TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Başlangıç Düzeyi / Asgari Saatçi Aletleri

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Ynt: ( Başlangıç Düzeyi ) Asgari Saatçi Aletleri

Mesaj hydrocon » 08 Ara 2012, 14:20

Bu setleri çok beğeniyorum fakat şu mavi pim sökme aparatını asymptote hiç önermiyor..
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Re: ( Başlangıç Düzeyi ) Asgari Saatçi Aletleri

Mesaj asymptote » 08 Ara 2012, 17:26

Arkadaşlar bu işe ilginiz geçici bir heves değilse, ciddi bir hobi olarak bakıyorsanız bu ilandaki gibi hazır takımları almanızı kesinlikle önermiyorum. Benim burada sıraladığım aletlerin tamamı (en iyisinden alırsanız) kargo dahil 700-800 lira tutar. Bu parayı giriş düzeyi bir İsviçre otomatiğine gözümüzü kırpmadan (hatta bayıla bayıla) veriyoruz. Amaç kalıcı bir uğraş edinmek ve bunu daha da ilerletmek ise paraya acımayın. Ancak hevesim belki geçer, emin olamıyorum, ve bu uğraşı sürdürecek sabır bende olmayabilir diyorsanız kendinizi sınamak amacıyla bu hazır takımlarla hurda mekanizmalar üzerinde denemeler yapabilirsiniz. Fakat kalitesiz takımlarla çalışmak zordur ve işi olduğundan daha zor göstererek sizin sabrınızı da kısa sürede tüketebilir, bunu da aklınızda bulundurun.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hydrocon » 08 Ara 2012, 19:25

Açıkçası bu kadar kapsamlı birşeye çokda ihtiyacım yok ama sadece pimleri Söküp takmak için kaliteli o mavi aparat harici birşey önerebilirmisin?
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj asymptote » 08 Ara 2012, 20:37

Saatçi alet ve gereçleri isimli bir alt forum olmalı aslında, bu tür konular orada işlenmeli. İleride saatçi aletlerini bildiğimiz kadarıyla böyle ayrı bir başlıkta tanıtabiliriz. Şimdilik sizin sorunuza yanıt olarak şunu söyleyebilirim:
Bakla eklemek ya da eksiltmek için saatçiler genelde şöyle bir set kullanırlar
Resim
Bu resimdeki set en kalitelisidir, Bergeon 6744 bracelet adjusting tool diye geçer ve fiyat olarak 150 lira civarındadır. Bu sette gördüğünüz gibi iki adet bilezik tutucu (bracelet holder) ahşap bir stand, 4 farklı kalınlıkta pim ve bir adet pim tutucu bulunmaktadır.
Resim
Bu setin yanında bir adet de çekiç lazım tabi, onun da orta kaliteli olanı 15-20 lira gibi bir fiyata alınabilir.
Resim
Son olarak en ekonomik çözüm Bracelet adjusting pin tool kullanmaktır. En kalitelisi AF Swiss marka olandır (yukarıdaki set gibi sizi tatmin etmese de işinizi görür, o mavi şeyden elli kere daha iyidir). Fiyat olarak 25-30 lira civarında yanılmıyorsam..
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hydrocon » 08 Ara 2012, 22:20

Ahşap standlı güzel olmakla beraber alttaki daha pratik geldi, o mavi olanın çalışma prensibine sahip ve zannedersem daha kaliteli ki bu benim için yeterli, internette biraz araştırayım bilgi için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj bf109 » 28 Kas 2013, 01:13

Siteyi ziyaret etmeyeli uzun zaman olmuş, ilk ziyarette bingo tam istediğim konu gelmiş elinize sağlık şimdi saat deryasında bir damla olduğumu daha iyi anladım. Bizi bilgilerndiren abilerimizede çok teşekkürler. Yalnız merak ettiğim bir konu var, ilk olarak bu ürünleri istanbulda nereden temin edebilirim, ( ''properica'' bahsettiği tornavida setini nereden temin edebilirim mesela ). Ben en azında bu listeden case opener, tornavida seti ve kaliteli bir saatçi lüp veya lup nasıl telaffuz ediliyor bilmiyorum( bence bu biraz kaliteli olmalı) almayı planlıyorum bunları uygun fiyata İstanbulda nereden bulabilirim. Malum satıcı abilerimiz bizi çok seviyorlaar yada cüzdanlarımızı bilemedim, zira bugün Emin önünde aynı sokakta iki farklı dükkanda aynı ürüne biri 75 lira istedi diğeri 20 lira. Yardımcı olursanız çok makbule geçer sayın saat severler.
Kullanıcı avatarı
bf109

Re: Başlangıç Düzeyi / Asgari Saatçi Aletleri

Mesaj asymptote » 28 Kas 2013, 09:01

Doğubank İşhanı'nda Gencay isimli firmadan temin edebilirsiniz, orada lazım olan herşey var..
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Başlangıç Düzeyi / Asgari Saatçi Aletleri

Mesaj caglarcakir » 05 Oca 2015, 20:17

merhabalar ben formda yeni üyeyim öncelikle bu güzel form oluşturan herkese teşekkür ederim bir konuda sizden yardım isteyeceğim. ben esli elgin marka cep saatim var. buna bakım yapmak istiyorum bunun için ekipmanım mevcut yalnızca akrep yelkovan çıkarma aleti eksik bunu hangi sitelerden alabilirim çok araştırdım bir kısmında yok bir kısmında kalmamış, sizin bildiğiniz güncel olan böyle bir yer var mı telefon yada internet adresi şididen çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
caglarcakir

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners