@Tolgi06
Wow!! Görünüşü ve kalitesi kesinlikle kendisini belli ediyor. Fiyatı Tissot Seastar seviyesinde ancak sağlamlık olarak birkaç gömlek üstün gibi geldi bana Seastar' a göre. Bu "enstrumanı" kesinlikle alternatif olarak düşünmek gerek.
@Serxx
Evet sanırım bir karışıklık olmuş

Tissot' un bir önceki jenerasyonu da "Seastar 1000" olarak geçiyor galiba. Bezelinde sorunlar yaşayan kullanıcılar olduğunu okudum yabancı forumlarda. Bu nedenle yeni Seastar' da bu sorunların çözülüp çözülmediği hakkında şüphlerim var. Steinhart markasını duymuştum ancak çok pahalı olduğunu düşündüğümden alternatif olarak düşünmemiştim. Tolgi06' nın önerisi sayesinde fiyatının sunduğu özelliklere göre makul olduğunu farkettim. Yeni saatimi nisan orasında almayı düşünüyorum. Amerika' ya bi arkadaşım bir haftalığına gidip gelecek. Dönüşte de ısmarladığım saati getirecek. Dolayısı ile karar vermek için net bir ay sürem var diyebilirim.
@Ahbob
Forumda ETA 2824-2 ile ilgili yazılmış incelemeler var ise okuyup, aklıma takılan şeyleri sormayı düşünüyorum. Ama Wiki' den okuduğum kadarıyla ETA' nın "workhorse" mekanizmasıymış. Yıllar içinde geliştirilip rafine edilerek güvenilirliği ve kalitesi artırılmış. Ancak birkaç tipi bulunuyormuş bu mekanizmanın. Bu tiplerin fiyatını mekanizma hassasiyeti ve uygulanan "finish" prosesi belirliyormuş. Bildiklerim şimdilik bunlarla sınırlı
Bu arada güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.