İyi sabahlar Değerli forum üyeleri,
Hevesle mekanik saatler forumumuzu uzun uzun okuyup bütçeme uygun bir saat almaya karar verdim.
Yakın zamanda Hamiltonun H70655733 modelini aldım.İçinde 2895-2 mekanizma bulunuyor.
Mekanizma ilk zamanlar sorunsuz çalışırken (zamanda ileri gitme geri gitma gibi problemler hiç yaşamadım) saatim birden durdu.
Ne kadar sallarsam sallayım bir defaya mahsus olmak üzere 5 dakikalık çalışması dışında bir daha çalışmadı.
Haliylen saati değiştirmek için aldığım yere geri götürdüm (Furkan Saat) onlarda saati distrübitöre yollayacağız dediler (sanırsam saat ve saat mağazası).
Furkan Saat İki hafta sonra bana geri dönüş yaptı gelin saati alın diye. Saat değiştirilmemiş tamir görmüş.
Bana dedikleri şu; mekanizma sıkışma yapmış, (adam sıkışma yerini saatin arkasında görülen sarı şey olarak tarif etti, muhtemelen balans tekerleği olsa gerek) 1000 de bir de olsa görülürmüş. AYS'ye (ya da ona benzer bir isimdeki test aleti) sokulunca bir problem olmadığı görülünce değiştirmeye gerek duyulmamış vs. vs..
Haliylen benimde canım sıkıldı. Yepyeni saat tamire gitti. Üstelik yarın almam gerekiyor.
Şimdi benim merak ettiğim, gerçekten bu sıkışma hikayesine inanayım mı? (hani saatin yağı dura dura yoğunlaştı problem etti diyeceğim ama zamanı göstermesinde hiç bir problem yaşamadım)
Saat artık açıldı,su geçirmezliği hikaye mi oldu? o lastikten hayır gelir mi artık.
Soğudum resmen yepyeni saatten =(