TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen (Overrated/Underrated) Marka

Mesaj Ert » 05 Ara 2012, 02:00

Rolex in abartıldığını düşünmüyorum. Marka bilinirliği en top saat Rolex tir. Öyle saatçiler tanıyorumki üst gurup ürünleri mağazasında bulundursun diye yer bakıyorlar . Öyle kolay değil paran var satamıyorsun bu ürünleri. Bizde gelmişiz neden Seiko Rolex in tahtına oturcak da grand seikoymuşta . Dikkat etsin Rolex tahttayken oturmasın :) Öyle saatçide biliyorumki bu markayı koyarken vitrininden çekti diye hala onun acısını yaşıyor ki sattığı diğer markalar Rolex ten ötedir. Rolex bence niye abartılıyor denicek bir marka değil .

Sorun aslında büyüklüğü kabullenmeyip bir başka markayı yukarı çekme gayretinde yatıyor.........
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj AboveTheRim » 05 Ara 2012, 05:00

Bu başlık resmen arenaya dönmüş ama dikkatimi çeken 2 özden sapma var.

1. Markaların birbirlerine üstünlüğüne girilmiş
2. Tsf genelinde vb. limitlendirmelere gidilmiş.

Misal in-house bir mekanizma , geliştirilmiş bir ETA'dan herdaim üstündür gibi bir kavram olamaz. İnanmıyorum. Mekanizma ustaları bir el atar belki ama Tag-Heuer'e doğrudan haksızlık ediliyor bu durumda derdim.

Veya konuşulmasını beklediğim diğer konu overrated meselesinde fiyatlar. Allah aşkına (Razz başkan) ve benzer düşünenler diyelim mücevher markalarının zaten özelliği detay işçiliği ama bu markalar uçuk fiyatlara satıyorlar ürünlerini. Overrated kavramına buyüzden giriyorlar. Cartier fiyatları Rolex'le kafa kafaya , Bvlgari nispeten pahalı bir marka hadi hepsini geçtim HW diye bir gerçek var apayrı bir Dünya. Üstelik bu mücevher markalarında extra polished, ışıl ışıl parıldayan yüzeyler saatleri özel günlerde kullanacağımız dress watch limitlerinde tutuyor bir yerde.

Çok şık, detay işçiliği harika saatler olmaları çok normal. İşte bu yüzden Cartier yerine Iwc, Rolex ; Bvlgari yerine Tag, Zenith bakarım şimdiki düşüncemde.

Quartz saatlere bende haksızlık edildiğini düşünüyorum. Çünkü birçok sıradan mekanik saat, kalibre var. O konu biraz tutku meselesi.

Forumumuzla ilgiliyse Swiss sevgisi bazen limit tanımıyor. GS'nin sıradan tasarımları ve uçuk fiyatı birçoklarımız için o modeli bitiriyor ama 2-3bin liraya tercih edilecek saat (en iyi ihtimal)Longines, ML, Hamilton, Tissot, Rado vs. olacağına neden Seiko Ananta olmuyor anlamış değilim ;) Ananta'nın kalitesiyle ilgili çok konuştuk forumda, videolar da paylaşıldı, bulunduğu fiyat bandındaki rakipleri de ortada.

Tabi burda gördüğüm en büyük kabahat Seiko'cu arkadaşlarda. Okadar çok GS'ye takıldılar ki Ananta hep underrated kaldı aramızda.
Jules Audemars serisinden bahsedenlerin sayısıda bir elin parmaklarını geçmez benzer şekilde. Drk'un paylaştığı yeni modeller , tasarımlar olmasa biraz klişelere saplı kalacağız gibi :geek:
En son AboveTheRim tarafından 05 Ara 2012, 05:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj AboveTheRim » 05 Ara 2012, 05:05

Fiyat konusunuda çok kaba taslak söyledim, görülüyordur zaten.
Yer yer imla hataları buluyorum, uyku vaktim gelmiş. Hatalarım affola :champ:

Son anda aklıma geldi :D Bir yat kesinlikle alacağım birgün ve hiçbir modelini beğenmiyecek dahi olsam o Corum Admiral olucaktır kolumda ilk açılışımda. Corum pek basite indirgenecek bir marka değil gözümde.
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj nbmc » 05 Ara 2012, 06:03

Abartılan: Rolex, Panerai, Hublot, Tag.

Küçümsenen: Longines, Tissot, Seiko.

Neden bu başlığa yazmaktan korkanlar var ve neden kavga çıkma ihtimali var anlamadım. Kendisine ait malı yüceltme, kafsında gereğinden fazla büyütme ve herkesin kendi gördüğü gibi görmesini bekleme birçok insanda var ama bukadar basit, eğlenceli bir başlıkta bu gibi şeyler çok saçma kalıyor. Aslına bakarsanız bu foruma hiç yakışmıyor.

Niye döküldüm ben şimdi?
Kullanıcı avatarı
nbmc

Mesaj aokyy » 05 Ara 2012, 09:04

Respect

Resim

Resim

:D

Benim şahsi kanaatim ETA'ya karşı biraz haksızlık yapıldığı yönünde. Yaptığı her mekanizma -özellikle 2824 ve 7750- saat dünyasında kendini kanıtlamış durumda. ETA bir çok saat firmasına yıllardır kalibre satıyor. Bu da adamlarda haliyle belli bir seviyeye ulaşma imkanı vermiş ve adamlar da bunun hakkını gerçekten veriyor. Yıllardır kullanılan bir ETA mekanizmaya başka markaların in-house üretimlerinden daha fazla güvenebilirim.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj Thevenin » 05 Ara 2012, 09:26

Abartilan: ciftlik, mandira urunleri

Kucumsenen: Bim ( ozellikle TSF'de, eskiden giderdim ) Muratbey peynirleri, LeCola, Bueno cikolata badem aynen yillardir tuketicinin dostu halbuki.

Oldu bence boyle coskulu hezeyan ile yazma sablonu adeta :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj fsinan » 05 Ara 2012, 10:24

vmetin yazdı:Bayıla bayıla aldığın saatleri, kısa süre sonra satman ve sonrasında olumsuz yönlerini sayman olabilir. Burda bir anormallik yok lakin olumsuz yönleri kullanırken de söylesen ;)

Sen benim videolarımı izlersen olumsuz yönlerini de görürsün. Onlar saat hemen alındığında çekilen videolar. Her başlık altında yazamam kusura bakma. Rolex kullananlar saatlerinin hangi olumsuz yönünü nerde yazmış mesela? Veya nerde yazmış?

Bayıla bayıla alıyorum tabii, hepimiz bayıla bayıla alıyoruz, niye alalım yoksa? Tag sattım, Longines sattım. Longines bir özel hediye idi aslında, taşımak istemedim. Aldığım zaman yaptığım video'da beğenmediğim yerlerini yazdım. Tag'ın başına gelenleri bilmiyormusun? Yoksa satmazdım.

Burada, bu forumda bir garip hava var. Saati kullanmadı isen, almadı isen nasıl eleştirirsin kardeşim? Kolunda rolex mi var ki eleştireceksin? Panerai alacak paran mı var ki konuşuyosun ulen? Hadi ordan gibi. Ben fiyatı 20000TL'yi geçmeyen saati takmam havasıyla aynı yere denk geliyor. Bir snobluk, bir havalar.

Okuyun mesajları, üstü açık kapalı mesajlardaki sen nasıl laf edersin havası bence yanlış. Ahanda ben açık açık yazdım, beğenmeyen silsin mesajı da üyeliğimi de.
En son fsinan tarafından 05 Ara 2012, 10:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj DenizKSK » 05 Ara 2012, 10:29

AboveTheRim yazdı:Quartz saatlere bende haksızlık edildiğini düşünüyorum. Çünkü birçok sıradan mekanik saat, kalibre var. O konu biraz tutku meselesi.

Forumumuzla ilgiliyse Swiss sevgisi bazen limit tanımıyor. GS'nin sıradan tasarımları ve uçuk fiyatı birçoklarımız için o modeli bitiriyor ama 2-3bin liraya tercih edilecek saat (en iyi ihtimal)Longines, ML, Hamilton, Tissot, Rado vs. olacağına neden Seiko Ananta olmuyor anlamış değilim ;) Ananta'nın kalitesiyle ilgili çok konuştuk forumda, videolar da paylaşıldı, bulunduğu fiyat bandındaki rakipleri de ortada.

Tabi burda gördüğüm en büyük kabahat Seiko'cu arkadaşlarda. Okadar çok GS'ye takıldılar ki Ananta hep underrated kaldı aramızda.
Drk'un paylaştığı yeni modeller , tasarımlar olmasa biraz klişelere saplı kalacağız gibi :geek:

Haklısın müdür, burada taş bize geldi Göztepeli hemşehrimizle birlikte. :D

Neyse canım konu gayet düzgün ve temiz bir hat üzerinde ilerliyor. En son kim ne yorum yapmış diye merak ediyorum. Okumak zevkli oluyor. :thumbup:
İsviçre'li de olsa, Japon'da olsa saat saattir. Önemli olan o kolun akarak saati kullanan kişiye keyif vermesidir. Takalım, keyfimize bakalım. Mutlu olalım. :champ:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners