TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Marka: Zenton

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Marka: Zenton

Mesaj Frax » 30 May 2010, 14:03

cant bu başlıklara da uğrasa güzel olacak benim için.Yüküm azalacak :lol:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Modern60 » 30 May 2010, 14:09

Aynen katılıyorum frax. Yazıştım ve bu fiyata verebilmek için internetten satış yaptıklarını açıkladılar.Bir mümessil düşünmüyorlar. Bu da yeni bir markanın politikası olarak akıllıca. ETA 2824-2 Breitling dalgıçlarda da var. Ama 5 katı fiyatla. Bu marka aynı işçiliği veriyorsa 888 dolar çok cazip bir çıkış fiyatı. Zaten çok sınırlı üretim yapacaklarmış. Artık aramızda alacaklar çıkacaktır umarım. Ama kasalar ciddi olarak büyük. 45 mm çerçeve.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 30 May 2010, 14:38

Boschett e baktım 2fast4u. Güzel saatler ama bence daha kozmetik kaygılarla tasarlanmışlar. Mesela kolların metal iskeletli olması, ya da kasa kenarlarının ve çerçecelerin fazla yüzeyli olması, indexlerin çok yüksek ve metal çerçeveli olmaları bana göre profesyonel değil. Profesyonel dalgıçlarda herşey kesin ve sade, yansıması çok az ama aksine okumalar çok parlak olmalıdır. 1000 metre teminatı olduğuna şüphem yok. Ama kasa finisajları da biraz parlak. Oysa bu satinelerin bile çok keskin ve göz alıcı olmamaları lazım. Tabii bu benim şahsi yorumum. Yoksa saatler, zenton'lara göre daha günlük spor kıyafetlerle takılabilir saatler. Marka daha güzel, yani zenton mu boschett mi dersek zenton zor ve kaba bir isim. Fiyatları da çok yakın. Ama zentonlar dediğim gibi bu parayı çok fazlasıyla hak edermiş gibi durmaktalar. Herşeyin ötesinde, kişisel zevkler ve renkler tartışılmamalı. Hepsine saygım sonsuz nasıl ki benim zevkim de bana hastır. Yine de güzel saatler.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 30 May 2010, 14:40

Dalgıçlarda dakika ve saniye kolları çok önemlidir. Mutlaka, dakikadan kesin farklı ve ayrı durmalılar ki bezelde uçları hemen algılanabilsin.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 30 May 2010, 14:57

Geçtiğimiz 10 yıl oldukça balon bir ekonomi döneminden geçtik. 2000 -2007 arası saat dünyası, fiyatlarını hızla katladıkları ve ellerine geçen fırsatı paraya çeviren markalarla dolu. Kobolt da bu trende uydu ve markayı japonlara sattı. Şimdi bir çok pazarda yer alan bir marka oldu. Önceden direk satış yapıyordu. Bu doğru mu diye sorarsan bence değil ama ekonomi de ele geçen fırsatları değerlendirmeyi emreder(kapitalizmin temel kurallarından birisi)"Fırsat yarat ve ondan sonuna kadar çıkar sağla" 2fast4u. Ama sadece Kobolt mu idi şişen? Omega,GP,Zenith, JLC, Corum, Ulysse Nardin v diğerler... Burada en dikkatimi çeken ise, son 10 yılda Rolex'in istikrarlı fiyat artış politikları. Bu konuda belki clk bizi daha ciddi aydınlatabilir? Çünkü, fiyatlarını dikkatle yükselten bir kaç ciddi markadan biri de Rolex ti. Tudor da buna dahil. Frederic Constant, Aerowatch, Louis Erard gibi markalar da bunlara eklenebilirler. Aniden şişenler, bu günlerde, fiyat politikalarında iyileştirmelere giderken zorlanmaktayken, diğerleri yollarına aynı fiyatlarla devam ediyorlar. Bu da çok ciddi ve hesaplanmış bir strateji.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj 2fast4u » 30 May 2010, 23:27

evet guzel bılgıler ıcın tessekkurler ,kozmetık kaygılarla kısmını tam anlıyamadım yanı moda markası gıbı bır benzetme sanırım.Clk rolex ın fıyat artısını sanırım kabul etmıyordu.Rolex 300 dolar ıkende 300 dolar ıyı paraydı falan yazmıstı br konuda tabıı o seneler yanı 65 -70 arası amerıka da 300 dolara kac lıtre benzın alınırdı bılemıyorum:)Zenton u yakından gormek lazım 45mm benım ıcın hıc gunluk degıl
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj 2fast4u » 31 May 2010, 00:45

saatı bırılerı almıs ıste fotolar
Resim
Resim
Resim
Resim
kımısı taklıt kasa kımısı parlayacak yıldız kımısı aynı ozellıklerı daha pahalıya nıye alalım zenton varken demıs netıcede yenı modellerı yoldaymıs ızlemeye alalalım.....
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Modern60 » 31 May 2010, 15:38

Bence gerçekten sıradışı ve profesyonel bir işçilik. Kozmetik demekteki kastım, bir saatin herhangi bir işe yönelik yapıldığında tasarıma mükemmeliyet açısından olası yansıyabilecek kabalıkları, biraz daha göze güzel gelebilecek şekilde yumuşatıldığını söylemekti. Bu ya kadran renkleriyle ya da kollar ve benzeri bütün görsellerin tasarımlarını estetik nolarak yumuşatmakla olabilir. Bu yüzden gerçek anlamda profesyonel kaygılarla bir işlebsel saat yapmanın sakıncası da günlük kullanımlara az uygun olmaları. Zenton da böyle bir saat. Ama ben alır hiç çekinmeden takarım. Çünkü çok heybetli ve mükemmel bir işçilikle yapılmış. Koymuş olduğun bu resimler için gönülden teşekkürler 2fast4u.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners