KaraSinek » 07 Kas 2019, 23:34
Arkadaşlar merhaba başlığı görünce Taşkın Usluyan ile tecrübemi yazmam gerektiğini düşündüm.
Kendisi ile olan yazışmalarımızdan tarihlere bakarak yazmaya gayret göstereceğim.
Forumdan bir arkadaşımızın referansıyla Taşkın Usta?nın da Cengiz usta ile çalıştığı bilgisiyle ; (bunu özellikle belirtiyorum çünkü sanırım bu başlık olmasa birçoğumuz hala bilindik usta olarak saatini kendisine bırakıyor olacaktık.)
2018 Haziran ayında poljot chrono saatimi bakım ve mümkünse safir cam ile değişim talebiyle gönderdim. Tek şikayetim bakımsızlıktan saatin tarihini ayarlarken date kısmının bazen yarım pozisyonda kalmasıydı. (ki kurma kolunu normal pozisyonuna itince tarih olması gereken pozisyona da geçiyordu.)
saatin camını değiştirmeyelim bakımını yapalım dedi ve tamam diyerek bakım amaçlı kargo ile ulaştırdım.
kabaca 3 ay sonra 08.09.2019da saat elime ulaştı ama chrono kolları yerinden çıkık olarak kargo paketinden çıktı.
bana geri göndermesine gerek yok diyerek ankarada bir usta arkadaşının iletişim bilgilerini verdi. ona götürdüm. o saati topladı.
chronoyu çalıştırdığımız anda saatin makanizma sorun çıkardı.
2018 Ekimde saati tekrar kendisine gönderdim . saat çok kurcalanmış vs diyerek mekanizmayı sıfırladığını benim için yeni mekanizma aldığını söyledi. saati kargolamasını uzun süre bekledim.
1ayı geçtikten sonra 20.12.2018 de saati hallettik gönderiyorum dedi.
5 gün boyunca cevap alamadım. 24.12.2018de "Şehirdışındaydım, saat bugün ya da yarın elinize ulaşmış olması lazım. Bizim çocuğa gönderttim" dedi
saat bana ayın 27sinde geldi ve kargoalama tarihi bir gün öncesi idi.
saat geldi ve chronoya bastığım anda saat takıldı kaldı .
sonrasında kendisi dahil 2 ustanın da baktığını ama olmadığını, ( benim götürdüğüm ankaradaki usta ile birlikte 3 usta oluyor.) saati benden nakit alıp parça olarak kullanacağını söyledi. çok sevdiğim bir saatim olmasına rağmen ben de kabul ettim.
o tarihten 15.01.2019 tarihine kadar sağlık,telefon değişikliği vb sebeplerle cevap alamadım. ve sonunda param hesaba geçti konu kapandı. Olayda iyi niyietinden şüphe etmeyerek ve o güne kadar da hep pozitif referanslar duyduğum için bana denk geldi demek diyerek konuyu dillendirmedim.
bu tecrübemi de yorum katmadan aktarmaya çalıştım.
https://www.instagram.com/karasinek666/