TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: Tissot Seastar Diver Automatic

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Re: Yeni Model: Tissot Seastar Diver Automatic

Mesaj SeRxx » 26 Şub 2012, 22:15

Sadece mekanizması hakkında olumlu yorum yapabilirim... Tasarımını hiç beğenmiyorum. Alternatiflere bakmak gerek :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj fbolukbas » 26 Şub 2012, 22:37

Moda marka saatlere benzemiş sanki.
Nautica sandım önce..
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj kubbealtı » 27 Şub 2012, 16:01

tasarım çok kötü olmuş...
Kullanıcı avatarı
kubbealtı

Mesaj emirhan » 27 Şub 2012, 22:29

serxx yazdı:Sadece mekanizması hakkında olumlu yorum yapabilirim... Tasarımını hiç beğenmiyorum. Alternatiflere bakmak gerek :thumbup:

Alternatif olarak önerebileceğiniz bir marka var mı acaba? Ben açıkçası saatin stilini çok beğendim. Özellikle aşağıdaki resimde görülen hali çok güzel:

Resim

Bu arada resim epeyce büyük oldu, kusra bakmayın :oops:
Kullanıcı avatarı
emirhan

Yeni Model: Tissot Seastar Diver Automatic

Mesaj Ahbob » 27 Şub 2012, 22:58

Zevkler ve renkler tartisilmaz .Sonucta guzellik oznel bir yargi, kisiden kisiye degisir. Bir saat hakkinda sadece mekanizmasi hakkinda nesnel yorum yapilabilir bence. Ki bunu da rica etmeniz durumunda ustadlar, agabeyler, ayni mekanizmayla ilgili tecrubeleri olanlar size yardimci olacaktir.
Bu saatin Turkiye fiyatini bilmiyorum ama bundan once Oris'e bakmanizi oneririm. Forumda bolca fotografini, incelemesini bulabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj SeRxx » 27 Şub 2012, 23:15

Emirhan ilk yazında ''Tissot Seastar 1000'' den bahsetmişsin. Ben de şu resimdeki model sandım:

Resim

Sizin verdiğiniz resimdeki yeni Seastar modeli benim de hoşuma gidiyor. Ahbob'un dediği gibi mekanizmalar hakkında nesnel yorumlar yapılır ama tasarım beğenileri kişiseldir, ETA 2824/2 hakkında hiç olumsuz yorum görmedim. Forumda birçok ETA 2824/2 mekanizmalı Tissot kullanıcısı var ve onların da olumsuz yorumunu görmedim. Tissot'un bazı tasarımlarını çıkarırsak Fiyat/Performans olarak çok iyi seviyededir. Eğer bu saatin tasarımı sizin çok hoşunuza gitmişse neden olmasın bence alın, kalite konusunda da sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum .. Tabi şunu derim; iyice araştırmak lazım hele son yaşadığım saat alışverişlerinden sonra ''kesinlikle acele etmemeli sabırla hareket edilmeli'' ilkesini benimsedim diyebilirim :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Tolgi06 » 28 Şub 2012, 17:29

Steinhart modellerine de bakabilirsiniz. Hattan ciddi bir dalgıç saati istiyorsanız,fiyatına göre mükemmel özellikiler vaat eden Zenton markasına da bakabilirsin...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj emirhan » 28 Şub 2012, 22:43

@Tolgi06
Wow!! Görünüşü ve kalitesi kesinlikle kendisini belli ediyor. Fiyatı Tissot Seastar seviyesinde ancak sağlamlık olarak birkaç gömlek üstün gibi geldi bana Seastar' a göre. Bu "enstrumanı" kesinlikle alternatif olarak düşünmek gerek.

@Serxx

Evet sanırım bir karışıklık olmuş :) Tissot' un bir önceki jenerasyonu da "Seastar 1000" olarak geçiyor galiba. Bezelinde sorunlar yaşayan kullanıcılar olduğunu okudum yabancı forumlarda. Bu nedenle yeni Seastar' da bu sorunların çözülüp çözülmediği hakkında şüphlerim var. Steinhart markasını duymuştum ancak çok pahalı olduğunu düşündüğümden alternatif olarak düşünmemiştim. Tolgi06' nın önerisi sayesinde fiyatının sunduğu özelliklere göre makul olduğunu farkettim. Yeni saatimi nisan orasında almayı düşünüyorum. Amerika' ya bi arkadaşım bir haftalığına gidip gelecek. Dönüşte de ısmarladığım saati getirecek. Dolayısı ile karar vermek için net bir ay sürem var diyebilirim.

@Ahbob

Forumda ETA 2824-2 ile ilgili yazılmış incelemeler var ise okuyup, aklıma takılan şeyleri sormayı düşünüyorum. Ama Wiki' den okuduğum kadarıyla ETA' nın "workhorse" mekanizmasıymış. Yıllar içinde geliştirilip rafine edilerek güvenilirliği ve kalitesi artırılmış. Ancak birkaç tipi bulunuyormuş bu mekanizmanın. Bu tiplerin fiyatını mekanizma hassasiyeti ve uygulanan "finish" prosesi belirliyormuş. Bildiklerim şimdilik bunlarla sınırlı :roll:

Bu arada güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
emirhan

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners