TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tüm Rolex Düşmanları Buraya

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tüm Rolex Düşmanları Buraya

Mesaj Drago » 04 Tem 2012, 21:29

Rolex'in hatlarının kaba olduğunu düşünüyorum...benim gibi bileği ince olanlara göre değil...Birde o kadar abartılı süslü,pırlantalı modelleri varki...hakaret gibi yani...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj aokyy » 04 Tem 2012, 21:32

Drago Grand Seiko açılışını da bekliyoruz bu arada. :D
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj drk » 04 Tem 2012, 21:47

Drago yazdı:
asymptote yazdı:Drago'nun saat alma serüveni heyecanlı bir hal almaya başladı, sezon finali nasıl olacak ben de merakla bekliyorum.. :D

Saati aldım...Ancak yoğun seyahat temposu...birikmiş işler ve Bülenty'nin beni yanlış anlamasından doğan negatif feedback ortamında bir türlü kutu açılışı yapamadım...moralim bozuk...ama sanırım yakın zamanda birşeyler göndereceğim :thumbup:

Ben kaçırmışım bu mesajı :shock: Drago, büyük bir heyecan ve merakla bekliyorum yeni saatinizi :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Drago » 04 Tem 2012, 21:54

Drk yazdı:
Drago yazdı:
asymptote yazdı:Drago'nun saat alma serüveni heyecanlı bir hal almaya başladı, sezon finali nasıl olacak ben de merakla bekliyorum.. :D

Saati aldım...Ancak yoğun seyahat temposu...birikmiş işler ve Bülenty'nin beni yanlış anlamasından doğan negatif feedback ortamında bir türlü kutu açılışı yapamadım...moralim bozuk...ama sanırım yakın zamanda birşeyler göndereceğim :thumbup:

Ben kaçırmışım bu mesajı :shock: Drago, büyük bir heyecan ve merakla bekliyorum yeni saatinizi :champ:

Drk ve diğer arkadaşlarım,yakın zamanda güzel fotolarla bir kutu açılışı yapmak istiyorum...yaklaşık 6,5 aylık saat seçim maceramda sizlerin katkılarını nasıl unutabilirim...merak etmeyin güzel bir kutu açacağım...I am just taking my time ;)
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj vincefb » 04 Tem 2012, 21:59

Ne diyorsun Drago :shock: :shock:

Gule gule kullan dostum :champ: :champ:

Kendim almis kadar mutlu oldum :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj Frax » 04 Tem 2012, 22:11

Sayın Drago hayırlı olsun, herkesin mutlu olacağı saati alması en büyük dileğimiz :champ:

AboveTheRim yazdı:Yüksek klasman ürünlerden nefret edilmesi çok zor. İşte böyle durumlarda tüm markayı değilde spesifik modelleri eleştirilmesi daha mantıklı.

Misal Mercedes'ten nefret ediyorum demek mi kolay B serisinden demek mi?

Rolex'ten nefret ediyorum demek mi kolay 14270'in içinden kum bile çıkan Caliber 3000 'ünden veya ruhsuz Yacht Master'dan mı?

Taraflı ve duygusal paylaşıma Hayır :D

Abovetherim yorumuna sonuna kadar katılıyorum. Bu nefret ya da bağlılık tamamen marka odaklı oluşan bir durum yani tamamen duygusal :)

Drago yazdı:Rolex'in hatlarının kaba olduğunu düşünüyorum...benim gibi bileği ince olanlara göre değil...Birde o kadar abartılı süslü,pırlantalı modelleri varki...hakaret gibi yani...

Rolex spor saatler arasında kasası küçük olan nadir markalardan biri. Klasik model saatleri kastederek Rolex'e kaba diyorsanız bir nebze haklı olabilirsiniz ancak günümüzde 39-40 mm kasaya sahip kaç spor saat var diye sormak istiyorum. :) Süslü modeller saat dünyasının gerçekleri, kabul etsek de etmesek de. PP ve Lange bile bu saatleri üretiyor, isteyerek mi onu bilemem ama pırlantalı saatlerden düz saatlere göre daha fazla para kazandıkları bir gerçek. Bu belki de pazarlama-satış adına bir mecburiyet.

Küçük yaşlardan beri saat takmayı alışkanlık haline getirdim ve az çok bir merakım var. Rolex, JLC, Zenith, AP markaları lüks segmentte ilk tanıdığım markalar. Açıkçası bu saatleri ilk gördüğümde ve elime aldığımda, işçilik-malzeme-kalite kelimelerinden biharken, en çok beğendiğim JLC Reverso iken Rolex Submariner ve AP RO benim için çirkin ve kaba idi, zaten bileğimde iki tur atacak kadar büyüklerdi, deneyememiştim bile :D Forumun ilk döneminde de AP konusundaki fikirlerim bu yönde iken zaman içerisinde Rolex konusundaki fikrim değişti. Bundan en büyük etkenlerden biri de sayın modern60'ın Rolex konusunda söyledikleri oldu. "İsviçre saatleri içerisinde lüks segmentte fiyat/performans saat Rolex'tir" demişti kendisi aşağı yukarı. Üstelik saat almak isteyenleri de hep başka markalara yönlendiren birisi kendisi. Rolex konusunda tartışmasız artılardan birisi de ikinci el, bunu da kabul etmek gerek. Sık saat değiştiren, bütçesinden büyük meblağları saate yönlendirmek istemeyen biri için Rolex biçilmiş kaftan. Henüz vitrinde değeri düşen saatlerin aksine kullan-sat durumunda standart üretim modelleri zarar ettirmeyecek modeller. Bununla ilgili razz'ın çok sayıda iletisi de mevcut, kendisinin ettiği zararlardan sonra Rolex'e bakışı tamamen tecrübenin etkisi :)

Aradan geçen sürede benim de hedeflerimden birisi oldu Rolex. Yaşım ve ailemle olan parazit ilişkim daha kabul edilebilir seviyeye geldiğinde -satmamak üzere- bir submariner edinmeyi isterim, Rolex sevmeyenler de dilerim istedikleri saatlere kavuşurlar :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj whiskey » 05 Tem 2012, 05:05

Frax yazdı:Aradan geçen sürede benim de hedeflerimden birisi oldu Rolex. Yaşım ve ailemle olan parazit ilişkim daha kabul edilebilir seviyeye geldiğinde -satmamak üzere- bir submariner edinmeyi isterim, Rolex sevmeyenler de dilerim istedikleri saatlere kavuşurlar :champ:

Aynı ben :D +1 :champ:
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj razz » 10 Tem 2012, 18:40

Eğlenceli bir video ekleyelim ;)

Benim gibi major Rolex forumlarını takip edenler JJ Irani isimli üyeye az çok aşinadır diye düşünüyorum.. :thumbup:

Pek de uzak sayılmayacak bir tarihte hayat gözlerini yuman JJ Irani için hazırlanan anma sayfasının linki de şöyle;
http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=182466

R.I.P.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 303 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners