Yazmayayım dedim yine duramadım. E yazayım bari içimde kalacağına.
''Konuşma kaydının hukuka aykırı kayda alınması haberleşmenin gizliliğini ihlal suçunu oluşturur.'' Yazmışsınız.
Bu hususta özel bir suç tıpı öngörmüş kanun koyucu. O suç tipi de ''kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçu'' Zira konumuzun bu suç tipiyle hicbir alakası yok.
Özel hayatın gizliligini ihlal ise üst başlıktır. Haberleşmenin gizliliğini ihlal de bunun içindedir,kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçu da özel hayatın gizliliğini ihlal teşkil eder.
Onlarca belki yüzlerce emsal karar gösterebilirim size kanunsuz delilin karara esas alınamayacağıyla ilgili. Pek tabii ki,bu hususta birçok kanun maddesi de var. En başta anayasada birçok düzenleme var. Hatta ben sizi şimdi yine ikna edemem üç dört tane kanun maddesi ilistirivereyim. Bakarsınız müsait olunca.
Anayasa madde 38/6:Kanuna aykırı olarak elde edilmiş bulgular, delil olarak kabul edilemez.
CMK madde 217/2:) Yüklenen suç, -hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş- her türlü delille ispat edilebilir.(Maddenin mefhum-ı muhalifinden kanunsuz delillerin hicbir şekilde ispat aracı olarak kullanılamayacağı net bir şekilde anlaşılıyor.)
Anayasa madde 36:Herkes, -meşrû vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle- yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunma ile adil yargılanma hakkına sahiptir.
CMK madde 206/2:Ortaya konulması istenilen bir delil aşağıda yazılı hâllerde reddolunur:
a) Delil, kanuna aykırı olarak elde edilmişse...
Su hatırlatmayı yapmakta da fayda görüyorum. Yargıtay kararları kanun hükmünde değildir dolayısıyla baglayiciliklari yoktur.
Siz 2012 tarihli bir yargıtay kararını emsal gösterirsiniz buna karşılık ben karşıt 1000 tane karar gösteririm. Esas olan bu değil. Zira yargıtay daireleri arasında dahi derin görüş ayrılıkları mevcut. Aslolan kanundur. Yargıtayın kanuna aykırı teşekkül etmiş olması eğriyi doğru yapmaz.
Sizi kırdıysam veyahut alaycı bir tavır sergiliyor izlenimi uyandirdiysam affola.
Amacım kesinlikle öğüt vermek,nasihat etmek değildi. Sadece bu hususlarda sütten ağzı yanmış biri olarak uyarıda bulunmak istedim.
Tekrardan konunun amacı dışına çıkmaması ve daha fazla incitici olmamak adina kırdığım kalp için özür dilerim.