TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Mekanizma Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Hamilton Mekanizma Sorunu

Mesaj kargakara » 21 Oca 2011, 16:23

Razz; bana da öylesi mantıklı geliyor. Yapılan her işlemi bana göstermek zorundalar. Saatim yetkili servise gitti. Bilmediğim bir servisle ilgili atıp tutmakta istemiyorum açıkçası, dediğiniz prosedürleri uyguladıklarını gösteren belgem eski contam ve tornavida izleri olmayan bir saat aldığımda benimde içim rahatlayacak.
Kullanıcı avatarı
kargakara

Mesaj kargakara » 21 Oca 2011, 17:02

Forumumuzda yazılanlar biraz etkiledi beni. Artık mekanik saatlerden anlayan pek kimse kalmamış. Yetkili servisler de problem yaşanmış (mesela tornavida izi dediğim olay başka bir arkadaşın başına gelmiş, açmaya bağlı arka kapakta çizikler varmış)
Artık yarın paylaşırım izlenimlerimi
Kullanıcı avatarı
kargakara

Mesaj bengisaat » 21 Oca 2011, 21:41

Selam,
Sanırım ref noyu eksik yazmışsınız .
Saatiniz muhtemelen resimdeki HM70655733 modeli.
Resim
Daha saatinizi almadan içinize kurt düşmüş. :)
Kaliteli markaların Yetkili servislerinde saatiniz herhangi bir nedenle açıldığında mutlaka contaları değişir.

Saat&Saat ise bu konuda oldukça hassas ve kurumsallaşmış bir şirkettir .
Teknik servis merkezi maslakta ve girerken parmak izi okuyucu ile giriliyor.
İçeride teknik servis personeli için spor salonu bile var sanırım sadece merkez serviste 17 usta çalışıyor.
Ayrıca eminönü ve bir çok yerde servisleri var.

Yani işlerini ciddi yapan 40 yıllık firmadır ayrıca epey markanında distrübitörü.

Başka bir yönden daha bakarsak : Saatinizin baştan savma yapıldığını varsayalım.bu durumda siz tekrar arızalandığı için tüketici haklarını kullanarak değişim istediğiniz takdirde onlar sizden daha çok zarar edeceklerdir.
Dolayısı ile saatiniz bazı durumlarda fabrikadan çıktığından daha iyi durumda çıkabilir dersem şaşırmayın :)

Not: Saat&Saat ile hiç bir bağlantım yoktur :)
Bir süre önce merkez serviste çalışmam için teklif getirmişlerdi ancak o zaman kartalda oturduğum için ve birazda keyfime düşkün biri olduğumdan tekliflerini üzülerek geri çevirmiştim. :)
Yukarıdaki bilgileri de şirketin servis sisteminin kaliteli olduğunu göstermek amacıyla beni maslaktaki servis genel merkezine ve eminönü servisine götürerek gezdirmişlerdi bu şekilde öğrendim .
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 21 Oca 2011, 21:45

Bu arada saatlerden anlayan pek kalmadı sözünü açalım :

Saat ustası pek kalmadı doğrudur olanlarda kaliteli servisler tarafından kapıldı bu nedenle basit markalarda kaliteli saat ustası bulamadıkları için marangozlarla idare ediyor :)

Ancak dediğim gibi iyi markaların servisleride iyidir.
Çoğu ustalarını isviçreye japonyaya amerikaya eğitimlere gönderirler.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj kargakara » 02 Şub 2011, 15:33

Kusura Bakmayın biraz geç dönüş yapıyoum size. Normalde bana forumdan takip ettiğim konularda yeni entry girildiğinde mail gelirdi ama kendi konuma gelmedi ilginç =)

Şimdi fotoğraftaki saat benim saatimin modelidir. Fakat verdiğim ref. yurt dışı kodludur, saat&saat kendine has bir kod koymuş, HM diye ref. numarasını sanırsam sadece saat&saat kullanıyor.

Neyse konuyla ilgili telefon ettim saat&saate, zaten aldığımdan beridir de sıkıntısız çalışıyor. Kalibrasyon ayarı eskisi gibi güzel, zamanda ileri gitme gibi bir problem yaşamaktan korkuyordum.
Saatte çiziksiz ve hasarsız geldi, kısaca memnunum.

Yoksa parmak izi okuyucusu falan işin makyajı benim için. Güvenli diye alışveriş yaptığım büyük bir teknoloji magazaları zinciri, aldığım ürünü (yazıcı) arızalı diye bir saat içinde geri götürmeme rağmen (sayfanın ortasında kalın bir şeridi atlıyordu) magaza değişimi kabul etmemişti. Üstüne bir de siz buraya bırakmayın bence, direk olarak markanın servisine yollayın öyle daha hızlı olur yoksa burda bir beklersiniz dediler.
Yanımdaki hukuk öğrencisi arkadaşım devreye girince magazanın ortasında yazıcıyı denediler, hatayı görmek için orta yerde bu rezilliği yaptıktan sonra da değiştirmeyi kabul ettiler. Üstüne bir de yeni verdikleri makina dan kartuşları alıp benim kullanılmış olan kartuşlarımı taktılar. Ben de belki hata kartuş ağzındadır diyerekten yeni makinada da denetmek istedim. Konu üzerinde baya bir düşündükten sonra kabul etmek zorunda kaldılar.

O zamanlar küçüktüm şimdi böyle bir rezillikle karşılaşırsam ürün iadesi yapıp parasını isterdim.

Türkiye tam Teksas olduğundan artık büyük magaza falan deyip gidip bir şey almıyorum. Beyaz eşyamı bile internetten aldım, sorun yaşarsam da markanın servisine yollarım. Zaten magazadan da yapılan o.

Bu arada ilk aldığım bilgisayar da daha ilk gününden bozulmuştu. Dikkat ettim de bende de baya bir şans varmış hani.
Kullanıcı avatarı
kargakara

Mesaj Modern60 » 06 Şub 2011, 02:25

Bilinç altınızda bir sorunla karşılaşmayı beklediğinizdendir. Benim de çok sevdiğim bir müşterim var. Eskiden pahalı müzik sistem parçaları ithal ediyordum. Kendisine getirtiğimiz her üründe mutlaka ama mutlaka sorunlar çıktı. Aynı cihazları ben de evimde kullandığım ve en az 2 yıl hiç bir sorunla karşılaşmamış olduğum halde. Bu psikolojiyi tamamen yıkmanız ve aldığınız ürünle mutlu olabileceğinize konsantre olmanızı tavsiye ederim. Yoksa dediğiniz gibi her hevesle aldığınız yeni üründe bir sorun yaşayabilirsiniz. Sıkıntılarımızı kendimiz yaratırız. Servislere gelince, çok kurumsallaşmış 2-3 servis dışında memleketimiz maalesef bu konularda cahillerle dolu. Bengisaat gerçekten çok iyi niyetli ve inandığı şeyleri söylemekte. Ben de katılıyorum ve diyorum ki sizin saatiniz çok iyi şartlarda bakıldı, gerekenler yapıldı ve gerektirdiği gibi kapatılarak işlem tamamlandı. Saatinizin başına gelen ise eşapmanın yada maşanın kilitlenmesi olayı muhtemelen. Çok nadir görünse de ilk bakılan noktadadır. Bir daha aynı sorunla karşılamanız durumunda saatinizin makinesi değişmek zorundadır çünkü sorun çarkların arasında çıkabilir. Umarım tekrarlamaz. Saatinize bu sorun sebebiyle soğumayın lütfen çünkü o da bizler gibi. Hastalanabilir, sıkıntı çekebilir. Alır almaz mı da demeyin, fabrika hataları, testlerde yani 10 günü atlatabilir ama sorun vardır. Bu sorun ne zaman ortaya çıkar belli değil. Bir de ürününüzün imalat tarihi ile elinize geçmesi arasında nerede beklediği çok önemlidir. Güle güle kullanın.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Önceki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners