1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Yeni Sergi: Topkapı Sarayı Saat Koleksiyonu

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012, 03:09
asymptote
Topkapı Sarayında Muhteşem Saat Koleksiyonu

Dünyanın sayılı mekanik saat koleksiyonlarından biri olan Topkapı Sarayı Saat Koleksiyonu, Topkapı Sarayı’nın II.avlusunda yer alan Divit Odasında sürekli olarak sergilenmek üzere ziyarete açıldı.

Bu daimi Sergi projesi, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı başkanlığında Müdür Vekili Ayşe Erdoğdu, Bölüm Sorumlusu Feza Çakmut ile Mekanik Saat Ustaları Recep Gürgen ve Şule Gürbüz’ün yıllar süren özenli çalışması sonucunda, Tektaş Saatçilik A.Ş. sponsorluğunda hayata geçti.

Prof. Ortaylı; “Bu güne kadar Topkapı Sarayı Saat Koleksiyonunun dünyanın sayılı mekanik saat koleksiyonlarından olduğu özellikle yabancı kaynaklar tarafından hep zikredilse de fazla kimselerin dikkatini çekmedi. Açılan sergi ile bu değişecek.” diyor.

Dünyanın sayılı en gelişmiş mekanik saatlerinin yer aldığı Saray Koleksiyonu’nda yaklaşık 380 eser bulunuyor. Seksiyonda, Osmanlı Sarayı’nda 16- 19.yüzyıllar arasında biriktirilmiş olan ve Avrupa’nın dört bir yanından çoğu diplomatik hediye olarak gelen birbirinden değerli saatlerin yanısıra, ustalık örneği Türk saatlerinden oluşan bir seçki yer aldı.


Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılmış, tatsız ve bahtsız! bir olay da yaşanmıştı hatırlarsanız. Biz olumsuzlukları görmeye o kadar şartlanmışız ki beyler, güzellikleri fark edemiyoruz. Muteşem! saatler var.. Bir gün mutlaka canlı olarak gezmek isterim bu sergiyi. İstanbul'da olanlar mutlaka gitsinler. Uzakta olan için :arrow: http://www.ekavart.tv/sergiler/diger/topkapi-sarayinda-muhtesem-saat-koleksiyonu

Re: Topkapı Sarayı Saat Koleksiyonu

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012, 03:21
Thevenin
Tesekkurler :thumbup:

Re: Topkapı Sarayı Saat Koleksiyonu

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012, 03:28
Frax
Gezmek farz oldu, ilk fırsatta ziyaret etmeli :)

Re: Topkapı Sarayı Saat Koleksiyonu

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012, 03:48
Bond
Açılışta bizler TSF olarak oradaydık. Saray sergi yönetimi ve sergileme tarzı ile alakalı bazı hatta çok olumsuz ve amatör noktalar vardı ama değinmeye gerek yok şu an. Tektaş elinden geleni yapmış ve yapıyor. Tektaş'a çok teşekkürler :champ:

Kameraman benim arkadaşım, sanırım bu çekimi o yapmış olmalı orada konuştuk. Başka çekimler varsa sonra bize ulaşacaktır. Daha sonra Tektaş'tan TSF'ye saatlerin ve serginin özel fotoları gelecek denildi. Bana ulaşınca konu açacaktık ama artık açılmış buradan ekleriz.

Bu arada o kafesli saat buradan düşer dedim ben orada, Nicky doğrulayacaktır :D Sergilenme yönetimini falan geçtim onlar düzelir bu işler yavaş yavaş ama güvenlik bir felaketti. Dua ediyorum bu sergi soyulmasın. Maddi değerleri inanılmaz fazla bu saatlerin ama o önemli değil manevi değer açısından muhteşem ve eşi benzeri olmayan sanat eserleri.

Şimdilik orada çektiğimiz bir kaç foto ekliyorum daha sonra umarım basın fotoları ulaşırsa konuya eklenecekler. Olmadı tekrardan daha profesyonel çekim yapılarak eklemeye çalışırız.

Elbette önemli olan fotoğraflar değil her saatin çalışma mantığı ve özellikleri ile açıklanarak sunulması. Bu bilgileri eklemeye gayret edeceğiz.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Re: Topkapı Sarayı Saat Koleksiyonu

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012, 09:10
herofb
eline sağlık başkan , ileride bu konuyu çok daha detaylandıracağını tahmin ediyorum

Re: Topkapı Sarayı Saat Koleksiyonu

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012, 11:26
msturan
Ellerinize sağlık, seneye bir gidip görmek farz oldu :champ:

Re: Topkapı Sarayı Saat Koleksiyonu

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012, 11:27
nickynick
Bu kafes düşer, bu saatlerin başına bir şey gelir dedik... Üzerinden bir hafta geçmedi ki o sinir bozucu haberi aldık :(

Başkan fotoğraflar için teşekkürler :champ:

PS: 1. fotografta TSF Style Editor terk bir yansıma var subhanallah :D

Topkapı Sarayı Saat Koleksiyonu

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012, 11:59
mlm
İstanbul'a yolumuz düştügünde gitmek hakikaten farz oldu, bilgiler ve fotograflar icin tesekkurler..