Foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım. Umarım kurallar dışında bir şey yapmıyorumdur.
2 gün önce skywatches.com.sg sitesinden başlıkta belirttiğim Orient'in "Planet Orient" modelini satın aldım. Saat elime geçtiğinde çalışıyordu ama güç göstergesi 0 daydı. O gün 10 saatten fazla taktım, ancak gösterge hareket etmedi. Çıkardım, uyudum. Oda arkadaşlarım bayağı kurcalamışlar, sallamışlar bayağı, uğraşmışlar yani, 40 a dayandırmışlar. Uyandıktan sonra taktığımda 30 dan 0 a tekrar vurdu. 0 da ama çalışmasında sorun yok.
Bugün bayağı kafaya taktım, sürekli salladım, çevirdim, döndürdüm, koşu programım vardı, saati taktım onla koştum, odaya döndüm, yine salladım bayağı, 0 dan 1-2 mm oynadı, sürekli sallamayı da istemiyorum, zarar vereceğim korkusundayım. Şimdi bırakacağım, sabah kalktığımda çalışıyor oluyorsa, gösterge sorunlu deyip kullanmaya devam edeceğim. Eğer saat durmuş ise güç depolamada sorun var deyip tamir ettireceğim. Bununla ilgili sorularım ve sorunlarım şunlar:
1) Bu benim ilk otomatik saatim. Otomatik saat kullanımıyla ilgili yanlış bir şey mi yapıyorum da güç dolmuyor, yoksa güç rezervi göstergesi sorunlu olduğundan mı öyle gözüküyor?(Gün içinde ara sıra mekanizmayı hissetmek için kolumu sallıyorum, onun dışında günlük hayatımda herhangi bir ekstra kol hareketim olmuyor, yürürken sallanma falan filan)
2)Güç depolamada saatin sorunu varsa bunu Türkiyede garanti kapsamı içinde yaptırabilirmiyim? Sonuçta uluslararası garanti olarak geçiyor, garanti belgesi doldurulmuş ve hazır bir vaziyette.
edit: Şunu ekleme ihtiyacı hissettim. Kurma kolunun(taç) sıkışık olması(vidalı kurma kolu) ya da gevşek olması güç depo etmesinde bir etkenmidir? Oda arkadaşlarım kurcalarken onu da gevşetmişler, geri sıkıştırmamışlar.
Yardımlarınızı bekliyorum. Saatin durumunu görmeniz için kendi çektiğim bir resim ve videoyu ekliyorum.