TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Diver Date Sapma Yorum

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Oris Diver Date Sapma Yorum

Mesaj Aegean76 » 30 Eyl 2010, 19:48

Herkese merhaba..

Oris Diver Date saatim günde 9 saniye ileri gidiyor. Bu rakam bu saat için yüksek bir rakammıdır? Saati alalı 1 ay oldu zaman içerisinde düzelirmi?

Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Aegean76

Re: oris diver date...

Mesaj herofb » 30 Eyl 2010, 20:40

hiç ölçmedim ama sanırım benimki de bu civarlarda gidiyordur.Yorum alalım bakalım ustalardan :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Oris Diver Date Sapma Yorum

Mesaj razz » 01 Eki 2010, 09:40

Telaşe mahal yok arkadaşlar :)
Eğer geceleri saati kolunuzdan çıkarma alışkanlığınız varsa saati ayar tepesi yukarı bakacak şekilde bırakın.. Birkaç sn. kaybettiğini görebilirsiniz.. Eğer yine de memnun olmazsanız ayarlanabilir ancak bu kadar küçük bir sapma için saatin açılmasına lüzum yok diye düşünüyorum..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj herofb » 01 Eki 2010, 09:43

benim için sorun yok hatta böyle sapma yapması hoşuma bile gidiyor ve otomatik bir saatim olduğunu anımsatıyor.

Hele en güzeli o kadar para veriyosun ama bak saatin ileri falan denmesi (işte bittikleri an otomatik mekanizmadan girip tourbillon'dan çıkılacak bir konu açmış oluyorlar :) )
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Aegean76 » 01 Eki 2010, 09:44

Günaydın ,
yorum için teşekkürler..
evet benim eve gider gitmez saatimi kolumdan çıkarmak gibi bir alışkanlığım var..
özellikle geceleri saatin sağlığı için kolumdan çıkarıyorum ki .. sağa sola dönerken çarpmasın diye...
bu durumda saati kolumuzdan çıkardığımız zaman saatin durması gereken doğru pozisyon nedir?
Kullanıcı avatarı
Aegean76

Mesaj razz » 01 Eki 2010, 10:35

Aslında içindeki yağın eşit dağılımı ve mekanik üzerindeki baskı düşünüldüğünde ideal pozisyon kadran yukarı bakacak şekilde olandır.
Saat tepe aşağı pozisyonunda birkaç sn. kaybeder.. Tepe yukarı pozisyonda ise birkaç sn daha kaybeder.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj eagle1983tr » 06 Eki 2010, 23:47

razz yazdı:Saat tepe aşağı pozisyonunda birkaç sn. kaybeder.. Tepe yukarı pozisyonda ise birkaç sn daha kaybeder.

ustam öncelikle selamunaleyküm, bende uzun yıllardır saat işimdeyim ama tepenin aşağı yada yukarı bakması nası bi etki yapıyor onu kavrayamadım, düşünüyorum ama bi sonucada varamadım ufaktan bi çıtlatırsan sevinirim.. kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
eagle1983tr

Mesaj Wwtr » 07 Eki 2010, 00:05

eagle1983tr yazdı:
razz yazdı:Saat tepe aşağı pozisyonunda birkaç sn. kaybeder.. Tepe yukarı pozisyonda ise birkaç sn daha kaybeder.

ustam öncelikle selamunaleyküm, bende uzun yıllardır saat işimdeyim ama tepenin aşağı yada yukarı bakması nası bi etki yapıyor onu kavrayamadım, düşünüyorum ama bi sonucada varamadım ufaktan bi çıtlatırsan sevinirim.. kolay gelsin..

Akrep ve yelkovanın dönüş yönü ve tabii ki yer çekimi ile alakalı olmalı..
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners