Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.
TSF
Aegean76 » 30 Eyl 2010, 19:48
Herkese merhaba..
Oris Diver Date saatim günde 9 saniye ileri gidiyor. Bu rakam bu saat için yüksek bir rakammıdır? Saati alalı 1 ay oldu zaman içerisinde düzelirmi?
Teşekkür ederim.
-

Aegean76
-
razz » 01 Eki 2010, 09:40
Telaşe mahal yok arkadaşlar

Eğer geceleri saati kolunuzdan çıkarma alışkanlığınız varsa saati ayar tepesi yukarı bakacak şekilde bırakın.. Birkaç sn. kaybettiğini görebilirsiniz.. Eğer yine de memnun olmazsanız ayarlanabilir ancak bu kadar küçük bir sapma için saatin açılmasına lüzum yok diye düşünüyorum..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
-

razz
-
herofb » 01 Eki 2010, 09:43
benim için sorun yok hatta böyle sapma yapması hoşuma bile gidiyor ve otomatik bir saatim olduğunu anımsatıyor.
Hele en güzeli o kadar para veriyosun ama bak saatin ileri falan denmesi (işte bittikleri an otomatik mekanizmadan girip tourbillon'dan çıkılacak bir konu açmış oluyorlar

)
-

herofb
-
Aegean76 » 01 Eki 2010, 09:44
Günaydın ,
yorum için teşekkürler..
evet benim eve gider gitmez saatimi kolumdan çıkarmak gibi bir alışkanlığım var..
özellikle geceleri saatin sağlığı için kolumdan çıkarıyorum ki .. sağa sola dönerken çarpmasın diye...
bu durumda saati kolumuzdan çıkardığımız zaman saatin durması gereken doğru pozisyon nedir?
-

Aegean76
-
razz » 01 Eki 2010, 10:35
Aslında içindeki yağın eşit dağılımı ve mekanik üzerindeki baskı düşünüldüğünde ideal pozisyon kadran yukarı bakacak şekilde olandır.
Saat tepe aşağı pozisyonunda birkaç sn. kaybeder.. Tepe yukarı pozisyonda ise birkaç sn daha kaybeder.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
-

razz
-
eagle1983tr » 06 Eki 2010, 23:47
razz yazdı:Saat tepe aşağı pozisyonunda birkaç sn. kaybeder.. Tepe yukarı pozisyonda ise birkaç sn daha kaybeder.
ustam öncelikle selamunaleyküm, bende uzun yıllardır saat işimdeyim ama tepenin aşağı yada yukarı bakması nası bi etki yapıyor onu kavrayamadım, düşünüyorum ama bi sonucada varamadım ufaktan bi çıtlatırsan sevinirim.. kolay gelsin..
-

eagle1983tr
-
Wwtr » 07 Eki 2010, 00:05
eagle1983tr yazdı:razz yazdı:Saat tepe aşağı pozisyonunda birkaç sn. kaybeder.. Tepe yukarı pozisyonda ise birkaç sn daha kaybeder.
ustam öncelikle selamunaleyküm, bende uzun yıllardır saat işimdeyim ama tepenin aşağı yada yukarı bakması nası bi etki yapıyor onu kavrayamadım, düşünüyorum ama bi sonucada varamadım ufaktan bi çıtlatırsan sevinirim.. kolay gelsin..
Akrep ve yelkovanın dönüş yönü ve tabii ki yer çekimi ile alakalı olmalı..
-

Wwtr
-
Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir