TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Vintage Ingenieur Ariza

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: IWC Vintage Ingenieur Ariza

Mesaj Clk » 26 Ağu 2011, 16:41

Asymptote, Thevenin, Emre08 v.b. gibi arkadaslar yeni kavramina verebilecegim en iyi örneklerdir... Bu 3 arkadas foruma sonradan üye olup aktif olmus, fikirlerini, incelemelerini paylasmis, gerektigi zaman girgir samata, gerektigi zaman ise en ciddi duruslari ile forumun en az yöneticiler kadar önemli parcasi haline gelmislerdir.

Neden bu arkadaslari örnek verdim? Cünkü bu arkadaslarda yeni idi. Forumdan belli arkadaslar disinda kimseyi sahsi olarak tanimam, görmedim ve hicbir ortak bagimiz yok ama bildigimiz tek sey forum kültürünün ne oldugu... Misal; Emre yukarida ki mesajinda malesef yazip altini cizim bana laf atiyor :D ama biz bunu eglenceden sayiyoruz.

Kollamak olayina gelince... yorum yapmak istemiyorum :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj yakuza » 26 Ağu 2011, 17:07

emre08 düşüncelerimi net bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyordum ama tam anlamıyla başaramamışım ki aynı noktada buluşamadık. Eski üyelerin birbirini kollamasıyla ilgili bir sorunum yok hatta farkettiysen bunun gayet normal olduğunu ve diğer forumlarda da karşılaştığımı söyledim. Aynı şeyleri tekrar etmekten hoşlanmıyorum ama kısaca benim belirtmek istediğim durum yeni üyelere karşı olan tutumdu. Bu durum sırf bu topic'te yok diğer konularda da var. Bu sebeple kişisel bir olayı bütün foruma mal etmediğimi anlamışsındır. Genel olarak gözlemlediğim bir sorunu dile getiriyorum. Bu topic'e rastgelmiş olmasının sn bengisaat ile bir bağlantısı yok. Başka bir konuda yeni bir üyeye karşı gösterilen benzer bir tutumda da benzer şeyleri söyleyebilirdim. Bengisaat ile karşı karşıya gelme gibi bir durum söz konusu olamaz zaten kendisi yaşça büyüğümdür. Özet olarak ben bu forumu sevdiğim için burdayım ve sevdiğim bir şeyin kusurlarının giderilmesi konusunda kendimce yardımcı olmaya çalışıyorum. Hepsi bu.
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj Emre » 26 Ağu 2011, 23:36

yakuza uyarini dikkate alarak mesajini tekrar okudum, soylemek istediklerini simdi biraz daha iyi anladim sanirim lakin sunu fark ettim ki ilk cumle ortami biraz gererek basliyor. Bu cumleyi bagimsiz okuyunca zannediyorum sen de hak verirsin

Kişisel görüşüm bu forumun en büyük sorunu eski üyelerin en kibar tabirle birbirlerini kollarken yeni üyelere bu kadar önyargılı yaklaşılması.

Boyle bir giris yapinca mesajin ana fikri tamamen bu haline geliyor.

clk guzel seyler soylemis tesekkur ederim, ve evet fanatik derken onu kast ettim :D Benim de eski siteyle beraber yaklasik 8 yillik uyeligimin oldugu ve gayet buyuk olan, ilk 100'de olabilir, bi sure yoneticilik de yapip su anda Veteran Uye konumunda oldugum divxplanet.com da gayet kaliteli bir platformdu. Her iki forumda da yeni uyeler hakkinda edindigim intiba suydu "uyenin selam verisinden nasil birisi oldugunu anlayabiliriz". Burada bizzat kendimin sarf etmedigi sozleri (yeni uyelere karsi olan onyargi konusu) savunacak degilim, o yuzden yeni uyelere haksiz muamele denk gelmis olabilir ama ya yanlis anlasilmadan olmustur ya da uyenin uygunsuz bir davranisindan dolayi olmustur. Burasi bir saat forumu, saatlerle ilgilenen insanlar da genelde yasini basini almis, isinde gucunde olan insanlar diye tahmin ediyorum, haliyle uyelerde genel bir ego olmasi normal. Yani her gelip "bana saat bulun genclik" tarzindaki mesaj yollayan uyelere peygamber sabri gosterilecek diye bir sey yok, en azindan diger forumlara gore tolerans daha az. Bunlari neden soyledim, cunku su en son tirnak icine aldigim mesaja bile sabirla yaklasip uzun uzadiya yardimci olmaya cabalayan onlarca uye var burada.

Paylasimlarin ve saat zevkin dolayisiyla senin de emek veren uyelerden oldugunu bildigim icin goruslerini onemsemedigimi dusunme lutfen. Yalnizca burasi bir forum ve tecrubelerinden dolayi anlayis gosterecegin gibi forumlar farkli fikirlerden beslenirler. Benim bahsettigim konu yalnizca genelleme yapmanin dogru olmayacagi idi ve alinti yaptigim cumlenle ilgiliydi.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj razz » 27 Ağu 2011, 00:20

@yakuza; Öncelikle bengisaat, meslekte geçen yılların verdiği tecrübeye dayanarak, IWC gibi büyük bir markanın bahsedilen minvalde sorunları kronik nispette barındırıyor olma ihtimalinin düşüklüğünden bahsetmiş ve her marka/modelde görülmesi muhtemel ancak oran alındığında IWC'de görülme şansı yok'a yakın bir arızanın markanın geneline mal edilmemesi gerektiğini hatırlatmış.. Ben burada yanlış bir nokta görmüyorum..
'' bourqui '' ise mesajlarından birinde IWC ile çalıştığından bahsetmiş, hatta Richmond serviste çalışan ustanın ismini ve duyduğu güveni de belirtmiş ki buradan markayla bir bağlantısı olduğunu anlayabiliyoruz.. Ancak toplam 5 mesajı içinde '' IWC'de böyle sorunlar sık görülür.. '' şeklinde bir tespitin altını dolduracak nispette kendisini tanıtmadığını herhalde sen de takdir edersin.. Belki ileride kendisine doğan cevap hakkını bu tespitinin nedenlerini dile getirerek kullanır ve bizde durumu daha iyi anlama şansına sahip oluruz..

Bu arada örnek olması açısından Vintage Vacheron Constantin saatini her kullanıcının öncelikli tercihi olması gereken TR yetkili servisinde revizyona vermeyi düşünen bir üyemizin mesajına yine başka bir üyemizin en ufak bir dayanak göstermeksizin Vacheron Constantin TR Yetkili Servisi'ni kötüler nitelikteki cevabına bengisaat'in verdiği -bence 100% yerinde- tepkiyi aşağıdaki linkte göebilirsin;

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=45&t=4489&hilit=vacheron#axzz1WAefOzcD

Eski üye VS yeni üye mevzusuna gelince; Bu mesajı ben yazsaydım kuvvetle muhtemel bengisaat aynı tepkiyi verirdi.. Clk yazsaydı hepimiz yine ''Just another IWC insult..'' der eğlenirdik.. Tıpkı benim kesintisiz bir şekilde BMW X6'yı kötülemem ve/veya yine TSF'nin nev-i şahsına münhasır üyesi 2fast'in kendi mini blog'u olan Hat Trick'e yüklediği modifiyeli araç fotolarının hepsini ağır bir şekilde eleştirmem örneklerinde eğlendiğimiz gibi..

TSF'de birbiriyle gerçek hayatta da tanışan/görüşen üyeler olsa da paylaşımları forum başlıklarıyla sınırlı olan üyeler çoğunluktadır.. Bu paylaşımlarda yeni/eski üye ayrımı yapmamaya ayrıca dikkat etmeye gerek bile olmadığı gibi verilen tepkilerin üslubu her daim gelen ilk mesajın devamı niteliğinde olmuştur..

TSF TR sanal ortamının en kaliteli forumlarından biridir.. Bu forumun en az bu seviyede kalmasını sağlamak tüm üyelerin menfaatine olduğu gibi aksine bir davranışa gereken tepkiyi vermek de hepimiz için önemlidir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj asymptote » 27 Ağu 2011, 00:33

Eski ve yeni üyelere yaklaşımda bir fark yok, belki tonlamada bir fark olabilir o da normaldir, makul karşılanmalıdır. Razz olası yanlış anlaşılmayı da giderecek şekilde durumu gayet ayrıntılı açıklamış. Yapıcı eleştirileri de forumun sindirecek olgunlukta olduğunu düşünüyorum ben. Sizin de eleştirirken bunu kötülemek adına yapmadığınız gayet açık zaten. Alles klar :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bengisaat » 28 Ağu 2011, 23:49

Selam,

Amacım kimseyi kırmak değildi ,zaman darlığı nedeni ile kısa yazmak durumunda kalıyorum ancak IWC gibi kaliteli markaların son derece özenle üretilen ve her türlü arge çalışmalarını önemseyen markaların gelişigüzel cümlelerle akıllarda bu markada bu tür arızalara çok rastlanıyor düşüncesini oluşturmanın yalnış olduğunu belirtmeye çalıştım .
Bu fikrim şimdide 35 yıl öncede aynıydı çünki bu güne kadar belki binlerce marka gelip geçmiştir ancak kaliteli markalar kalitesinden ödün vermeden üretime devam etmiştir.

Yukarıdaki mesajda bahsedilen arıza hiç bir markada sık görülen bir durum değildir
Sizin bahsettiğiniz gibi genel olarak servis gerektiren arızalar denilmemiş bu tür arızalar IWC de çok görülüyor denilmiş ,bu ikisinin arasında çok fark var .

Son olarak bende eski üye sayılmam dolayısı ile eski yada yeni üyeye göre davranmam elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamaya çalışır sizleri aydınlatmaya gayret ederim ve yanıtları genellikle teknik açıklamalarını sizlerin anlayabileceği seviyeye indirgemeye çalışarak yaparım.

NOT: Sizlerin anlayabileceği cümlesinide burada ,saat tamirinden anlamayan normal kullanıcının anlayacağı şekilde tarif etmek olarak kullandım ve .alınacağınızı/eleştireceğinizi düşünerek açıklama gereği hissettim
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj yakuza » 30 Ağu 2011, 00:15

Tatilde olduğum için geç cevap yazabildim. Herkese nazik cevapları ve detaylı açıklamaları için teşekkür ederim. Zaten çoğunluğu nezih insanlardan oluşan bir toplulukta anlayışlı insanların olması çok doğal. =) Birbirimizi anladığımızı düşünüyorum, daha fazla konuyu uzatıp ilk mesajın içeriğinden sapmayalım.

@asymptote Almanca biliyorsunuz sanırım siz de. Freilich, alles in Ordnung. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj bengisaat » 30 Ağu 2011, 00:42

Konuyu dediğiniz gibi uzatmaya gerek yok ben kesinlikle kimseyi dışlama yada kırma maksadıyla yazmamıştım
Cümlelere tek tek cevap yazarsak daha anlaşılır olacağını düşünüyorum:

bourqui yazdı:IWC lerde böyle sorunlar çok gördüm ne yazık ki..

Iwc lerde servis gerektiren sorunlar görülebilir ancak özellikle bu tür sorunlar sık görülmez çünki böyle bir durumda arge ile ilgili sıkıntı vardır fabrikasyon arızadır belki bir seride görülmüş olabilir ancak çok çabuk olarak arıza tesbit edilip önlenmiştir.
bourqui yazdı:Allahtan ricmond grubunda haluk usta çalışıyor artık.

Haluk ustanın alınması iyi bir seçimdir
bourqui yazdı:Çok rahatlıkla garanti kapsamında tamir edecektir.

Daha önce garanti kapsamına alınmayan bir arıza konusunda haluk ustanın tutumuda değişmeyecektir aksi takdirde servisin kurallarına aykırı davranmış olacağı düşünülmelidir.

Şeklinde açıklayayım...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners