TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient "Planet Orient" CFM00003B Power Reserve Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Orient "Planet Orient" CFM00003B Power Reserve Sorunu

Mesaj sicknessss » 20 Mar 2011, 03:03

Merhaba,

Foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım. Umarım kurallar dışında bir şey yapmıyorumdur.

2 gün önce skywatches.com.sg sitesinden başlıkta belirttiğim Orient'in "Planet Orient" modelini satın aldım. Saat elime geçtiğinde çalışıyordu ama güç göstergesi 0 daydı. O gün 10 saatten fazla taktım, ancak gösterge hareket etmedi. Çıkardım, uyudum. Oda arkadaşlarım bayağı kurcalamışlar, sallamışlar bayağı, uğraşmışlar yani, 40 a dayandırmışlar. Uyandıktan sonra taktığımda 30 dan 0 a tekrar vurdu. 0 da ama çalışmasında sorun yok.

Bugün bayağı kafaya taktım, sürekli salladım, çevirdim, döndürdüm, koşu programım vardı, saati taktım onla koştum, odaya döndüm, yine salladım bayağı, 0 dan 1-2 mm oynadı, sürekli sallamayı da istemiyorum, zarar vereceğim korkusundayım. Şimdi bırakacağım, sabah kalktığımda çalışıyor oluyorsa, gösterge sorunlu deyip kullanmaya devam edeceğim. Eğer saat durmuş ise güç depolamada sorun var deyip tamir ettireceğim. Bununla ilgili sorularım ve sorunlarım şunlar:

1) Bu benim ilk otomatik saatim. Otomatik saat kullanımıyla ilgili yanlış bir şey mi yapıyorum da güç dolmuyor, yoksa güç rezervi göstergesi sorunlu olduğundan mı öyle gözüküyor?(Gün içinde ara sıra mekanizmayı hissetmek için kolumu sallıyorum, onun dışında günlük hayatımda herhangi bir ekstra kol hareketim olmuyor, yürürken sallanma falan filan)

2)Güç depolamada saatin sorunu varsa bunu Türkiyede garanti kapsamı içinde yaptırabilirmiyim? Sonuçta uluslararası garanti olarak geçiyor, garanti belgesi doldurulmuş ve hazır bir vaziyette.

edit: Şunu ekleme ihtiyacı hissettim. Kurma kolunun(taç) sıkışık olması(vidalı kurma kolu) ya da gevşek olması güç depo etmesinde bir etkenmidir? Oda arkadaşlarım kurcalarken onu da gevşetmişler, geri sıkıştırmamışlar.

Yardımlarınızı bekliyorum. Saatin durumunu görmeniz için kendi çektiğim bir resim ve videoyu ekliyorum.

Resim
Kullanıcı avatarı
sicknessss

Re: Orient "Planet Orient" CFM00003B Power Reserve Sorunu

Mesaj Emre » 20 Mar 2011, 03:36

Oncelikle saatiniz hayirli olsun ve foruma hosgeldiniz. Saatinizde bi ariza oldugu kesin, bu iki sekilde olabilir:

1. Saatinizde guc dolumu gerceklesmiyor.
2. Guc Rezervi gostergesinde sorun var.

Bunu bi sekilde test edebilirsiniz, saatinizin manuel kurmasi da olmasi lazim yanlis bilmiyorsam. Kurma kolunu ileri dogru ileri dogru cevirerek saati kurmayi deneyin. Kurulmuyorsa saati dediginiz gibi sporda takabilirsiniz, sonrasinda saat 12'ye getirin, hic dokunmadan bi kenara koyun ve kac saat boyunca gucun gittigini gozlemleyin.

Tabi en garanti yontem yetkili Orient bayiine goturup saatinizi garantisi kapsaminda gostermek.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj punk » 20 Mar 2011, 03:47

Saatin manuel winding özelliği yok Emre. Büyük ihtimalle rezerv göstergesi bozuk, güç depolamada sorun olsaydı büyük ihtimalle saat hiç çalışmazdı. Uluslararası garanti kapsamında elbette tamir ettirebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Emre » 20 Mar 2011, 03:57

Evet punk yokmus, sagol. Direk saatciye goturmek en temizi gibi gorundu :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj sicknessss » 20 Mar 2011, 13:06

Saat, 10 saat civarı hareket etmedi(kendisi), ama hâlâ çalışır vaziyette. Hatta bu 10 saat içinde sapma dahi yok. Kızılaya çıkarsam bir gün bir saatçiye vereceğim.

@emre08, sizin tavsiye edeceğiniz bir saatçi var mı Ankarada?
Kullanıcı avatarı
sicknessss

Mesaj Emre » 20 Mar 2011, 13:24

sicknessss yazdı:Saat, 10 saat civarı hareket etmedi(kendisi), ama hâlâ çalışır vaziyette. Hatta bu 10 saat içinde sapma dahi yok. Kızılaya çıkarsam bir gün bir saatçiye vereceğim.

@emre08, sizin tavsiye edeceğiniz bir saatçi var mı Ankarada?

sickness, garantiniz mevcut nasil olsa, Orient'in Turkiye distributoru olan saat ve saat ile irtibata gecip onlara gondermeniz daha iyi olacaktir. Bu arada ben girdigim saatcilerde Orient'e rastlamadim. Elbet birisi satiyodur Orient'in kendi sitesinde de bisey yazmiyor.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj cenk » 20 Mar 2011, 14:56

Orientin yetkili satıcısı Aslan saat yanlış yazdınız heralde Emre bey

Edit:imla
En son cenk tarafından 20 Mar 2011, 16:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj Emre » 20 Mar 2011, 15:15

Cvssvc yazdı:Otientin yetkili satıcısı Aslan saat yanlış yazdınız heralde Emre bey

Aynen oyle Cvssvc :) Bu aralar bi kaybolma potansiyelim var, o yuzden karisiyo surekli ortalik :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners