TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

30.000 - 40.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 30.000 - 40.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Mesaj davinci » 08 Eyl 2012, 22:21

Orta yaş saati kesin net, Serdar hocam yeni fotolardan paylaşır

Resim
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj erinc » 08 Eyl 2012, 22:41

Teşekkürler Davinci,
İşi kolaylaştımrak adına söylemeliyim. bu başlığı açmadan önce ben de IWC ve PP arasında idim. (Belki biraz da Audemars Piguet ) Başka öneriler var mı öğrenmek isterim, bir ikincisi de IWC ilw PP nin marka imajı olarak sizde çağrıştıedıkları arasındaki farklar nelerdir, Belirtebilirseniz çok memnun olurum..
Kullanıcı avatarı
erinc

Mesaj Ahbob » 08 Eyl 2012, 23:00

Girard Perregaux 1966 ve JLC Master serilerine bir göz atmanızı öneririm. Hem kesenize hem de beğeninize göre bir dress-watch bulacağınızı tahmin ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj sedir » 08 Eyl 2012, 23:11

erinc yazdı:Teşekkürler Davinci,
İşi kolaylaştımrak adına söylemeliyim. bu başlığı açmadan önce ben de IWC ve PP arasında idim. (Belki biraz da Audemars Piguet ) Başka öneriler var mı öğrenmek isterim, bir ikincisi de IWC ilw PP nin marka imajı olarak sizde çağrıştıedıkları arasındaki farklar nelerdir, Belirtebilirseniz çok memnun olurum..

PP ile IWC karşılaştırması çok adil olmasa gerek.
Her durumda PP önde gelir diye düşünüyorum.
Ama bu konuya mesaj akışı yarın hızlanacaktır.
Tecrübelilerin önemli bir kısmı şu anda meşgul ;)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj asymptote » 08 Eyl 2012, 23:39

Öneriler çok yerinde.. Benim sıralamam:
Nautilus>RO>Portekiz
JLC master serisi saatleri de çok şık ve dress watch tanımına uyuyorlar. Her ne kadar hakkında yazılsa çizilse de ben Breguet Classique serisine de bakmanızı öneririm, çooook güzel saatleri var..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj vincefb » 09 Eyl 2012, 00:00

Asymptote hocamın sıralamasına +1 de benden....

Resim

Buyrun bir de fotoğraf ekliyeyim :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj Bond » 09 Eyl 2012, 00:34

Şu anda sorulan bütçeye uyan tek saat AP RO Jumbo ancak deri kayışlı değil o model. IWC Portuguese Chrono bütçenin yarısı belki ancak. PP Nautilus 5711 ise bütçe üstü. PP Nautilus 5712G'den hiç bahsetmeye gerek yok bütçenin iki katı. Kült saatler zaten iki elin parmaklarından biraz fazla, bunların içinde bütçeye ve istenen özellikler uygun 3-4 marka / model saat ancak çıkacaktır.

Deri kayışlı denilmiş fakat saat formu ve tarzı ile pek ipucu yok. Deri kayış için eğer spor klasik bir model olursa Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona 116519 WG çok iyi bir karar olabilir. Hemen ardından kült bir model değil ama farklılık adına Roger Dubuis Monegasque serisi modellerini önerebilirim. Mekanizması ve genel yapısı ile çok başarılı saatler ve iyi indirim alınabilme ihtimali olabilir.

Blancpain ve JLC'den bazı kült saatler var belirtmişler fakat birçok handikapı var bunların. Özellikle çok değer kaybı yaşanması muhtemel. Bunlar dışında Vacheron Constantin Overseas serisine bakılabilir. AP'de RO Jumbo, yeni RO 15400 veya AP ROO Diver olabilir. Elbette AP RO, Blancpain FF ve AP ROOD tam istenilen yapıda saatler değil.

Tam dress watch tarzına gelirsek bir çok model var ama aralarında kült modeller çok az. Çoğu gene bütçe üstü, bütçe içinde olanlar ise değer kaybı ve marka olarak istenilen hazzı uzun vadede vermeyebilir. Oturup düşünmek lazım :)

Bence buradaki durumda bütçe biraz sıkıntılı, bütçeyi 50.000 TL'ye çıkarmak veya 25.000 TL'ye indirmek daha çok alternatifi beraberinde getirebilir.

Daha önce sorulan 20.000 TL konusu ek fayda sağlayabilir. Çünkü orada bütçe limiti üzeri bir çok tavsiye olmuştu. Linki ekliyorum.

20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi :arrow: viewtopic.php?t=9443#p144506

Linkteki konuda TSF'ye danışan Castiel nickli üyemiz saat alışverişini tamamladı ve çok güzel bir karar verdi :champ: Sürprizi bozmamak için marka model yazmayacağım elbette ama bir çok kişinin çok ciddi beğeneceği bir model daha geliyor TSF'ye diyebilirim ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj davinci » 09 Eyl 2012, 00:46

Bond yazdı:Bence buradaki durumda bütçe biraz sıkıntılı, bütçeyi 50.000 TL'ye çıkarmak veya 25.000 TL'ye indirmek daha çok alternatifi beraberinde getirebilir.

25 ve 50.000 TL de alternatifler neler olabilir?
Kullanıcı avatarı
davinci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium ve 158 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners