TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yeni Sergi: Topkap覺 Saray覺 Saat Koleksiyonu

Saat Sekt繹r Haberleri Gelimeler Yeni Modeller

Moderat繹rler: News, LadyZ

Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Saat Sekt繹r Haberleri B繹l羹m羹m羹z羹 Ziyaret Ederek Saat End羹strisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan 襤zlenimleri ve Gelimeleri Takip Edebilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Yeni Sergi: Topkap覺 Saray覺 Saat Koleksiyonu

Mesaj asymptote » 08 Haz 2012, 03:09

Topkap覺 Saray覺nda Muhteem Saat Koleksiyonu

D羹nyan覺n say覺l覺 mekanik saat koleksiyonlar覺ndan biri olan Topkap覺 Saray覺 Saat Koleksiyonu, Topkap覺 Saray覺n覺n II.avlusunda yer alan Divit Odas覺nda s羹rekli olarak sergilenmek 羹zere ziyarete a癟覺ld覺.

Bu daimi Sergi projesi, Topkap覺 Saray覺 M羹zesi Bakan覺 Prof. Dr. 襤lber Ortayl覺 bakanl覺覺nda M羹d羹r Vekili Aye Erdodu, B繹l羹m Sorumlusu Feza akmut ile Mekanik Saat Ustalar覺 Recep G羹rgen ve ule G羹rb羹z羹n y覺llar s羹ren 繹zenli 癟al覺mas覺 sonucunda, Tekta Saat癟ilik A.. sponsorluunda hayata ge癟ti.

Prof. Ortayl覺; Bu g羹ne kadar Topkap覺 Saray覺 Saat Koleksiyonunun d羹nyan覺n say覺l覺 mekanik saat koleksiyonlar覺ndan olduu 繹zellikle yabanc覺 kaynaklar taraf覺ndan hep zikredilse de fazla kimselerin dikkatini 癟ekmedi. A癟覺lan sergi ile bu deiecek. diyor.

D羹nyan覺n say覺l覺 en gelimi mekanik saatlerinin yer ald覺覺 Saray Koleksiyonunda yakla覺k 380 eser bulunuyor. Seksiyonda, Osmanl覺 Saray覺nda 16- 19.y羹zy覺llar aras覺nda biriktirilmi olan ve Avrupan覺n d繹rt bir yan覺ndan 癟ou diplomatik hediye olarak gelen birbirinden deerli saatlerin yan覺s覺ra, ustal覺k 繹rnei T羹rk saatlerinden oluan bir se癟ki yer ald覺.

Ge癟tiimiz g羹nlerde a癟覺l覺覺 yap覺lm覺, tats覺z ve bahts覺z! bir olay da yaanm覺t覺 hat覺rlarsan覺z. Biz olumsuzluklar覺 g繹rmeye o kadar artlanm覺覺z ki beyler, g羹zellikleri fark edemiyoruz. Muteem! saatler var.. Bir g羹n mutlaka canl覺 olarak gezmek isterim bu sergiyi. 襤stanbul'da olanlar mutlaka gitsinler. Uzakta olan i癟in :arrow: http://www.ekavart.tv/sergiler/diger/topkapi-sarayinda-muhtesem-saat-koleksiyonu
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Re: Topkap覺 Saray覺 Saat Koleksiyonu

Mesaj Thevenin » 08 Haz 2012, 03:21

Tesekkurler :thumbup:
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj Frax » 08 Haz 2012, 03:28

Gezmek farz oldu, ilk f覺rsatta ziyaret etmeli :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj Bond » 08 Haz 2012, 03:48

A癟覺l覺ta bizler TSF olarak oradayd覺k. Saray sergi y繹netimi ve sergileme tarz覺 ile alakal覺 baz覺 hatta 癟ok olumsuz ve amat繹r noktalar vard覺 ama deinmeye gerek yok u an. Tekta elinden geleni yapm覺 ve yap覺yor. Tekta'a 癟ok teekk羹rler :champ:

Kameraman benim arkada覺m, san覺r覺m bu 癟ekimi o yapm覺 olmal覺 orada konutuk. Baka 癟ekimler varsa sonra bize ulaacakt覺r. Daha sonra Tekta'tan TSF'ye saatlerin ve serginin 繹zel fotolar覺 gelecek denildi. Bana ula覺nca konu a癟acakt覺k ama art覺k a癟覺lm覺 buradan ekleriz.

Bu arada o kafesli saat buradan d羹er dedim ben orada, Nicky dorulayacakt覺r :D Sergilenme y繹netimini falan ge癟tim onlar d羹zelir bu iler yava yava ama g羹venlik bir felaketti. Dua ediyorum bu sergi soyulmas覺n. Maddi deerleri inan覺lmaz fazla bu saatlerin ama o 繹nemli deil manevi deer a癟覺s覺ndan muhteem ve ei benzeri olmayan sanat eserleri.

imdilik orada 癟ektiimiz bir ka癟 foto ekliyorum daha sonra umar覺m bas覺n fotolar覺 ula覺rsa konuya eklenecekler. Olmad覺 tekrardan daha profesyonel 癟ekim yap覺larak eklemeye 癟al覺覺r覺z.

Elbette 繹nemli olan fotoraflar deil her saatin 癟al覺ma mant覺覺 ve 繹zellikleri ile a癟覺klanarak sunulmas覺. Bu bilgileri eklemeye gayret edeceiz.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj herofb » 08 Haz 2012, 09:10

eline sal覺k bakan , ileride bu konuyu 癟ok daha detayland覺raca覺n覺 tahmin ediyorum
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj msturan » 08 Haz 2012, 11:26

Ellerinize sal覺k, seneye bir gidip g繹rmek farz oldu :champ:
Eer bir Patek Philippe'e sahipseniz, art覺k 繹lebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullan覺c覺 avatar覺
msturan

Ya: 33
Kay覺t: 12 Mar 2011, 02:03

Mesaj nickynick » 08 Haz 2012, 11:27

Bu kafes d羹er, bu saatlerin ba覺na bir ey gelir dedik... zerinden bir hafta ge癟medi ki o sinir bozucu haberi ald覺k :(

Bakan fotoraflar i癟in teekk羹rler :champ:

PS: 1. fotografta TSF Style Editor terk bir yans覺ma var subhanallah :D
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Topkap覺 Saray覺 Saat Koleksiyonu

Mesaj mlm » 08 Haz 2012, 11:59

襤stanbul'a yolumuz d羹t羹g羹nde gitmek hakikaten farz oldu, bilgiler ve fotograflar icin tesekkurler..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Sonraki

D繹n TSF Saat Sekt繹r Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners