TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Diver's Automatic (SKX009) İleri Gitme Problemi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Seiko Diver's Automatic (SKX009) İleri Gitme Problemi

Mesaj safir » 30 Eki 2010, 13:36

ileri gitmeyi çok güzel açıklamışsınız ,peki geri kalmanın sebepleri nelerdir?

gördüğüm saatlerde şöyle bir durum da vardı,sesi çok fazla çıkan ,50 cm mesafeden bile duyulabilen kol saatleri günde 1,5-2 dk geri kalıyordu,sesi çok az çıkan-zor duyulan saatler ise 45 saniye-1 dk ileri gitme yapıyordu,çok fazla mekanik saat görmedim ama ses şiddeti ve sapmayı birbiriyle ilişkilendirmek mümkün mü,yoksa bana denk gelen bir tesadüf mü?(ayrıca geri kalan saatlerde rotorda zor dönüyordu ki kirli olduklarını ve yağlanmaya ihtiyaçları olduğunu düşünmüştüm)
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj bengisaat » 31 Eki 2010, 01:28

Selamlar,
Saatlerin geri kalması yağlarının kuruması yada kir toz karışımının çarkları sıkıştırması nedeniyle öncelikle revizyona ihtiyaçları vardır (Revizyon ve ayar kalibrasyonu yapılarak hassas ayar yapılır

Eğer bu değilse veya yeni revizyondan çıktıysa ilk akla gelenler sırasıyla
-Daha önceki arızaları nedeni ile gözden kaçan ayar sorunu yeni ortaya çıkmış ve ayar kalibrasyonu yapılmamıştır-- ( ayar makinasına takılarak hassas ayar yapılır )
-pandülünde sarkma bozulma olabilir (Saat eski ise görülebilir --- pandül veya balans değişir)
-zemberek özelliğini yitirmeye başlamıştır (saat eski ise görülebilir --- zemberek değişir)
-otomatik sisteminin çarklarında sorun olabilir. <<< (Yeni modellerde de görülebilen bir arıza ----çarkları sökülüp temizlenir aşınma varsa tavsiyem otomatik sisteminin komple değişmesidir)
Ancak sebepler bunlarla sınırlı değil bir kaç sebebi daha olabilir tam teşhisi ancak saati görerek konulabilir.

Diğer konu saatlerin sesleri elbette ipucu verir ancak bunu tam olarak anlamak inanın uzun yıllar ve saatlerle konuşmayı gerektirir :)

Kısaca geçenki mesajımda yazdığım gibi o tatlı tiktaklar varsa ve pürüzsüzse sorun yok denilebilir.
Ancak tik tak yerine trik trak sesi varsa durma veya geri kalma sorunu yaşanabilir.Maşa arızalı olabilir.
tıkı tıkı gibi bir ses alıyorsanız bu saat ileri gitmeye adaydır veya darde almış pandülü arızalı olabilir.

Saatin sesinin uzaktan duyulması saatten saate değişir ve illaki bir sorun anlamına gelmez ancak aynı saat bir süre sonra sesi daha çok duyulmaya başladıysa bu ses saatinizin duyun beni feryadı olduğuna emin olunuz :)
V.S. v.s. :)

Bahsettiğiniz rotorun zor dönmeside klasik bir revizyon istiyorum işaretidir.
Yağsızlık ve kir cehenneminde çalışan saat zembereğin itme gücünün asgariye inmesi nedeni ile geri kalır durma yapar hatta bir süre sonra hiç çalışmaz.
Otomatik çarklarındada sorun yada kir olabilir.
Çözüm revizyon + Arızalı bölümün değişmesidir...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Archezia » 18 Oca 2011, 23:07

Benim de bir arkadaşımın saatinde ileri gitme problemi var. Saatin mekanizması farklı, ETA 2824 ama ayrı bir konu açmayayım dedim. Sorunun sebepleri aşağı yukarı aynıdır heralde mekanizmalar farklı olsa da.

Ben yine de olayı bildiğim kadarıyla detaylı anlatayım size. Saati normalde günde 6-7 saniye civarında ileri gidiyordu. Arkadaş dört beş günlüğüne şehir dışına çıktığında saati evde bırakmış, dört beş gün saat öyle yatmış yani. Tekrar geldiğinde tepeden kurarak çalıştırmış saati çalışmaya başladıktan sonra çok fazla kurmadım tepeden diyor. Böyle yapmasını ben söylemiştim, umarım doğru yapmışımdır. Ben çalışınca bırak tepeyi demiştim ama çok az daha çevirmiş sanırım. Şimdi saatte on dakika falan ileri gidiyor dedi bana. Günde yaklaşık dört saat demek oluyor bu da. Büyük ihtimal saydığınız sebeplerden biri zaten çok detaylı açıklamışsınız ama yine de ben açıklayayım nasıl olduğunu diye düşündüm.

Sorunun tamire gitmeden hallolmayacağını biliyorum. O yüzden asıl sormak istediğim bildiğiniz, tanıdığınız Ankara'da bu sorunu çözebilecek bir saat ustası var mı? Daha önceki konularda Abdullah ustayı önermişler Kumrular saatten. Dükkanına girmişliğim konuşmuşluğum var ama usta olduğunu bilmiyordum o zaman. O yüzden bir bilgim yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Önceki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners