TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1988 Üretimi 7009 Caliber Seiko 5 Yenileme Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: 80 yapımı, 7009 caliber Seiko 5

Mesaj mares11 » 06 May 2012, 17:26

mucadeleci yazdı:Rica ederim, umarım saatiniz istediğiniz gibi kolunuzda tıkır tıkır çalışır ve ışıl ışıl parıldar :thumbup:

İyi dileğiniz için teşekkür ederim. Yavaş yavaş ebay'den arttırmalara giriyorum. En son bir tane vintage Seiko Navigator ile Omega Seamaster aldım. Umarım 4-5 yıl içinde karşısına geçip seyredeceğim, zevkle takacağım mütevazi bir koleksiyonum olur.
Selamlar...
Kullanıcı avatarı
mares11

Re: 1988 Üretimi 7009 Caliber Seiko 5 Yenileme Bilgi

Mesaj mares11 » 07 Haz 2012, 20:02

Bire süre önce babamın eski Seiko 5'inin bakımı için buradaki tecrübeli arkadaşlardan tavsiye istemiştim ve bana Cengiz Usta tavsiye edilmişti. Cengiz usta ile kontağa geçtim, saati kendisine gönderdim ve bugün o eski hırpalanmış saat ışıl ışıl parlar şekilde geldi. Bakıma gitmeden önce sallayınca içinden tok bir ses gelen saati şimdi kulağınıza yaklaştırdığınızda içinden uyumlu bir şeklide çalan orkestranın tınıları geliyor. :champ:

Saate komple revizyon yapıldı. Bu revizyonda, Usta'nın cümleleriyle '' Saatinizin tüm parçaları sökülür ve elektroliz ile yağ ve kirlerden arındırma işlemine sokulur
-Daha sonra Otomatik saat yıkama makinasında özel saat yıkama ilaçları ile yıkanır
- İsviçre yağları ile yağlanır.
- Kasa ve kordonununda ayrıca ultrasonic yıkama makinası ile yıkanıp temizlenmesi şeklindedir.''

Arkadaşlar, bütün bu yapılan teknik işlemleri iyi hoş güzel ancak beni etkileyen daha önemli şey Usta'nın işe yaklaşımı oldu. Sağolsun Cengiz Usta bütün yukarıdaki işlemleri teker teker, kullanıcının aklında bir soru işareti kalmayacak şekilde anlattı. Hatta ilk su geçirmezlik testinden geçemeyince contaları yenileyip 3 ATM su geçirmezliği bulunan saate 5 ATM su geçirmezlik testinden OK almasına rağmen uyarılarını farklı kullanım ve çevre şartlarından örnekler vererek gayet güzel izah etti. Açıkça söyleyeyim, ben bu emektar saati Çorlu'daki bir saatçiye götürüp kendine ''usta'' diyen adamdan saçma sapan, saygısız bir cevap alınca Cengiz Usta'nın zanaatkar yaklaşımı beni mest etti. Sözün kısası hem emeğinin kalitesi ve özeni, hem de saate ve o saate değer veren saat dostuna yaklaşımı ile saygı ile önünde eğilinecek bir usta kendisi. Burada kendisine bir defa daha teşekkürü bir borç bilirim.

Saatin birkaç eski ve yeni fotografları ( before and after :lol: )

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
mares11

Mesaj drk » 07 Haz 2012, 21:06

Bir saat gençleştirme operasyonu daha, güle güle kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Frax » 07 Haz 2012, 21:11

Cengiz Usta'ya ve size tebrikler, güzel günlerde kullanınız :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj herofb » 07 Haz 2012, 21:16

Cengiz ustanın eline saglık yine muhteşem iş çıkarmış , gule gule kullanınız
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj msturan » 07 Haz 2012, 21:37

Cengiz Usta :super: Yine mükemmel bir yenileme olmuş, saatinizi güle güle kullanın mares11 :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj mlm » 07 Haz 2012, 21:53

Gule gule kullanın, Cengiz ustamızın da ellerine saglık :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mucadeleci » 07 Haz 2012, 21:57

Cengiz ustacım ellerinize sağlık, sizin elinizde zaman makinasımı var Allah aşkına :?: :) *mares11 hayırlı olsun, çok sevindim sizin adınıza :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners