahıslarına karşı ithamda bulunmayacak kadar görgü , bilgi , birikim ,anlayış ve hassasiyete sahip biriyim . Bilakis takip edenlere saygıda bulunulmasını rica ettim ve lütfen dedim. Keşke çok sert yerine en başta bunları yazsaydınız malum ciddi bir talep ve serzenişe verilen cevap 'çok sert ' gibi bir kelam olunca insan tepki veriyor. Anlayış ve yaklaşımınız mutlu etti beni tekrar teşekkür ederim.
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj 2fast4u » 06 Ara 2012, 23:25

Ert enteresan bir sekilde bende keci sutu ne alaka derken cok sert bir elestiri yapmissiniz ama sikinti yok .arkadaslar konuyu tsf usulu tatliya baglamis haliyle saatler yemekteyiz basligi bu forumun en baba basligi olunca uyelerin saat zevkinin midesinden gectigini anlamak cok zor degil:)))sonucta ben diyorum ki cinli japon rus bi yana alman isvicreli bir yana otomatik le pilli yanyana Zaten olmaz evet 3.round baslasin
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj vmetin » 06 Ara 2012, 23:26

Süte dondurmaya sarmasak ortam iyi ve gerilecekti, ne yani kavga mı çıksaydı
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Ert » 06 Ara 2012, 23:30

2fast4u yazdı:Ert enteresan bir sekilde bende keci sutu ne alaka derken cok sert bir elestiri yapmissiniz ama sikinti yok .arkadaslar konuyu tsf usulu tatliya baglamis haliyle saatler yemekteyiz basligi bu forumun en baba basligi olunca uyelerin saat zevkinin midesinden gectigini anlamak cok zor degil:)))sonucta ben diyorum ki cinli japon rus bi yana alman isvicreli bir yana otomatik le pilli yanyana Zaten olmaz evet 3.round baslasin

Konuya fazla kaptırmışım demekki 2fast4u :)
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj atilla4346 » 07 Ara 2012, 13:23

Ne konuymus ama diyerek fikrimi soyluyorum hemen:)

Overrated: Bana gore bu kategoriye girecek bir marka yok. Sosyal durum,kisilik ozellikleri,ekonomik faktorler,yasanan cevre,entellektuel birikim ve daha yuzlerce degisken dinamiklere bagli ortaya cikan kisisel zevkle satin alinan en nihayetinde bir saatin "overrated" olarak adlandirilmasinin bana gore sadece,saati alan kisinin haricindekilerin ,biraz da gereksiz bir yorumu olmasindan ote bir anlami yoktur. Cunku benim icin gercek saatsever saati sadece ve sadece kendi keyfi icin kullanir.

Underrated;Bu kelimeyi de sevgili Theveninin cok guzel ifade ettigi anlami ile yani gonullerin sampiyonu ,mukemmel isler yapmasina ragmen fazlaca populer olmayan anlaminda degerlendiriyorum ve marka olarak ta Sinn,Stowa ve kesinlikle MIIK diyorum.
Kullanıcı avatarı
atilla4346

Mesaj razz » 07 Ara 2012, 13:50

atilla4346 yazdı:Overrated: Bana gore bu kategoriye girecek bir marka yok. Sosyal durum,kisilik ozellikleri,ekonomik faktorler,yasanan cevre,entellektuel birikim ve daha yuzlerce degisken dinamiklere bagli ortaya cikan kisisel zevkle satin alinan en nihayetinde bir saatin "overrated" olarak adlandirilmasinin bana gore sadece,saati alan kisinin haricindekilerin ,biraz da gereksiz bir yorumu olmasindan ote bir anlami yoktur. Cunku benim icin gercek saatsever saati sadece ve sadece kendi keyfi icin kullanir.

Kendim de bazı markalar/modeller hakkında overrated yorumu yapmıştım ama Atilla dostumun yorumuyla mevzuya birkez daha bakıyorum; çok yerinde bir tespit.. :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: schwager, sphinx ve 186 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners