TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Camları Nasıl Değiştirilir?

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Saat Camları Nasıl Değiştirilir?

Mesaj fadli » 15 Şub 2011, 00:29

Merhaba arkadaşlar. Ben saatlerin camı kırıldı mı, o saatin öldüğünü düşünen bir insanım. Daha doğrusu saatin ilk haline bir daha gelemeyeceğini düşünüyorum. Özellikle 100-200 m su basıncına dayanıklı olan modelller. Acaba saat camları değiştirilirken sızdırmazlık için conta mı, yapıştırıcı mı vs. tam olarak ne kullanılıyor. Bu konuda fikrimi değiştirirseniz ve beni yeterince aydınlatırsanız çok sevinirim.
Kullanıcı avatarı
fadli

Re: Saat Camları Nasıl Değiştirilir?

Mesaj Modern60 » 15 Şub 2011, 11:58

Merhabalar fadli. Sorun çok ilginç ve güzel. Çünkü senin bu endişelerini taşıyan yüzlerce kullanıcı var. Normal şartlarda, her saat camı değişikliğinde üst çerçeve contası, contaları değiştirilir ve kapatıldıktan sonra kaç metre su direnci varsa bunu onaylamak için test makineleri kullanılır ki memleketimizde büyük servisler dışında çok az var olan çok önemli cihazlar. Bu testlerden geçen saat artık su geçirmezliğini korur. Çok düşük bir ihtimalle, test bazen düşük seviyede yapılmışsa, sonra saat su almaya başlar. Bunu da camın içerisinde oluşan buğudan rahatlıkla anlarsınız. Ama sonuçta cam değişikliği saatinizin ömrünün sonu değildir. Bu servislerden sonra ve özellikle de büyük distribütörlerin servislerinde endişelenmeden saatinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 23 Şub 2011, 23:30

Cam değişimi için gittiğinizde su testi makinasını sorgulayın mümkünse görmek istediğinizi belirtin.

Su içinde test edilen cihazlardan bir çok saatçide var ancak pek tavsiye etmiyorum.

Hava basıncı kullanılarak test edilen cihazlarla test edilmesi mantıklı olur aksi taktirde su testini geçemediği durumlarda su teması riski vardır ,saatçi bu durumda saatinizi temizleyecektir ancak bu konuda saatçinin sözüne güvenmek gibi bir zorunluluğunuz vardır...

Bu cihazlar oldukça pahalı olduğundan normal bir saatçinin bunu alması çok zordur (7000 euroya kadar çıkabiliyor).
Dolayısı ile saatinizi mümkünse servisine veya büyük servislerden birine gönderin.

Örneğin benim çalıştığım Momentus,Nautica,Timex yetkili servisinde kapsamlı rapor da yazan test cihazları var.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Modern60 » 25 Şub 2011, 02:05

Evet çok haklısınız bengisaat. Hava basıncı ile test öncelikli olmalı. İsviçre'de de ilk test bu oluyor, bundan geçen kasalar bir kaç aşamayla artırılma süretiyle su basıncı altında deneniyor. Böylelikle de makinenin su alma riski azaltlıyor. En son olarak da, nem makinesine konuluyor ki bu kasayı dışarıdan 45 dereceye kadar ısıtan bir rezistans. Bunda da camda buğu olmamış yada çok düşük bir çapta ise, test olumlu bitmiş oluyor. Yoksa su ile testlerde, gerçekten sadık kapatılmamışsa makineye su girme ihtimali yüksek ki sonrasında makine sök-yıka-yağla ve topla yapıp, saati yeniden toplamak gerekebilir. Bu soruyu tamircinize sormanızda kesin fayda var.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 25 Şub 2011, 22:21

Aynen üstadım.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners