Oris Chronoris

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Oris Chronoris

Mesaj nickynick » 30 Kas 2009, 03:25

Bizim forumda Oris sevgisi bir hayli fazla malumunuz :) Son zamanlarda ben de beğenmeye başlıyorum, başladım derken kendimi Pırlant mağazasında buldum :) Pırlant müşteri memnuniyetini her zaman en üst düzeyde tutan bir mağazalar zinciri, girince kahve içmeden bırakmıyorlar zaten. İzmir'deki Forum Bornova mağazasını ziyaret ettim Pırlant'ın. Satış sorumlusu Kubilay Bey'e o sıcak karşılaması ve misafirperverliği dolayısıyla teşekkür ediyorum bu arada. Kendisi gerçekten sıcakkanlı bir insan. Mağazaya girmemdeki en büyük sebep vitrinde Oris Chronoris'in iki modelini de görmem oldu. Oris Chronoris Grand Prix '70 Limited Edition ve Oris Chronoris.

Önce Grand Prix '70 Limited Edition' dan başlayalım. Saat kesinlikle hayranlık verici. Müthiş bir kasa, harika bir kadran ve kelimenin tam anlamıyla "cool" bir delikli racing kordon. Saat 1970 adetle sınırlı. Benim incelediğim 678.si idi. Ayrıca saat özel bir kutuya sahip. Kutudan deri bir yarış eldiveni çıkması da suratınızda hoş bir gülümsemeye sebep oluyor :) Saat tasarım olarak kesinlikle tatmin edici düzeyde.Bütün muhabbet boyunca kolumdan çıkaramadığımı itiraf etmeliyim.

Tamamen çelik olan saat, 42.50mm çapıyla ne çok büyük, ne de çok küçük; tam olması gerektiği gibi. Saatin önünde safir cam kullanılmış ve ayrıca anti-refle özelliğine sahip. Arkasında ise mineral cam kullanılmış. Saatin su geçirmezliği 50 metre, yani suyla arası pek iyi değil :)

Bu güzel saatin makinesinden bahsedecek olursak; ETA 7754 tabanlı Oris 677. 42 saat güç rezervine sahip olan bu makine 25 taşlı ve saatte 28’800 titreşim yapıyor. Makinede saat, saniye, 12 saat ve 30 dakika sayarlı kronograf,tarih göstergesi ve 24 saat göstergesi bulunuyor. Ve tabiki Oris'e özgü kırmızı renkte rotora sahip.


Fotoğraflar telefon kamerasıyla çekildiği için çok sağlıklı değil, ama yine de fikir vermesi açısından ekliyorum:

Resim


Resim


Resim


Resim

Söz konusu deri yarış eldiveni :)

Resim

Limited Edition özel kutusu

Resim


Kubilay Bey, Oris Chronoris Grand Prix '70 Limited Edition ile gururla poz veriyor :)

Resim


Şimdide Oris Chronoris:

Limited Edition olana göre biraz daha sade bir saat Oris Chronoris. Kasa diğerinde olduğu gibi bu modelde de çelik. Siyah kadrana sahip olan saat, delikli yarış kordonu ve çelik kordon olmak üzere iki kordonla geliyor. Saatin çapı 40mm. Yine önde safir ve anti-refle cam kullanılmış. Arkada ise mekanizmayı görünür kılan mineral cam kullanılmış. Diğerinde olduğu gibi, bu modelin de suyla pek arası iyi değil, su geçirmezliği 50metre.Ayrıca şık deri bir kutusu var saatin. Deri kordonun yanında, çelik kordon ve kordon değiştirme aparatı da kutudan çıkanlar arasında.

Saatin mekanizmasından bahsedecek olursak; ETA 7750 tabanlı Oris 672. Bu makinede saat, dakika, tarih göstergesi ve 30 dakika sayarlı kronograf özellikleri mevcut. 25 taşlı olan makine,Limited Edition modelinde olduğu gibi 42 saat güç rezervine sahip ve saatte 28’800 titreşim yapıyor. Ve tabiki kırmızı rotor bu modelde de var. Saatin saniye göstergesinin olmaması, böylesine sportif bir saat için eksi bir puana sebep oluyor.

Sonuç olarak; Limited Edition modeline göre sade bir saat olsa da, son derece "çekici" bir saat Oris Chronoris.
Ayrıca Pırlant, bazı saatleri için %25 lik bir indirim kampanyası düzenlemiş, işin güzel tarafı, Oris Chronoris' te bu saatler arasında :) Tabi pazarlık kabiliyetinize göre belki ufak bir indirim daha alabilirsiniz sanıyorum ;)


Resim


Resim


Resim


Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick
 
Mesajlar: 7292
Kayıt: 16 Kas 2009, 22:44

Re: Oris Chronoris

Mesaj cowboy » 30 Kas 2009, 10:12

çok güzel bir inceleme olmuş eline sağlık :)
Kullanıcı avatarı
cowboy
 
Mesajlar: 45
Kayıt: 21 Eki 2009, 08:42
Konum: İstanbul

Re: Oris Chronoris

Mesaj cowboy » 30 Kas 2009, 10:32

Liste fiyatları L.E. 3900 CHF , Turuncu olanı ise 2900 CHF diye biliyorum :)
Kullanıcı avatarı
cowboy
 
Mesajlar: 45
Kayıt: 21 Eki 2009, 08:42
Konum: İstanbul

Re: Oris Chronoris

Mesaj krytime » 30 Kas 2009, 14:17

Bu güzel inceleme için teşekkür ederiz. İkiside çok güzel ve hiç değeri yok olmayacak tarzda makinalar. Ama Limited Edition çok özel bir saat.
krytime
 
Mesajlar: 114
Yaş: 55
Kayıt: 10 Kas 2009, 22:26

Re: Oris Chronoris

Mesaj kcabjk » 01 Ara 2009, 13:55

inceleme çok güzel olmus saat de iyi olunca dadından yinmez :)
Kullanıcı avatarı
kcabjk
 
Mesajlar: 28
Kayıt: 01 Ara 2009, 09:33

Re: Oris Chronoris

Mesaj everywhere » 02 Ara 2009, 10:37

Geçenlerde saatçide ben de gördüm bu saati cidden çok güzel. Acaba diyorum ETA diğer üreticilere makina satmayı bırakmadan önce şöyle 7750'li bir chrono alsak mı Oris'ten? :)
Kullanıcı avatarı
everywhere
 
Mesajlar: 131
Kayıt: 17 Kas 2009, 15:40

Re: Oris Chronoris

Mesaj erolkutlu » 10 Şub 2010, 18:29

Incelemeyi yapan arkadaşa teşekkür ederim. Ben bu saaten 2006 senesinde Kanyon Pırlant Mağazasından aldım (Oris Chronoris). Çok severek kullandığım bir saat. Saniye göstergesinin olmaması eleştirisine katılmıyorum aksine çok sade ve şık durmasına neden oluyor. Saatin tek kusuru kasanın çabuk çizilmesidir. hele benim gibi saatini fazlasıyla özenle kullanamayan birisi için özellikle duvara sürtmelerde çekil kasada belirgin izler kalıyor! Cam safir olduğundan çizilmiyor ancak Kasa maalesef hemen çizildiği gibi bunları yansıtıyor ve bu konuda takıntılı birisi olaak beni rahatsız ediyor :))
Saatin sevdiğim-sevmediğim bir özelliği de : Şu meşhur kırmızı renkli Rotor :)) hareket anında muazzam bir hısla dönüyor ki birçok başka saatin rotoruna göre heyecan verici, kolunuzdayken rotorun dönüşlerini hissediyorsunuz, kusuru ise SES yapmasıdır, daha sessiz ortamlarda bunu hissediyorsunuz.
Yeri gelmişken Oris Web sayfasından da bahsedeyim, güzel bir sayfa hazırlamışlar ve bu sayfaya saatinizi seri numarasıyla kaysedebiliyorsunuz. Ayrıca sayfada ilginizi çeken modelleri favori model olarak ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz.
Belirtmeliyim ki Pırlantın müşterisi olduğumdan mı nedendir? katalog talep etmemle gönderilmesi veya isviçreye mail attığımda bazı teknik hususlarda dakikalar sonra Bursa'daki merkezden aranmam çok başarılı bir Müşteri Yaklaşımı. Bunun için Oris'i de Türkiyedeki partnerleri olan Pırlantı da tebrike diyorum.
Bu yazımdan şimdi birileri Reklam yaptığımı düşünebilir, yeri gelmişken açıklayım... Kıyaslamayı Sofya Bulgaristandaki Oris Bayisiyle yapıyorum, zaten oradaki ilgisiz arkadaşlar sayesinde Pırlant!a yöneldim iyi de ettim! ;)
Kullanıcı avatarı
erolkutlu
 
Mesajlar: 1
Kayıt: 09 Şub 2010, 21:56

Re: Oris Chronoris

Mesaj Clk » 10 Şub 2010, 18:41

Foruma hosgeldiniz. Neden reklam olsun ki, olumlu yada olumsuz tüm düsüncelerimizi paylasalim ki sonucunda yeni adresler ögrenelim yada nerede dikkatli olmamiz gerektigini anlayalim.

Yasamis oldugunuz tecrübeleri paylastiginiz ve saat ile ilgili fikirlerinizi belirttiginiz icin tesekkürler.

Sizden ricamiz forumun renklenmesi acisindan sahip oldugunuz saatin (eger mümkün ise) kolda cekilmis resimlerini yüklemeniz.

Iyi forumlar
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk
 
Mesajlar: 9669
Kayıt: 17 Kas 2009, 02:03

Sonraki

  • Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 139 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners