yakuza uyarini dikkate alarak mesajini tekrar okudum, soylemek istediklerini simdi biraz daha iyi anladim sanirim lakin sunu fark ettim ki ilk cumle ortami biraz gererek basliyor. Bu cumleyi bagimsiz okuyunca zannediyorum sen de hak verirsin
Kişisel görüşüm bu forumun en büyük sorunu eski üyelerin en kibar tabirle birbirlerini kollarken yeni üyelere bu kadar önyargılı yaklaşılması.
Boyle bir giris yapinca mesajin ana fikri tamamen bu haline geliyor.
clk guzel seyler soylemis tesekkur ederim, ve evet fanatik derken onu kast ettim

Benim de eski siteyle beraber yaklasik 8 yillik uyeligimin oldugu ve gayet buyuk olan, ilk 100'de olabilir, bi sure yoneticilik de yapip su anda Veteran Uye konumunda oldugum divxplanet.com da gayet kaliteli bir platformdu. Her iki forumda da yeni uyeler hakkinda edindigim intiba suydu "uyenin selam verisinden nasil birisi oldugunu anlayabiliriz". Burada bizzat kendimin sarf etmedigi sozleri (yeni uyelere karsi olan onyargi konusu) savunacak degilim, o yuzden yeni uyelere haksiz muamele denk gelmis olabilir ama ya yanlis anlasilmadan olmustur ya da uyenin uygunsuz bir davranisindan dolayi olmustur. Burasi bir saat forumu, saatlerle ilgilenen insanlar da genelde yasini basini almis, isinde gucunde olan insanlar diye tahmin ediyorum, haliyle uyelerde genel bir ego olmasi normal. Yani her gelip "bana saat bulun genclik" tarzindaki mesaj yollayan uyelere peygamber sabri gosterilecek diye bir sey yok, en azindan diger forumlara gore tolerans daha az. Bunlari neden soyledim, cunku su en son tirnak icine aldigim mesaja bile sabirla yaklasip uzun uzadiya yardimci olmaya cabalayan onlarca uye var burada.
Paylasimlarin ve saat zevkin dolayisiyla senin de emek veren uyelerden oldugunu bildigim icin goruslerini onemsemedigimi dusunme lutfen. Yalnizca burasi bir forum ve tecrubelerinden dolayi anlayis gosterecegin gibi forumlar farkli fikirlerden beslenirler. Benim bahsettigim konu yalnizca genelleme yapmanin dogru olmayacagi idi ve alinti yaptigim cumlenle ilgiliydi.